• Ten tijde van het ochtendgloren leek er nog niets aan de hand. Maar later zou blijken dat deze zaterdag 13 oktober voor eeuwig de geschiedenisboeken in zou gaan. En wel om drie redenen. De eerste is het weer; man man man, wat was het warm. De tweede dat het de week van de scheidsrechter was en de fluitgasten dus in zonnetje werden gezet (letterlijk en figuurlijk) en tot slot dat Hatto Heim 7 een van zijn beste wedstrijden op de mat zou leggen.

   

  Be Quick '28 7 stond vandaag op het programma. Een tegenstander die zij nog kenden van de voorbereiding. Toen werd er gewonnen, maar dat zegt natuurlijk niets. Toen iedereen aanwezig was, de nodige  koffie en broodjes genuttigd waren, kon coach Groeneveld (die vandaag alleen de klus moest klaren) de heren de kleedkamer in sturen. Daar was het een gezellige boel. Bert Jan zat daar ook met zijn team. We zullen hier niet al te veel over uitweiden, maar Bert Jan had -op zijn zachts gezegd- wat kritische opmerkingen op de kleedkamer indeling. De heren van het zevende zijn dan de moeilijkste niet en gaven de jeugdige Hatto Heimers even de tijd om de teambespreking af te ronden. Ondanks deze vertraging stonden de geel-blauwen ruim op tijd op het veld voor de warming-up. 

   

  Na een korte peptalk waren de heren van het zevende er klaar voor. Maar de wedstrijd kon niet beginnen voordat er werd stilgestaan bij het feit dat het de week van de scheidsrechter was. Iets wat de mannen van Hatto Heim 7 niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan. En nee, dan kan je niet aankomen met een lullig doosje Merci. Daarom hebben de leden van de lief en leed commissie zich over deze kwestie gebogen en Kuntien op pad gestuurd met een lange boodschappenlijst. Gevolg daarvan was dat de tos even werd uitgesteld en scheidsrechter Verduin met mooie woorden en bijbehorende versierselen werd overladen. Zelfs aan de confetti was gedacht! 'Dit is nu al de mooiste dag van mijn scheidsrechterscarrière' waren de woorden van de zichtbaar ontroerde Verduin. Het bewijs van dit gebeuren zal de komende weken nog terug te vinden zijn in de middencirkel van veld drie!

   

  Nadat de (uitgestelde) tos was gewonnen door aanvoerder Schoenaker en er van helft was gewisseld ("een zonnetje is lekker maar niet als hij vol in je porem staat" aldus doelman van Keulen) floot de man in het zwart voor het begin van de wedstrijd. De gasten uit Zwolle kwamen de eerste vijf minuten goed uit de startblokken. Hatto Heim daarentegen begon wat onzeker en daardoor waren de eerste kansen dan ook voor Be Quick. Lang duurde de Zwolse overmacht niet. De thuisclub kreeg snel grip op de wedstrijd en kon steeds meer het positiespel spelen waar ze zo goed in zijn. Achterin hadden Karel, Leroy, Mausie en Christian de boel snel op orde. Via het middelveld met Kunt, Sven en  Tom kon er goed en simpel ogend opgebouwd worden. De geel blauwen spelen tegenwoordig met oud-laatste man Robbie in de spits. En nee, natuurlijk niet om zijn snelheid of doelgerichtheid, maar als aanspeelpunt om de spitsen Nicky en Mattie weg te sturen. En met succes! Want al snel kwamen de eerste kansen voor de Hattemers. Al na tien minuten kon Sven de eerste bal binnenschieten. En een kwartier later werd de lange middenvelder in de rug geduwd in de 16-meter. Pingelspecialist Mausie schoot deze keurig binnen. De eerste helft vielen ook nog de derde en de vierde goal. De nog niet zo makkelijk scorende Mattie maakte de eerste en de tweede was wederom voor Sven zijn rekening. Exacte beschrijvingen van de goals kan ik u helaas niet geven. Gewoon om dat deze zo mooi waren, dat ze met geen pen te beschrijven zijn. Van langs de kant konden de aanwezige supporters niet anders dan 'ohhhh's en ahhhh's, uitbrengen. Ook dingen als 'hiervoor kom je naar het sportpark' en 'dit is selectiewaardig' waren veel gehoorde uitspraken.  

   

  Klein smetje op de eerste helft was een gele kaart die Robbie van de goed fluitende scheids kreeg. Robbie besloot zelf initiatief te nemen om een speler van Be Quick, die overigens best een kaartje had mogen hebben voor een smerige overtreding op hem, te bestraffen. Als dank voor deze zelfredzaamheid mocht hij genieten van tien welverdiende minuten rust. Leuk detail is dat zelfs met tien man de gasten volledig werden weggespeeld en de vierde goal in deze periode viel.

   

  Na de rust waren de Zwollenaren een stuk gretiger. Hatto Heim had voor zijn gevoel de buit al binnen, dus logischerwijs veranderde het spelbeeld. Be Quick kwam steeds meer in de buurt van de goal van Van Keulen en het werd zelfs een paar keer gevaarlijk. Aanvoerder Schoenaker wist iedereen weer wakker te schudden en het vuur terug in de ploeg te krijgen. De knop ging weer om en Hatto Heim deed wat je het beste kan doen in die situatie. Namelijk scoren. Via een prachtige aanval over verschillende schijven kwam Kuntien 1-op-1 met de keeper en zette de stand op 5-0. Verder was de tweede helft niet heel veel anders dan de eerste helft. Hatto Heim speelde prima positiespel met mooie combinaties en Be Quick liep achter de feiten aan. Sven kon zelfs nog zijn derde goal maken. De 6-0 op het scorebord was een mooie en terechte uitslag.  Ook vielen er in de tweede helft gele kaarten. De eerste door een overtreding op Kuntien door dezelfde speler waarmee Robbie het aan de stok had en de tweede door de Hattemse doelman. Na eigenlijk de hele wedstrijd weinig in actie hoeven komen besloot Jens enig vertier buiten de 16-meter te zoeken. Hij vergat daarbij alleen dat je dan je handen niet mag gebruiken.... Gelukkig beschikt Hatto Heim over een prima reservekeeper, namelijk Edwin Doorn. Edwin was net ingevallen voor Leroy en kon meteen door de goal in. Ook hij wist de nul te houden. 

   

  Na 90 minuten vond feestvarken Verduin het mooi geweest. De punten bleven op het zonovergoten Sportpark 't Achterveen achter en werden traditiegetrouw gevierd met een aantal heerlijke glaasjes gerstenat. 

   

  Tot slot 

  Hatto Heim 7 bedankt haar scheidsrechters, supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management.

   

  Volgende week speelt Hatto-Heim 7 om 15.00 uur uit tegen Go Ahead Kampen 7. Wij hopen dat naast onze trouwe harde kern ook het overige publiek weer in groten getale aanwezig zal zijn.