• De eerste wedstrijd in de competitie tegen Go Ahead Kampen was ruim verloren (5-0) omdat de tegenstander in die wedstrijd simpelweg beter was. De tweede wedstrijd tegen Hierden ging gelijk op. Het team slaagde er echter in deze wedstrijd naar zich toe te trekken met 5-2 (zie de bijgevoegde foto van Gradus na afloop van de wedstrijd tegen Hierden).

Vandaag stond de wedstrijd tegen Wijhe op het programma. Ook deze ploeg had een wedstrijd gewonnen en een verloren. Aanvankelijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Wij kregen twee goede kansen, maar het lukte ons niet deze te benutten. De spelers van Wijhe gingen de duels hard in en gebruikten vaak voeten én handen om hun tegenstanders van de bal af te houden. De scheidsrechter liet veel toe en wij beten te weinig van ons af. Tegen het einde van de eerste helft kwam Wijhe uit het niets op een 0-1 voorsprong. Het team hoopte de rust met een 0-1 achterstand in te gaan, maar het rustsignaal bleef uit. In de extra tijd kregen we helaas snel achter elkaar nog twee doelpunten om de oren. Zo eindigde de eerste helft in een enigszins geflatteerde achterstand van 0-3.

De tweede helft gaf een ander Hatto-Heim te zien. De mouwen werden opgestroopt en de duels feller aangegaan.  Het was jammer dat het lang duurde voordat we een tegentreffer konden scoren. Dat gebeurde uit een corner die Sil keurig inknikte. In de laatste tien minuten zette het team alles op alles. Onze laatste man, Michiel, ging mee naar voren en hij slaagde erin de 2-3 te maken. Helaas was de tijd te kort om nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Wijhe kneep hem echter wel. Dat bleek wel uit hun opluchting en blijdschap toen het eindsignaal – nu helaas wel op tijd – klonk.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten: een 0-3 nederlaag in de eerste helft en een 2-0 overwinning in de tweede helft. De strijd die het team liet zien, biedt echter voldoende aanknopingspunten voor een goed resultaat volgende week in Heerde, wanneer de wedstrijd tegen SEH JO13-1 op het programma staat.