• Het zevende van Hatto-Heim heeft zaterdag drie punten cadeau gedaan aan competitie-koploper Zwolsche Boys 6. De gasten uit Zwolle zijn daarmee zeker van de herbsmeister-titel. Waar de thuisclub in de eerste helft met een 0-1 stand nog enigszins stand hield, werd het de tweede helft overlopen en liep Zwolsche Boys uit naar een 1-4 eindstand.

Zaterdag was het weer zo’n dag. Wind, regen... ideaal hondenweer om in te voetballen zeg maar. Rond de klok van 13.00 uur druppelden de mannen van het zevende binnen. En het druppelde behoorlijk door. Met 16 spelers had coach Van Hoorn ruim de keus voor de opstelling. Van Hoorn moest het vandaag stellen zonder kompaan Groeneveld die door de griep geveld was. Na lang wikken en wegen kwam hij tot de volgende opstelling: keeper Van Keulen, achterin Tijssen, Schoenaker, van 't Hul en Mausie. De middelste linie werd bezet door Van Erven, Lindeboom, Kuntien en Dekker. In de voorhoede Van Erven (die van de trappen) en Bergsma.

Nadat de tos was gedaan en de scheidsrechter was gefeliciteerd met zijn verjaardag hoefde er niet van helft gewisseld te worden (omdat er toch geen zon te zien was en de wind voorlopig toch niet zou gaan liggen) kon er om 14.15 uur gestart worden. Hatto-Heim probeerde van het begin af aan te voetballen maar kwam niet echt tot grote kansen. Een paar corners leverden enigszins gevaar op, maar ook niet meer dan dat. De spitsen van de geel-blauwen konden het de keeper uit Zwolle (die daarvoor nog spits was, maar drie linies terug moest zakken omdat de keeper geblesseerd raakte) daardoor niet echt moeilijk maken. Zwolsche Boys hield goed stand en wist zo nu en dan wat goede acties op de mat te leggen, maar ook zij kwamen niet tot hele grote kansen. Wel wisten zij de 1-0 nog voor rust te maken. Na een mooie combinatie werd Jens geklopt van zo’n 10 meter afstand.

Rust. Gewisseld werden Schoenaker, Van Erven en Bergsma. De invallers waren; de militaire divisie gevormd door Van den Hooff en Doorn en Van den Berg (Nicky). Van den Berg (Jopie) was vlak voor rust al ingevallen voor Kuntien die last had van zijn kuntien.

Vrij snel na de rust liet Zwolsche Boys zien waarom het eerste staat in de competitie. Binnen no-time zette zij de stand op 0-2. Hoe dat precies ging weet de verslaggever van dienst niet omdat hij onder de warme douche stond met de wissels. 'Huh' zult u denken.. ‘Ja’ dat kan gewoon in de kelderklasse. De thuisclub had vanaf dat moment eigenlijk niets mee in te brengen en dat de 0-3 viel was eigenlijk niet echt een verrassing. Voor de 0-3 leek Hatto-Heim heel even de wedstrijd nog spannend te maken. Na een onnodige overtreding kregen ze nog een penal, die kalm door Maus werd benut. Ondertussen had ook Lindeboom het wel gezien en liet zich wisselen voor Eisema. Laatstgenoemde zorgde voor het nodige vermaak aan het einde van de wedstrijd. Na een paar situaties waar hij op zijn zachts gezegd over het hoofd werd gezien, werd hij kwaaier en kwaaier. En maakte dat prachtig in woord en vooral gebaar kenbaar. Daar was hij zo druk mee dat hij zijn eigen man liet lopen, waardoor die ongehinderd de 1-4 kon maken. Erger dan dat zou het niet worden en na 90 minuten floot de goed fluitende arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Helaas een puntloos resultaat voor de mannen van het zevende. Meedraaien in de top en strijden om het kampioenschap lijkt hierdoor afgelopen te zijn. Volgende week speelt Hatto-Heim 7 zijn laatste competitiewedstrijd tegen ZAC uit Zwolle en zal zo goed als zeker met een plek in het linker rijtje de winterstop in gaan.

Maar?? voordat het zevende de laatste competitiewedstrijd van 2018 speelt, staat er nog een oefenwedstrijd op het programma. En wat voor één! Op vrijdagavond 14 december om 19.30 uur speelt het team op de ‘grasmat’ van PEC tegen het derde elftal van VV Ruinerwold. We heten u allemaal van harte welkom om dit spektakelstuk, helemaal gratis, bij te wonen. Wilt u zeker zijn van een goed plekje? Dan is het verstandig dat u ruim op tijd aanwezig bent. Via het spelershome, rechts van de hoofdingang, kunt u het prachtige onderkomen van de trots van Zwolle betreden. Als u op tijd bent, krijgt u zelfs eerst nog een kopje koffie. Tot in het MAC3PARK stadion!

Tot slot

Hatto Heim 7 bedankt haar scheidsrechters, supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management.