• Lever u gebruikt frituurvet in! Dit kan ook bij sv Hatto-Heim. 'Hoe kan ik mijn gebruikt frituurvet wegdoen?' Veel mensen vragen zich dat af. Lever het in! Doe gebruikt frituurvet in een afgesloten fles en u kunt het brengen naar ons clubhuis. Zo draagt u bij aan een groene samenleving want gebruikt frituurvet kan worden hergebruikt als biobrandstof. Het levert sv Hatto-Heim nog een aardig centje op.

Waarom inleveren?

Gebruikt frituurvet en bakolie krijgt door het gescheiden in te zamelen een tweede leven als biobrandstof. Biobrandstof kan gebruikt worden in bijvoorbeeld tuinbouwkassen, warmtekrachtcentrales of in het vervoer.

Het inzamelen van vet en olie moet voor de Nederlandse huishoudens net zo gewoon worden als de inzameling van glas en papier. Dus doe mee en lever het in!

De voordelen

• Minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2-uitstoot
    • Minder rioolverstoppingen en dus minder maatschappelijke kosten
    • Extra inkomsten voor sv Hatto-Heim

Hoe inleveren?

Inleveren is gemakkelijk en kan simpelweg door het afgekoelde frituurvet terug te gieten in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking goed en neem deze mee naar sv Hatto-Heim. Deponeer de fles bij ons clubhuis.