• Op een zonovergoten zaterdag in mei mochten de mannen van het zevende afreizen naar Kampen voor de wedstrijd tegen Dos Kampen 5. Nu zie ik onze oplettende volgens hun wenkbrauwen fronsen want hadden de mannen daar al niet net tegen gevoetbald. Dat klopt helemaal. De KNVB leek het wel een goed idee om de mannen op donderdag thuis te laten spelen en op de zaterdag daarna uit. Dat de mannen er desondanks zin in hadden bleek wel uit de aanmeldingen want er hadden zich maar liefst 15 man aangemeld terwijl Bobbie later nog zou aanschuiven.

  Dit grote aantal leverde echter weer andere problemen  op. De afstemming over wie rechtstreeks naar Kampen zou gaan en wie zich verzamelde bij ‘t  Achterveen bleek niet helemaal te kloppen. Hoe er ook in de app gekeken werd en poppetjes geteld werden, elke keer ontbraken er 2 personen. Uiteindelijk werd toch maar besloten om naar Kampen af te reizen en dan maar te hopen dat de ontbrekende schakels zich zouden melden. Met haastige spoed, want  Ono was vervolgens ook nog vergeten dat hij dienst had en zonder de nodige ballen en waterflessen kon er natuurlijk niet vertrokken worden, werd de tocht naar Kampen ingezet. Alleen bij het Zalkerbroek ging de snelheid er, begrijpelijkerwijs,  even uit.

  Aangekomen bij Dos Kampen leek het er wel op alsof half Kampen zich op sportpark De Maten had verzameld om de mannen te aanschouwen. De parkeerplaats stond zo vol dat JP pas vlak voor aanvang zich melde. Hij had zijn auto ergens in een woonwijk moeten parkeren en had vervolgens al een flinke wandeltocht achter de kiezen.

  De Kampenaren hadden zelfs een feesttent neergezet compleet met drank- en snackpunten. De mannen van het zevende keken hun ogen uit. De galavoorstelling van donderdagavond had blijkbaar indruk gemaakt op de Kampenaren. Enige smet was dat dit alles bij veld 1 opgesteld stond en de mannen mochten hun kunsten op veld 5 vertonen. Dit veld ligt ongeveer halverwege tussen Kampen en Hattem dus vanuit de tent zou er niets van de wedstrijd te zien zijn.

  De tactische voorbeschouwing welke Paulus nog in de kleedkamer afstak werd ruw verstoord want er bleek nog een elftal in de kleedkamer te zitten. Deze hadden blijkbaar geen leuke middag gehad in Kampen want ze kwamen om de haverklap vragen of de mannen nu al eens klaar waren met omkleden. Ze wilden naar huis en daarvoor moesten ze nog helemaal naar het verre Apeldoorn.  

  Paulus is de beroerdste niet dus hij gaf snel de opstelling door en daarna dirigeerde hij, zoals hij dat in het veld ook altijd doet, iedereen naar buiten voor de lange wandeling naar veld 5.

   

  Waar donderdag beide teams hadden besloten om in afwijkende kleuren te spelen, bleken ze nu allebei in het geel te gaan spelen. Gelukkig was de fluitist van dienst wel in stemmig rood gekleed dus deze man viel goed op. Na een korte warming up, iedereen was tenslotte al warm genoeg na die lange wandeling, kon er afgetrapt gaan worden.

  De eerste slag was voor Paulus want hij won de toss. Meteen ging er een siddering van angst door de Kampenaren want dat gebeurde donderdagavond ook. En toen lag de bal er na een halve minuut al in zonder dat zij een bal hadden aangeraakt.    

  Ono bracht de bal aan het rollen en de mannen probeerden de aanval van donderdag te kopiëren. Dit ging goed tot het moment dat Bassie Andy probeerde na te doen. Bassie is soms net zo onnavolgbaar maar helaas strandde de aanval hier. Een zucht van verlichting klonk uit elf Kamper kelen. Ze gingen de nul nu langer houden dan donderdagavond.

  Vervolgens ontspon zich een sportieve wedstrijd waarin beide elftallen probeerden voetballend de ander te verrassen. Er kwamen kansjes aan beide kanten maar gescoord werd er niet. Gezien de temperatuur besloot de fluitist tot een extra rustmoment halverwege elke helft.

  Deze pauze haalde de mannen toch enigszins uit hun ritme. Een diepe bal vanuit de verdediging van Kampen werd door Martin net niet lekker geraakt waardoor deze met een rare curve doorschoot. Bassie was op het verkeerde been gezet maar de spits van Dos kampen helaas niet. Beheerst wist hij Merchandiser te passeren en zo de 1-0 op het scoreformulier te zetten. De Kamper reservebank in extase brengend.

