• Hatto Heim JO11-1G moest vandaag om 08.30 uur thuis aantreden tegen ZAC JO11-1. Het leek wel midden in de nacht toe we op ons mooie sportpark aankwamen. We hadden gehoopt om met kunstlicht op het hoofdveld te mogen aantreden, maar we waren ingedeeld op veld 2. Gelukkig was het om 08.30 daar (net) licht genoeg om te kunnen aftrappen op een doorweekt veld.
    Benjamin was helaas ziek. Omdat Ramon niet geheel fit was en al na korte tijd uitviel, moesten de resterende acht spelers het de rest van de wedstrijd zonder wissels doen. Het was afwachten hoe dat zou uitpakken.
    In de stromende regen en onder de onberispelijke leiding van Thomas Fritsch kwam het team al snel op een 1-0 voorsprong door een keurig schot van Viggo. Daarna lieten we de teugels te veel vieren en keken we na een kwartier tegen een 1-2 achterstand aan. Maar dat liet het team niet op zich zitten. Met veel inzet werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van 5-3 door doelpunten van Viggo en Rens. Twee van deze doelpunten kwamen tot stand uit een mooi opgezette aanval over veel schijven. Daarbij moet worden aangetekend dat Tom Hulleman, Tom Fritsch en Viggo in totaal nog 5 keer op de lat schoten. Tom Fritsch schoot het doel bijna omver; zo hard spatte de bal op de lat uiteen. Wellicht een tip aan de trainers: iets minder vaak latje trap oefenen, want dat beheersen ze nu wel!
    In het laatste kwartier vloeiden de krachten vanzelfsprekend wat weg en kwam het team onder druk. Mede door vermoeidheid vonden de spelers elkaar niet (goed) meer. Ballen werden soms wild weggeschoten, waardoor ZAC steeds snel weer in balbezit kwam. ZAC wist hierdoor nog terug te komen tot 5-4, maar verder liet JO11-1G het niet komen. Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning, zeker op basis van het aantal kansen. Een mooie teamprestatie ook.