• Hatto Heim is ook in het seizoen 2018/2019 de baas over buurman vv Hattem, dat al bijna niet meer weet hoe het voelt om van de stadgenoot te winnen. Ruben Bouwhuis besliste de derby in het voordeel van Hatto Heim: 0-1.

  De eerste speldenprikjes waren nog van Hattem, maar halverwege de eerste helft had Hatto Heim de regie in handen. In die fase kwamen de bezoekers ook op voorsprong. Bouwhuis schoot vanaf rechts onberispelijk raak. Qua kansen was er verder niet veel om voor te juichen, strijd was er daarentegen wel.

  Na rust schoot Mark de Haan de bal in het net, maar de gelijkmaker telde niet. Doelman Brian Mensink was in een duel geraakt en lag geblesseerd op de grond. Hoe verder de derby vorderde, hoe vaker het stil lag door de vele overtredingen. Arbiter Rutgers zette echter ook telkens zijn klokje stil, waardoor er liefst vijftien minuten bijkwamen.

  In die zeer tumultueuze slotfase probeerde Hattem met man en macht een goal te forceren, maar het kwam nooit echt dichtbij. Het collectief van Hatto Heim bleek wederom sterker te zijn. Wel vielen er aan beide zijden nog rode kaarten. Niels v/d Velde en Yannick Rave kregen beiden hun tweede gele prent.
  verslag @de stentor

 • Foto's van Gonny van Duinen

 • Foto's van Gradus Dijkman

 • Foto's van Marcel Senz