• Op zaterdag 4 april trad het 4e van Hatto Heim aan tegen ZAC 5. Door 2 overwinningen op concurrent Genemuiden heeft het 4e een sprongetje naar plek 8 kunnen maken. Nu was het zaak om de stijgende lijn door te trekken. Om 13:45 werd er op het Achterveen verzameld. Nadat de potjes 100 meter dom kiek’n waren gespeeld werd de kleedkamer opgezocht waar de opstelling bekend werd gemaakt door Niek. Niek, normaal assistent-coach had door de afwezigheid van Jeroen de leiding vandaag. Hij kon vandaag beschikken over 15 man. De grootste verassing was de positie onder de lat. Daar stond Rinie onder de lat in plaats van Tom. Tom heeft in zijn contract staan dat hij 1 wedstrijd de kans krijgt om zijn talent als veldspeler te tonen en om tactische redenen krijgt deze wedstrijd de kans om zijn talenten met de wereld te delen. Hij mag beginnen als grensrechter. Omdat een paar spelers eerst bij andere teams in actie moesten komen kon Niek beschikken over Marc van Gelder. Hij startte als linksbuiten. Bedankt Marc.

Om 14:30 werd er na een minuut stilte afgetrapt. Menig supporter wist de weg naar veld 2 te vinden en dit zorgde voor een bijzondere ambiance. De verwachting was vooraf dat de Zwollenaren het initiatief zouden nemen. Zij zouden bij een overwinning aan kop komen. Dit viel mee en na 10 minuten kwamen de Hattemers op voorsprong. Uit een perfecte corner van Rik kwam bij  Ruben op de kop terecht en hij kopte de bal strak tegen de touwen. Het publiek stond op de banken en de hoop nam toe. Vlak na de openingstreffer een kans van ZAC. Vanaf 20 meter vloog een bal waarna Rinie de bal kon pakken. Na 25 minuten kregen de gasten een strafschop. ZAC gooide bal in het zestienmetergebied. De bal kwam tussen Roy en zijn tegenstander. Roy sprong in de rug van zijn tegenstander. Penalty. Dit was dus het moment van keeper Rinus. De supporters hielden hun adem in. De bal ging naar de linkeronderhoek en daar lag Rinie. Helaas kreeg de speler ZAC nog een kans vanuit de rebound en bracht de stand op 1-1. Hatto Heim liet zich niet in de war brengen en ging weer op jacht naar de voorsprong. Na 35 minuten kreeg de thuisploeg de kans om weer aan de leiding te komen. Remon werd vastgehouden in het strafschopgebied. Strafschop. Rik ging achter de bal staan en plaatste de bal rechtsonder. Maar ZAC beschikte over een keeper van hetzelfde topniveau als Rinie dus de bal werd weggetikt. Gelukkig was daar de alerte Joran die net als vorige week zijn goaltje kon meepikken. Zo kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Zaak was om dit vast te houden tot aan de rust. Totdat het zeer solide centrale duo Bijsterbosch-Bastiaan door een bal vanaf de zijkant werd opengebroken en de middenvelder van ZAC 1 op1 kwam met Rinie. Hij bleef koel en scoorde de 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een paar wijzigingen ten opzichte van de 1e helft. Marc, René, Rik en Remon kregen extra tijd om op adem te komen. Hun plekken werden ingenomen door Maarten, Vincent, Harmen en Tom. De laatst genoemde kreeg in 2e helft zijn kans in de spits. Al snel bleek de combinatie Rinie- Tom- Joel voor veel gevaar te zorgen. De doelman met buskruit in de poten speelde iedere bal lang op flatgebouw Tom. Hij stuurde Ferrari Joel de diepte in waarna hij zelf kon schieten of de bal kon voorgeven de aansluitende medespelers. Het tempo was zo hoog dat Karl na 50 minuten moest stoppen vanwege een dodelijke krampaanval. ZAC maakte het spel en Hatto Heim loerde op de counter. Beide ploegen warem aan elkaar gewaagd. Het was ZAC dat na 85 minuten scoorde. Na matig uitverdedigen kwam de bal bij de middenvelder terecht die met kanonskogel Rinie liet vissen. Spelers van ZAC vielen mekaar in de armen en zelfs het klassieke stapelen werd uitgevoerd. De overwinning en dus de koppositie leek binnen. Leek. Want Hatto Heim ging op jacht naar de gelijkmaker en deze kreeg het. Diep in blessuretijd werd ging de bal richting Tom. Hij werd aan zijn shirt getrokken met als gevolg een penalty. Tom ging achter de bal staan. Dit was het moment waar hij zo lang had op gewacht en op had gedroomd. Dit mocht niet mis gaan. Hij liet zich niet afleiden en schoot de bal vol tegen de touwen en bracht de stand op 3-3. Niet veel later werd er afgefloten. Na 2 mooie overwinningen werd een punt gepakt tegen 1 van bovenste ploegen.Volgende week speelt ut vierde een uitwedstrijd. Om 14:30 word gespeeld tegen de nieuwe nummer 2 Staphorst 5. Tenslotte wil ik uw de beelden niet besparen van het moment waar over 100 jaar nog over wordt gesproken. Tot volgende week.