• Met een nieuwe trainer en een sterk gewijzigde selectie is ook voor Hatto-Heim 2 het seizoen 2020/2021 gestart. De mensen die het 2e de afgelopen twee jaar hebben gevolgd, zullen ons kennen als die ploeg in zwaar weer. Toch wist die ploeg zich het afgelopen seizoen 9 wedstrijden voor het einde van de competitie al veilig te spelen, een prachtige prestatie. Dat het coronavirus hier in ook een rol speelde, en dat we op een troosteloze laatste plaats stonden, laten we maar even in het midden. Gevolg is dat het 2e zich ook dit seizoen weer terugvindt in de reserve 1e klasse B.
    De reeds beëindigde voorbereiding bestond uit louter overwinningen, met slechts één tegendoelpunt in 5 wedstrijden. SVI 3, WZC 2, VSCO 3, nogmaals WZC 2 en Be Quick 4 werden aan de zegekar gebonden en dat betekent dat we onszelf ook terugvinden in de loting voor de volgende bekerronde.
    Klinkt mooi, zo'n voorbereiding, maar de tegenstanders waren niet van een niveau wat wij in de 1e klasse gaan tegenkomen.
    Op zaterdag 19 september voor de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys 2 moest er dus in een versnelling hoger gespeeld worden en zouden we een indicatie krijgen waar we staan.
    Met een selectie van 16 man vertrokken we richting Hulsen. Doelverdediger was onze Robin, de achterhoede bestond uit Remco, Iwan, Michel en Jefta. Het middenveld werd gevormd door Noah, Peter en Vincent en de aanvallers waren Niels L, Akkie en Niels M. De gretige en kwalitatief sterke bank werd gevormd door Sander, Jeff, Lennard, Mark O en Yannick. Een grote selectie betekent helaas ook dat er jongens teleurgesteld moeten worden, maar de ervaring leert dat iedereen keihard nodig is. Concurrentie verhoogt ons niveau en kansen zullen altijd komen!

De eerste helft begon voortvarend. Er werd geprobeerd te voetballen en het getrainde combinatiespel kwam zo nu en dan goed uit de verf. Dit resulteerde na een kwartier in de openingstreffer van Michel Koridon. Onze luchtmacht besloot bij een corner zich voorin te melden, en geheel tegen de verwachting in besloot Michel met de hak de bal tegen het net aan te plaatsen voor de 0-1. De eerste helft kabbelde voort en het was een mooie gelijkopgaande strijd. De Hulzense Boys kregen een goede kans die knap gepakt werd door Robin en een handvol corners die goed werden verwerkt. Vlak voor rust kwamen we op een 0-2 voorsprong en het was een wonderschoon doelpunt. Er werd tot ver in de 16 gecombineerd door Vincent, Niels, Akkie en Peter. Waar iedereen verwachtte dat Peter vanaf 16 meter zou schieten besloot hijzelf nog rustig verder te combineren en zo kon de instormende Niels L van dichtbij de 0-2 binnenschieten. Een heerlijk gevoel om met 0-2 de rust in te gaan, maar we beseften ons dat we er nog lang niet waren.
    Schijnbaar had Hulzense Boys de rust gebruikt om de boel flink op scherp te zetten. De tweede helft begonnen ze in een aanvallendere formatie en met een enorme hoeveelheid strijdlust. We kwamen onder druk te staan, maar de organisatie stond als een huis en zo werden er weinig kansen weggegeven. De ingevallen Mark O besloot na 70 minuten iets meer aanvallende intenties tentoon te stellen, en met een prachtige schijnbeweging zette hij een aantal Hulzense Boys voor schut, waarna Niels M knap voor zijn man scherp voor zijn man kwam om Marks actie kracht bij te zetten en te promoveren tot assist. 0-3. Nog geen drie minuten later was het Peter die het net liet bollen met een fraai schot in de rechterbovenhoek.
    0-4, de wedstrijd was beslist, ondanks dat we nog steeds onder druk stonden. 5 minuten tijd werd het nog 1-4, maar de thuisploeg leek al geen vertrouwen meer te hebben in een goede afloop. Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en was de eerste driepunter een feit. Dat Hulzense Boys in hun verslag schrijft: 'Denken dat je er wel aan te pas komt vandaag, maar niets bleek minder waar' kunnen wij opvatten als een mooi compliment.
    Hiermee werd de traditie voortgezet dat een openingswedstrijd in de 1e klasse, waar we ons nu voor het 4e achtereenvolgende seizoen bevinden, nog nooit verloren is gegaan.
    Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen WVF 2 op het programma. Aanvang is om 12.00 uur. We hopen u allen dan te zien!