  De mannen wilden dit niet laten gebeuren en zochten met nog meer aanvalsdriften het Kamper doel op. Acties van Ono,  Buurman en Thijmen liepen echter steeds net niet goed af. Totdat Buurman maar weer eens 1 van zijn acties inzette vanaf de rechterzijlijn. Hij kapte en draaide en vervolgens zag hij dat het nog best een heel eind was naar de goal. Buurman had niet al te veel diesel meer in de tank dus besloot hij maar om de bal met een fraaie curve op goal te schieten. Met veel gevoel en precisie schoot hij de bal richting de 2e paal. Hiermee verraste hij de Kamper doelman en tekende hij voor de 1-1.

  Na 45 minuten vond de fluitist het wel mooi geweest en blies voor de rust.

   

  Gezien de rust maar een kwartier duurt besloot iedereen om maar op veld 5 te blijven. Enige probleem was dat de waterflessen al leeg waren. Na enig beraad toonde Martin zijn bereidt om deze te gaan vullen maar de mannen moesten het helaas dus doen zonder enig drinken. Dit leidde bij sommige tot waanbeelden. Want zagen ze daar nu, als in een fata morgana,  een waterdrager aankomen die hun dorst ging lessen.

  Na een paar keer knipperen met de ogen bleek het echter om Bobbie te gaan en hij had een gevulde jerrycan bij zich. In deze jerrycan geen rode diesel maar ranja.

  Hij werd met gejuich binnengehaald en vervolgens kon de dorst gelest worden.  

   

  Paulus voerde een flink aantal wissels door want de mannen begonnen nu toch wel de wedstrijd van donderdagavond te voelen.

  Vol goede moed werd vervolgens de tweede helft aangevangen.

  Het wilde in de tweede helft echter niet helemaal meer lekker lopen bij het zevende. Klasie probeerde een bal te koppen met zijn neus, Eitje speelde een balletje terug zo over de achterlijn. Maxie racete langs de rechterlijn maar kreeg de ballen steeds net niet lekker mee.

  De Kampenaren kregen hierdoor steeds meer het idee dat er wat te halen viel. Uiteindelijk was het echter niet een vloeiende Kamper aanval maar defensief geklungel achterin dat het zevende de das omdeed. Een Kamper aanval liep op niets uit en Broens besloot tot een balletje terug op Merchandiser.  Hierbij zag hij echter de Kamper spits volledig over het hoofd. Gezien de grote van deze man best een prestatie. De spits omspeelde vervolgens Merchandiser en hoewel Martin nog een verwoede poging deed om hem van het scoren af te houden, kon hij simpel de 2-1 binnen schieten.

  Niet veel later leek het zelfs 3-1 te gaan worden toen Bobbie tot een crosspass besloot van links naar rechts. Wederom stond er echter een Kampenaar tussen. Gelukkig was dit niet de spits maar een middenvelder en deze bleek, wat prettig was voor de mannen, niet zo’n goed vizier te hebben als de spits. Zo bleef de stand nog steeds 2-1.

  Al met al trokken zich donkere wolken samen boven het sportpark. Dit bleek later echter niet van het spel te komen maar van een grote brand in de buurt.

  Paulus besloot tot een alles of niets tactiek. Achterin werd er 1-1 gespeeld en zowel hij als Broens werden naar voren geschoven als stormrammen. Alles om nog iets te forceren.

  Mooi ging het allemaal niet meer maar verliezen wilden de mannen ook niet.

  Wat er echter ook geprobeerd werd, het leek allemaal niet te helpen. Totdat een paar minuten voor het einde de bal nog maar eens voor het doel werd gegooid. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen hebben sommige mannen van het zevende wat moeite om van de grond te komen maar Klasie bleek daar geen last van te hebben. Hij sprong boven alles en iedereen uit een knikte de bal beheerst over de keeper in de verre hoek en tekende daarmee voor de 2-2.         

   

  Na nog een paar zenuwslopende minuten besloot de fluitist van dienst dat het mooi geweest was.

  Al met al een terechte uitslag na een leuke partij voetbal.

  Moe maar voldaan werd de kleedkamer opgezocht en daarna het feestterrein.

  Dat dit achteraf niet voor de mannen van het zevende bleek te zijn georganiseerd maar voor het eerste (iets met een plaatselijke derby) deed aan het gemoed van het zevende niets af. Het was nog lang onrustig.

   

  Op de dag dat het eerste mogelijk het kampioenschap kan veiligstellen mogen de mannen van het zevende thuis aantreden tegen IJVV 7.

  Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar Rouveen af te reizen om het eerste aan te moedigen dan bent u van harte welkom op sportpark ’t Achterveen.