• Hatto-Heim 7 heeft zijn 1e punt van het jaar binnen geharkt tegen SVI.
    In een uiterst vermakelijk duel waar regen, komedie,
    gemiste kansen en bij vlagen aantrekkelijk voetbal de mix van deze zaterdag was,
    werd er een gelijkspel uitgehaald wat eigenlijk te weinig was voor de geel-blauwen uit Hattem.
    Na een zware vrijdagavond voor een deel van het team( ik kan u helaas niets vertellen over de avonturen vanwege de status van bepaalde mensen) mochten de volgende 11 spelers starten: Chris op doel, met name deze jongeman had nog veel last van de alcoholische versnaperingen van een paar uur geleden, en dat resulteerde in een debuut als doelman. Maus, Karel, Erwin, Arjan achterin; Tom, Andy en Sven middenveld; Mattie, Robert en Mark voorin.
    Vanaf minuut 1 ging Hatto-Heim verder waar ze vorige seizoen mee gestopt zijn. Uitgaan van je eigen kracht, proberen te voetballen en veel kansen creëren. Met name het creëren ging beter dan het afmaken van de kansen. Met name Mattie had niet zijn dag. Getuige de opgelegde kansen die hij mistte. En je weet wat de wetten zeggen in het voetbal. Daar dacht onze gelegenheidsdoelman Christian ook zo over. Een ogenschijnlijk makkelijk te vangen balletje, bleek zo heet te zijn aan de vingers dat hij hem liever voor de voeten van de tegenstander deponeerde. 0-1.
    Ondanks dit kelderklasse momentje lieten de mannen van H-H7 het er niet bij zitten. Na een minuut of 20 was er een corner van links die kundig gepromoveerd werd tot doelpunt, maar helaas had de scheids toen al gefloten. Wat volgde was een penalty die Maus alsnog binnenschoot waardoor de score weer gelijk was. De 1-2 moet de verslaggever u schuldig blijven. Na een tussenstop in de kantine, waar wat recovery drankjes opgehaald werden, kwam de verslaggever terug en zag nog net de 2-2 binnen was gewerkt. Na een uitgebreid onderzoek naar het ontstaan van de 1-2, bleek dat er meerdere niet opgelet hebben. Het enige wat we van de goal afweten is dat de gelegenheidskeeper liever zijn kleren schoonhield. De 2-2 was een mooie goal die begon over de linkerkant. Mark Kroese werd de diepte ingestuurd en schoof de bal keurig maar langzaam langs de keeper. Voor de zekerheid tikte Mattie de bal nog net binnen. Vervolgens kreeg H-H het naar mate de 1e helft vorderde lastiger en werd in de opbouw nogal onnauwkeurig gevoetbald. Het kon niet uitblijven dat dit fout zou gaan. Na een wat slordige opbouw zag iedereen behalve Erwin het aankomen dat hij "iets te laat zou zijn bij de bal". Resultaat: een keurige salto van de spits van SVI, met een penalty als gevolg. Helaas werd doelman Chris de verkeerde kant op gestuurd. Na 40 minuten was de ellende van de barmhartige gelegenheidsgoalie voorbij. Hij werd gewisseld voor Nick Ansmink. Bedankt voor de geboden hulp Nick!
    Na de rust was het spelbeeld hetzelfde maar slaagde de ploeg van Groeneveld en van Hoorn er maar niet in om de verdiende 3-3 op het scorebord te krijgen. De vele wissels die gepleegd werden, hielpen nu ook niet echt mee om de gelijkmaker binnen te werken. Er was weinig beweging en door de natheid leek het zo af en toe een beetje op stilstaand voetbal. Dat Leroy de snelste sprint trok zei eigenlijk genoeg. Hij zag dat het klokslag 14:00 uur was en trok een bolt-achtige sprint naar de kantine om een potje gerstenat op te halen. Het leek een startsein voor het elftal om toch nog een punt in de wacht te kunnen slepen. Er werd weer wat meer druk uitgeoefend op de tegenstander in de stromende regen. Het resulteerde toch in de goal die tekenend was voor de rest van de middag. Sven probeerde het van afstand. Goede keus, want via een been van de tegenstander stond de doelman van SVI verbouwereerd toe te kijken hoe de geel-blauwen nog één keer konden juichen.
    Gelukkig nog een punt voor de geel-blauwen en toch positief dat er genoeg veerkracht in de ploeg zit om constant terug te kunnen knokken. Volgende week staat er helaas niets op het programma omdat het grootste gros van de spelers een weekend weg gaat. We hopen de trouwe supporters weer te verwelkomen op 13 oktober op ons sportpark om te kijken naar de wedstrijd H-H 7 tegen het 5e elftal van Be Quick’28.

Tot slot
    Hatto Heim 7 bedankt haar supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management.