• Hatto Heim heeft onnodig twee punten verspeeld bij Swift’64 en hierdoor is ook de derde periode uit zicht geraakt. Voor rust twee ploegen die gelijk opgingen, na de rust zochten de spelers van coach van Walderveen meer nadrukkelijk de aanval wat de 0-1 inluidde. Helaas bracht een penalty voor Swift de eindstand 1-1 op het bord en is het seizoen ten einde.

Hatto Heim en Swift starten vanmiddag in een zonovergoten Swifterbant een wedstrijd die uitzicht moet houden op de 3e periode titel. Hatto Heim komt fanatiek uit de kleedkamer en gaat direct ten aanval. Dat levert een vrije trap op net buiten de 16 meter maar wordt te simpel verknoeit. Ook krijgt Hatto Heim een corner die laag ingespeeld wordt wat gezien de aandacht die hieraan in de training wordt besteed niet goed genomen wordt. Na 15 minuten spelen is het ondertussen een gelijk opgaande strijd geworden waarbij de opbouw door Swift zorgvuldiger wordt gedaan en het laatste half uur de betere is. Patrick Mensink kan in de 17e minuut nog een keer op doel schieten dit is ook het eerste schot binnen de palen.

De zorgvuldige opbouw bij Hatto Heim wordt niet gevonden, er wordt geen initiatief genomen om de bal te willen hebben en zodoende is er vaak snel balverlies omdat Swift wel direct druk zet wanneer dit kan. Er wordt te snel de lange bal op onze twee aanvallers, Joep en Winand, gespeeld. Als je niet naar voren stapt, zul je altijd op dezelfde plek blijven staan.

De rechtsback van Swift, Neville Brown, is een ware plaag voor de hele linker flank van Hatto Heim. Hij bestrijkt de hele rechterkant en daar hebben de Hatto Heimers geen goed plan tegenover. Bram Neuteboom moet steeds teveel meters maken om hem af te stoppen en dat resulteert uiteindelijk in een gele kaart voor hem. Dezelfde Bram heeft toch in de 44e minuut nog een goede actie in de benen door vanaf de linker kant naar binnen de actie te maken maar helaas gaat zijn schot ruim over het Swifterbanter doel. Joep van Apeldoorn doet in de laatste minuut van de eerste helft nog een poging vanuit een moeilijke positie, maar de keeper van Swift kan redden. Dan fluit scheidsrechter Hogeweide voor de rust.

Na rust keren ongewijzigde teams terug op het groene gras van Swift. Het is duidelijk zichtbaar dat Hatto Heim meer druk naar voren zet waar Swift niet goed raad mee weet. In de 48e minuut geeft Ruben Bouwhuis de bal goed mee aan Winand Meilink, Winand kan deze mogelijkheid niet verzilveren. Direct daarop weer een aanval opgezet door Ruben die Twan van Rijssen wegstuurt en alleen voor de keeper zet, de lob van Twan levert helaas alleen een corner op. De corners leveren vandaag niets op terwijl een trap zonder weerstand toch goed voor het doel moet kunnen komen.

Dan krijgt Hatto Heim aan de linkerkant iets buiten 16 meter lijn een vrije trap, Joep neemt deze en Ruben schat deze bal op waarde en scoort de 0-1 in de 54e minuut van de tweede helft. Het is op dat moment ook een terechte voorsprong van de Geelblauwen. Even later komt Elnathan van Dijk het veld in voor de moe gestreden Bram Neuteboom.

Swift’64 moet wat doen en dringt meer aan en Hatto Heim komt meer onder druk. Brian redt binnen het 5 meter gebied prima bij een hoge bal, waarbij hij fors aangevallen wordt. Keeper Brian heeft eigenlijk niet veel te doen gehad en keepte prima. Winand, die onrustig speelde, wordt in de 65e minuut vervangen door Noah Brommer. Dan volgt een goede aanval over de rechterkant, Ruben ontvangt de bal en gaat op topsnelheid de 16 meter in, zijn poging wordt helaas net geblokt. Na een ingooi, die eindelijk eens in de voeten wordt gegooid, krijgt Elnathan de bal rond de penalty stip, helaas kan hij de juiste richting niet meegeven en gaat de bal ver naast. Dan komt als laatste wapenfeit Twan nog 1 tegen 1 tegenover keeper Seinen te staan, helaas wordt ook deze kans niet benut.

Dan komen we in minuut 81, de plaaggeest(nr2) van Swift’64 de Lucas Moura van Swifterbant, hij snelt vanaf eigen helft met de bal aan de voet door ons middenveld en komt uit bij Gerben van der Worp. Gerben loopt met hem mee en raakt Neville Brown binnen de beruchte lijnen en komt ten val, penalty. Deze buitenkans wordt benut door Swift en de stand is 1-1. Na de vele gele kaarten waar scheidsrechter Hogeweide mee strooide kwam nog een rode zodat Swift’64 de wedstrijd met 10 mannen moest uitspelen.

Coach van Walderveen moet meer risico nemen omdat de Hatto Heimers niets aan een gelijkspel hebben, Michel Koridon wordt naar de frontlinie gestuurd. In de 90e minuut krijgt Hatto Heim nog een vrije trap net buiten de 16 meter, deze belandt helaas in de muur. Swift krijgt in de 91e minuut nog een goede kans op de 2-1, Brian behoedt zijn ploeg door een goede redding voor verlies.  Eindstand blijft dan ook 1-1 waar waarschijnlijk beide ploegen niets aan hebben. Wat betreft het vervolg en met name het volgend seizoen nog een tip:Hoop niet op dat het makkelijker wordt, maar maak jezelf beter.

• Foto's Pieter Koridon