• Deze week van de redactie een tweeluik. U zult denken; waarom dat? Nou, om eerlijk te zijn pure luiheid en gebrek aan zin om de wedstrijd van 26 oktober te verslaan. Die was zachts gezegd niet de meest enerverende pot in de geschiedenis van het zevende elftal.

  Plichtsgetrouw dan toch maar een korte samenvatting van de wedstrijd ZAC 8 tegen Hatto Heim 7.

  De wedstrijd begon goed voor Hatto Heim. In de eerste minuut zette Christian met zijn wereldberoemde verre ingooi Kunt een op een voor de keeper. Helaas werd deze niet verzilverd. Maar dan probeer je het toch gewoon nog een keer! Nu een ingooi op Robert, die niet snel maar wel ´fysiek´ is.  Hij draaide goed weg, hield zijn man van zich af en schoot netjes binnen. Al in de tweede minuut stond het 0-1.


  ZAC komt snel terug in de wedstrijd. Een eerste aanval uit een corner weet Jens nog net(jes) te keren. Maar even later wordt het toch nog gelijk. De buitenspeler van ZAC haalt de achterlijn en legt hem terug op de zestien waar een vrijstaande ZAC-er hem er kneiterhard in joekelt.

  Halverwege de eerste helft komen de geelhemden toch weer voor. Een corner van Herr Eisema (zie vorige verslag) wordt door Mark Kroese op de lat gekopt waarna Tijssen de rebound makkelijk kan inschieten. Maar helaas kon Hatto Heim daar niet lang van genieten. Na een goede solo van de ZAC-spits komt de bal via Jens bij een andere ZAC-er die de gelijkmaker kan intikken.

  De thuisclub ruik bloed en dringt meer en meer aan. Vijf minuten voor rust schieten zij een grote kans naast. Een aantal andere kansen worden gestopt door de forse verdedigers van de gasten uit Hattem. Laatste man Brusse blijkt naast verdediger ook een goed dwergwerper te zijn, daar kwam de spits van ZAC ook achter.

  In de rust wordt Jack, die het afgelopen half jaar zijn kisten ‘in naam van de Koning’ de voorkeur gaf boven zijn kicksen, erin voor Nick

  De tweede helft maakte dat Hatto Heim niet meer graag afreist naar ZAC. Waar de scheids  eerst keurig consequent de vlagger van ZAC opvolgde, die blijkbaar viagra onder de oksel had zitten. En waardoor een goal van Hatto Heim niet doorging, bleek later dat hij over een interne VAR beschikte. Want op eigen initiatief besloot hij dat een aanval van ZAC geen buitenspel was en daardoor de thuisclub  twee doelpuntjes cadeau deed. Bedankt daarvoor!

  Uiteindelijk, nadat de sfeer grimmiger werd en er zelfs cornervlaggen door de lucht vlogen (die zag hij overigens wel!) was de wedstrijd voor het zevende van de club uit Hattem wel gespeeld. Dat het uiteindelijk nog 5-2 werd deed er ook niet meer toe….

   

  Gelukkig stond een week later een totaal andere pot op het programma. Het zevende mocht afreizen naar IJsselmuiden. Omdat ze zowel bij het vijfde als het achtste team van IJVV in de competitie zitten zullen we deze club maar liefst vier keer tegenkomen. Om de een of andere reden betekent dat voor Kuntien vier vrije weekenden.

   

  De wedstrijd begon deze keer logischerwijs met een warming-up. Maar dan niet zomaar eentje. Voor de verandering was besloten te starten met een wandeletappe waar een doorgewinterde vierdaagse-van-Nijmegen-wandelaar nog een hele kluif aan zou hebben. IJVV krijgt namelijk een nieuw kunstgrasveld en daarom moest uitgeweken worden naar het trapveldje van het Pieter Zandt college, dat bijna drie dorpen verderop ligt, verscholen achter de LIDL. Een wandelingetje wat gastspeler Karl wel goed deed, want die had halverwege de heenrit besloten onderweg wat ballast te lozen. Of dat kwam door wagenziekte of het welbekende gerstenat laten we maar in het midden…

   

  Wat voor veld daar werd aangetroffen sloeg alles, maar was gezien de reputatie van IJVV op het gebied van veldkwaliteit geen verassing. Van een afstandje had het wat weg van een voetbalveld, ondanks de ontbrekende cornervlaggen. Maar van dichtbij had het meer iets weg van Maartens Moestuin. Voor de gebroeders Van den Berg was het een feest van herkenning. Zo eenzelfde weiland ligt namelijk bij hen achter het ouderlijk huis. Alleen de schapen ontbreken.

