• Dit keer start uw verslaggever op speciaal verzoek met een verkorte versie van het verslag.
   
  Krappe selectie, redelijk gespeeld. Helaas verloren.
   
  Is dit beter HvB?
   
  Afgelopen week kostte het Otti op zijn vakantieadres op Ketsalonia heel wat hoofdbrekens om überhaupt 11 man op het sportpark aanwezig te krijgen. Met kunst en vliegwerk en met hulp van het vierde, vijfde en zevende lukte dat uiteindelijk toch.
  En dus stond er bij het eerste fluitsignaal van interim scheids K. Blom en bond gezelschap aan de meet.
  Ondanks de vele afwezigen was er ook reden tot juichen, want Eitje was na zijn enkelblessure weer voldoende hersteld om te starten. Dit ook tot genoegen van enkele jonge fans aan de kant van het veld. Het was een mooi weerzien zullen we maar zeggen.
   
  Merchandiser stond weer op doel en Nick mocht starten als linksbuiten. Beiden kweten zich bijzonder goed van hun taak. Ook de ingevlogen Maarten van Hoorn speelde een puike pot in een voor hem toch vreemd team.
  Trappenkoning Mathieu van Erven mocht eerst nog even uithijgen van zijn inspanningen bij zijn eigen team zodat hij kon vlammen in de tweede helft. En dat deed hij.
  De eerste helft liep het spel eigenlijk verrassend goed voor het zesde, afgezien dan van de jammerlijke aftocht van Koen, die zijn strijd al na twee minuten moest staken.
  De bal ging, zij het soms wat onwennig, goed rond en er werden zelfs de nodige kansen gecreëerd. De geelblauwen kwamen zowel aan de linker- als rechterkant goed door en Nick en Jordi leverden meer dan eens een goede voorzet af. Helaas ontbeerde het zesde vaak het geluk om de score te openen.
  Zo kwam het dat de heren tevreden keuvelend achter een bakkie thee zaten in de rust.
   
  Het plan werd opgevat om de tweede helft maar op dezelfde manier aan te pakken. Achteraf gezien mislukte dat jammerlijk.
   
  De start van de tweede helft beloofde niet veel goeds en zo zou het beeld van de tweede helft ook verlopen. De Buurman wilde met een vrije bal Jordi de ruimte bieden om alleen op de keeper af te gaan. Helaas belandde de bal bij een tegenstander in de voeten en sneed diezelfde tegenstander in een paar seconden door het hart van de geelblauwe defensie. Gelukkig was Merchandiser wel allert en kon hij een achterstand voorkomen.
  Niet veel later was het helaas toch raak. Bassie en Paulus stonden enigszins te slapen en zo werd Mechandiser dan toch geklopt. Toen (b)leek het hek van de dam, want niet veel later hielp Bassie een tegenstander onreglementair naar de grond en werd de toegekende strafschop benut. Bovendien was de verdediging nogmaals in een slaaptoestand beland en werd er dus tegen een 0-3 achterstand aangekeken.
  De Hattoheimers konden het haast niet geloven, want enige kwaliteit was bij de tegenstander niet te ontdekken. En dan zo dik achter staan, dat zegt dan ook wat over het eigen presteren natuurlijk.....
  Toch bleven de geelblauwen hun best doen om er nog iets van te maken deze middag en dat resulteerde toch nog in enkele goede kansen.
  Paulus zette goed druk rond de middenlijn en kon pardoes alleen richting doel opstomen. De gelijkenissen met de WK finale van 2010 waren meer dan treffend en het resultaat derhalve ook. 
  Toch leverde de toegekende corner nog wel iets op, want Kolkie zag kans om de bal vernuftig tegen een uitgestoken arm van de tegenstander aan te schieten. Bassie schoot het leder vanaf elf meter vakkundig onder in het hoekje en zo was de spreekwoordelijke eer dan toch gered.
  Nog eenmaal moest Merchandiser de bal uit zijn net vissen nadat Van Weeghel zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander in een rechtstreeks sprint duel. De Carl Lewis van de Homoet kon het even niet bijbenen, maar dat was niet erg. Het leed was immers al geleden en dat ene doelpuntje extra deerde noch de spelers, noch de wederom in grote getale aanwezige supporters (nogmaals hartelijk dank voor uw komst en hartverwarmende spreekkoren en steun, het hield ons op de been). In de derde helft werd een en ander nog even geëvalueerd onder het genot van een hapje en drankje en zo werd de eerste doelstelling van het seizoen, "zo snel mogelijk uit de beker", met ruimschoots gehaald.
  Dat belooft dus nog wat voor de competitie.
   
  Volgende week hoopt het zesde daar met een volwaardige selectie een aanvang mee te nemen. Dan spelen ze wederom thuis, de tegenstander is dan IJVV 5.