•

Vandaag de derby op het biljartlaken van de vv Hattem. Wat een prachtig hoofdveld heeft die club
    toch. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. De eerste grote kans was voor ons. Tom Schultink
    kwam op links goed door, leverde een goede voorzet af, waarna Rick op een haar na miste. Even later
    schoot Tom Hulleman een vrije trap van zo’n 25 meter in de goal: 0-1. De rest van de eerste helft
    gebeurde er niet zo veel meer. Jip was steeds attent bij dreigende uitvallen van Hattem. Het fijne van
    Jip is ook dat hij de scheidsrechter altijd van adviezen voorziet voor wie een vrije trap of een uitbal is,
    namelijk altijd voor ons ��.
    In het begin van de tweede helft zette Hattem ons onder druk en werden we overlopen. De spelers
    van Hattem combineerden goed en ze dwongen ons achteruit. De centrale verdediging had evenals
    afgelopen zaterdag (2-2 op de Veluwe Trophy) moeite met de lange spits van Hattem die steeds te
    veel ruimte kreeg. Binnen een korte periode boog Hattem de 0-1 om in een op dat moment
    verdiende 2-1. Vrijwel direct daarna moest Ramon met een blessure naar de kant. Het spel van onze
    kant bleef uiterst rommelig. Het lukte niet om tot een verzorgde opbouw van achteruit via het
    middenveld naar de voorhoede te komen. Gelukkig kreeg Tom Schultink op een gegeven moment de
    geest. Hij speelde zich vrij en met zijn rechterbeen (!) scoorde hij met een diagonaal schot. De 2-2
    bracht nieuwe krachten in het team los. De wedstrijd kwam weer meer in evenwicht. Een paar
    minuten voor tijd omspeelde Tom Hulleman een verdediger van Hattem en zijn schot was de keeper
    van Hattem te machtig: 2-3. Even later had hij zelfs de 2-4 op zijn schoen, maar het schot ging dit
    keer net naast. Na het eindsignaal barstte het gejuich los.
    Misschien was de overwinning op basis van het vertoonde spel niet helemaal terecht, maar de drie
    punten zijn binnen. Complimenten voor de veerkracht van het team. En … zonder iemand tekort te
    doen: wat een inzet weer van Jesse Teuben!