   

  Op het veld maakten wij ook kennis met de scheids. Een vrolijke noot, klein van stuk en vooral enorm druk. Naar eigen zeggen een gezond gereformeerd man met 33 kinderen waarvan de helft zwart is... (inderdaad… wat u nu denkt dat dachten wij ook). Maar ook positief over de omstandigheden. ‘Het was dit of afgelasten.”

  Om 14.30 uur klonk het startsignaal over hetgeen als veld moest doorgaan. Hatto Heim begon erg rommelig. Op zich niet vreemd gezien het geïmproviseerde elftal met onder andere Edwin op doel, Robert als Laatste man, gastspeler Karl op het middenveld met tweede reserve aanvoerder Andy en in de spits Timon met de andere twee gasten Nick en Harmen. Nick die werd al vrij snel door de beul van IJVV enorm hard neergehaald in de zestien meter. Maar helaas zag de leidsman dit niet en legde de bal niet op de stip. Na een minuut of twintig kreeg het grip op de tegenstander en volgde de eerste goal. Robert verstuurde een goede steekpass waarmee hij Nick vrij voor de keeper zette. Omdat deze niet uitkwam kon Nick makkelijk de 0-1 op het bord zetten.

  Even later volgde ook de tweede goal van de gasten uit Hattem. Timon zocht in een actie goed de achterlijn. Wachtte geduldig (het kan ook zijn dat hij leidt aan enorme keuzestress) en vond op de zestienmeter Nick die ook zijn tweede goal kon maken. IJVV kreeg nog een grote kans op 1-2, maar zij waren zo stom om de bal tegen de arm van Christian aan te schieten. De scheids dacht daar ook zo over en liet de pingel achterwege.

  Tot de rust gebeurde er vrij weinig en we konden op naar de thee. In theorie had dat gekund, maar gezien de wandeltocht die dan weer afgelegd moest worden volgde een theeloze picknick op het veld. De scheids rolde en rookte nog een shaggie en kwam erachter dat als hij dan door zijn fluit blaast hij net Thomas de stoomlocomotief was…

  De tweede helft. Eigenlijk was deze niet veel anders dan de eerste. Hatto Heim was de betere partij en IJVV probeerde dit met lomp en onbenullig spel tegen te gaan. De gefrustreerde verdediger die Nick in de eerste helft doormidden probeerde te schoppen ging daar mee door en mocht uiteindelijk nog tien minuten met geel naar de kant. En het had niet veel gescheeld of hij had later ook nog zijn tweede te pakken. Maar dat bespaarde de scheids hem, gezien de wedstrijd een prima beslissing. Lang leek IJVV nog de hoop te hebben op een aansluitingstreffer. Maar Nick Korenromp maakte een einde aan die illusie door de bal vanaf de punt zestien met een streep in de korte kruising te joekelen: 0-3. Deze stand zou ook de eindstand worden.

  Op de wandeling terug naar de kleedkamer werd deze wedstrijd in een pakkende zin samengevat: “Het was als een concert van de Toppers. Daar ga je ook niet heen voor de goede muziek, maar het is wel gezellig!”.

   

  Tot slot 

  Hatto Heim 7 bedankt haar scheidsrechters, supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStopm Van Ervan Trappen en GVK Supply Management.

   

  Zaterdag 9 november speelt Hatto-Heim 7 om 13.00 uur thuis tegen Olympia '28 5. Wij hopen dat naast onze trouwe harde kern ook het overige publiek dan weer in groten getale aanwezig zal zijn.