• Voor Hatto-Heim JO13-1G stond vandaag de wedstrijd tegen DOS Kampen op het programma. Het team doet het helemaal niet slecht in de eerste klasse. Het veldspel is vaak niet minder dat dat van de tegenstander, maar toch gingen veel wedstrijden met een doelpunt verschil verloren. Een aantal keren (SEH uit, WVF-uit, HTC-uit, Be Quick thuis) verdween een zeker lijkende overwinning of een zeker lijkend gelijkspel uit beeld, soms door het missen van opgelegde scoringskansen, soms door individuele fouten achterin. Gevolg: JO13-1G staat nu in de onderste regionen van de ranglijst, terwijl een klassering in het midden van de ranglijst mogelijk en eigenlijk ook wel verdiend was geweest.

In zekere zin was de wedstijd tegen DOS Kampen illustratief voor de eerste helft van het seizoen.  JO13-1G is beter dan de tegenstander, het team komt op een 2-0 voorsprong, mist grote kansen op meer, krijgt door een fout in de verdediging een tegendoelpunt en moet daarna alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Gelukkig lukte dat deze keer wel.

Door de afwezigheid van Ravel - die al enige tijd kampt met een vervelende blessure  - kwam vandaag Stijn Morren uit JO12-1G ons team versterken. Dat betekende dat we broer en zus Morren samen in een team hadden vandaag. Al snel in de wedstrijd kreeg JO13-1G een aantal kansen. Keanu kwam een aantal keren goed door over links en uit een van zijn voorzetten wist Sander te scoren. We hadden meer kunnen en misschien wel moeten scoren, maar de aanval had het vizier niet op scherp staan. De verdediging stond in de eerste helft goed. In het centrum heersten Michiel en Bas en op de vleugels hielden Tom en Stijn (die het voor het eerst op het ‘grote veld’ goed deed) hun tegenstanders goed in bedwang. Afgezien van een diagonaal schot had Ezra niet veel te doen in de eerste helft.

Kort na rust leek er geen vuiltje aan de lucht toen Sander van dichtbij de 2-0 aantekende. Daarna waren er kansen op een grotere voorsprong. Toch was het DOS Kampen dat na een fout in de verdediging tegen scoorde. Dit deed het spelbeeld kantelen. JO13-1 begon steeds slordiger te spelen en DOS Kampen rook zijn kansen. Bijna was de 2-2 een feit, maar Bas wist met een laatste krachtsinspanning een zeker lijkend doelpunt tot corner te verwerken. In de laatste minuten richtte JO13-1 zich weer op en was het weer sterker dan DOS Kampen. Het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter (mag ook wel eens gezegd worden) kwam desalniettemin als een grote opluchting. Het team had eindelijk weer eens een verdiende overwinning geboekt! De bijgevoegde foto getuigt van de blijdschap na afloop.