• Vorige week had het 7e een wedstrijdselectie van maar liefst 20 man, deze week was de situatie compleet anders. Maar liefst 10 stuks wisten deze week de weg naar Epe te vinden, waar aangetreden werd tegen het 2e elftal van EZC ’84. Om toch een volwaardig elftal op te kunnen stellen werd er bij het 6e elftal aangeklopt. Eitje en van der Kolk zijn de moeilijksten niet. Ze wilden maar wat graag het 7e uit de brand helpen. Zo graag zelfs, dat het 6e aangaf hun wedstrijd te schrappen, zodat de mannen vol energie in Epe konden verschijnen. Diep, diep, respect.

Klokslag 14:31 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld. Bij afwezigheid van Jens mocht Tom het doel verdedigen. Iets wat uiteraard ruim op tijd met hem afgestemd was, een paar uur voor de wedstrijd… Achterin stonden Fiechter, Karel, Arie en Edwin. Het middenveld bestond uit Eitje, Remco en Andy. En voorin stond van der Kolk, geflankeerd door Jack en Nick.

Na 5 minuten spelen was het meteen raak voor Hatto Heim. Andy stuurde Remco weg met een mooie steekpass. Remco omspeelde de keeper, zag dat hij hem echt aan niemand af kon leggen, waardoor hij met frisse tegenzin toch maar zelf moest scoren. 0-1!
    Hatto Heim was iets sterker in de beginfase, in de 15e minuut kon Andy alleen doorlopen richting de keeper, maar hij werd opzichtig onderuit getrokken. De scheids besloot echter om geen kaart uit te delen, tot frustratie van het elftal.
    Twee minuten later kreeg EZC hun eerste kans, een mooie aanval, maar ze strandden op de uitstekend keepende Tom.
    Een paar minuten later werd de spits van EZC goed vrijgespeeld. Karel was echter scherp en onderschepte goed, waarbij de spits luid schreeuwend naar de grond ging. Een hilarisch moment, aangezien het voor iedereen duidelijk was dat er niets aan de hand was. Karel bekende achteraf toch enigszins schuld. De spits had zijn voet onder de noppen van Karel weten te plaatsen, waar onze aanvoerder natuurlijk niets aan kon doen.
    Een paar minuten later wist Edwin de bal aan Remco te geven, na een uitstekede ingooi. Bij afwezigheid van Tijssen wist Edwin de verre ingooi te hanteren. Remco wist op zijn beurt Jack te vinden, maar zijn schot werd eenvoudig gepakt door de keeper.
    Gaandeweg de eerste helft werd EZC steeds gevaarlijker. Een goede uitbraak leverde een uitstekende voorzet op. Deze werd door de spits binnen gegleden. Dit deed hij echter met zijn hand, waardoor het doelpunt afgekeurd werd. Niet veel later wederom een goede voorzet van EZC, maar het schot ging rakelings over. Net voor rust de laatste kans voor Hatto Heim. Een verre uittrap van Tom werd door Fiechter op waarde geschat. Hij hield de bal goed binnen, verraste hiermee de tegenstander die al gestopt was met lopen, maar schoot net naast.

In de rust kwam de enige bankzitter het veld in, Timon kwam erin voor Nick. Laatstgenoemde mocht de vlag vast gaan houden.

De tweede helft begon voorzichtig. De nummer 15 van EZC ging in de 49e minuut naar de grond met hoofdpijn. Dit had waarschijnlijk een andere reden. Nick ging in de rust namelijk even zijn slang uitlaten, waarbij hij iemand in het toilethokje zijn maaginhoud hoorde legen. Een bezwete, rood gekleurde nummer 15 kwam niet veel later dat hokje uit. Dapper begon hij toch gewoon aan de tweede helft. Hatto Heim had de eerste kans in de 2e helft. Van der Kolk, als enige linkspoot, met een goede vrije trap. Hij wist de bal op het hoofd van Arie neer te leggen, maar deze kopte ruim over. In de tegenaanval wist EZC Hatto Heim goed weg te spelen. Dit leverde zelfs een prima doelpunt op, ware het niet dat Nick de vlag in de lucht wist te steken voor buitenspel. Van alle aanwezigen wist alleen Nick te zien dat het buitenspel was, heel vakkundig. Doelpunt ging niet door.

Niet veel later weer een kans voor EZC. Een corner werd goed ingekopt, maar van de lijn weggehaald door Remco. EZC zette meer en meer aan, wat kansen opleverde. Helaas voor hun werden deze alleen niet afgemaakt. De oude voetbalwet ging hierdoor leven. Wanneer je zelf de kansen niet maakt, krijg je ze tegen. Arjen zag van der Kolk vrij staan. Wist hem goed aan te spelen, en van der Kolk rondde rustig af. 0-2. Het geloof bij EZC nam wat af, totdat een kwartier voor tijd een speler van EZC een afgeslagen bal geweldig over Tom heen volleerde. Iets later ging Remco er geblesseerd af, Nick kwam er weer in. EZC drukte meer en meer, maar de mannen van het 7e wisten knap de 1-2 te verdedigen. Een uitstekende prestatie, waar het hele elftal hard voor geknokt heeft.

Dank gaat uit naar onze sponsoren Bowling Hattem, GVK en Non-Stop. Volgende week weer een thuiswedstrijd voor het 7e, dus de selectie zal dan wel weer uit 20 man bestaan. Wij danken het 6e elftal voor het annuleren van hun wedstrijd, zodat Eitje en van de Kolk ons konden ondersteunen. Uiteraard grote dank aan deze mannen. Wij zien u graag volgende week op ’t Achterveen. Er wordt om 13:00 uur afgetrapt tegen OWIOS. Blijf gezond, houd afstand en zorg ervoor dat Corona Hatto-Heim niet weet te vinden.