• Vandaag ging sv Hatto-Heim op bezoek naar Vaassen om te spelen tegen VIOS.
  Met een volle ziekenboeg bij de geel/blauwen. Marcel van Walderveen startte daarom met, de nu nog 17 jarige, Niels Messerschmidt (volgende maand 18) in de basis.
  De ploeg met drie punten minder op de ranglijst dan sv Hatto-Heim begon erg goed aan de wedstrijd.
  Het was Richard van Beek, hij onderschepte de bal en schoot hem vervolgens over de te ver voor zijn doel staande Robin van Dijk: 0-1.
  En dat binnen twee minuten!
  Een slecht begin dus voor sv Hatto-Heim.
  VIOS Vaassen was erg gretig en fel op de bal. Sv Hatto-Heim kreeg geen ruimte en werd door veel overtredingen uit het spel gehaald.
  Toch kreeg sv Hatto-Heim nog twee corners achter elkaar, maar hieruit ontstonden geen gevaarlijke situaties.
  Scheidsrechter Maat probeerde het spel kort te houden en dit resulteerde in de eerste helft met 4x geel voor VIOS Vaassen.
  Een uitbraak van Winand Meilink werd afgestopt, maar in de kluts kwam de bal bij Niels Messerschmidt die vervolgens keeper Maikel Gerritsen passeerde: 1-1.
  De laatste kans in de eerste helft was voor Noah Tuasela, maar die kwam Robin van Dijk tegen die de bal goed klem pakte.
  In de tweede helft was het Winand die de bal strak voor trok, maar er waren geen spelers van sv Hatto-Heim in de buurt die het laatste zetje konden geven.
  De wedstrijd golfde op en neer, met veel strijd van beide kanten, want zowel VIOS als sv Hatto-Heim gingen voor de drie punten.
  Een misverstand in de verdediging met keeper van Dijk was bijna de 2-1, maar Michel Koridon bracht redding op de lijn.
  En daar was weer Tuasela, die ongehinderd voor het doel de bal hoog over kopte.
  Daarna volgde een prachtige aanval van Elnathan van Dijk over rechts, hij passeerde 3 man en zijn voorzet kwam op maat op het hoofd van Twan van Rijssen.
  Tussen twee man in wist hij dit te winnen en liet hij keeper Gerritsen kansloos: 1-2.
  Maar lang kon sv Hatto-Heim niet profiteren van de voorsprong.
  Uit een corner kreeg sv Hatto-Heim de bal niet weg en het was Mathijs Meijer die de bal inschoot: 2-2.
  Beide ploegen gingen nog voor de volle buit op het zware veld, maar vier minuten in blessuretijd vond scheidsrechter Maat het wel welletjes en floot hij af.
  Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag.
  In de stand staat sv Hatto-Heim nog steeds aan kop, maar het voelt de hete adem van de Zwolsche Boys in de nek. Zij wonnen vandaag met 0-3 van Oene en staan nu nog maar één puntje achter.

  Zaterdag a.s. komt HTC uit Zwolle op bezoek, de promovendus staat keurig op een zesde plaats met 16 punten. Ze wonnen vandaag van Olympia'28 met 3-2.