• Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Het team was weer eens compleet. Ook Ramon had de voetbalkleren aan, maar moest tijdens de warming-up toch afhaken.

Al snel nam het team het initiatief. Jente scoorde na een paar minuten met een bekeken schot. De voorsprong had groter kunnen zijn omdat we nog een aantal kansen op een haar na misten. Genemuiden is een fysiek sterke ploeg en dat soort ploegen liggen ons niet zo. Toch was er geen vuiltje aan de lucht totdat de communicatie tussen keeper en verdediging een paar keer te wensen overliet. Zonder dat Genemuiden tot echt uitgespeelde kansen kwam, stonden we bij rust daarom zo maar met 1-3 achter. Tijd om een hartig woordje te wisselen in de rust.

Na rust zouden we uit een ander vaatje moeten tappen. Dat lukte aanvankelijk nog niet zo goed. Er lag een soort tamheid over de ploeg, terwijl Genemuiden fysieke duels niet uit de weg bleef gaan. Maar geleidelijk aan verlegde het spel zich steeds meer naar de helft van Genemuiden. De beloning bleef niet uit. Jesse van der Ree scoorde 2-3. Nu rook de ploeg ‘bloed’. Benjamin frommelde van dichtbij de 3-3 in het doel. Zou het dan toch nog… ? Ja, want Stijn wist vlak voor tijd de 4-3 binnen te werken. Gejuich alom van de spelers en het aanwezige publiek. Al met al zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar toch op wilskracht gewonnen. En dat is ook wat waard.

Na afloop hebben we onze trainer-coach Elnathan van Dijk en onze leider Erik Rave letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet (zie de foto’s). Hetzelfde hebben we even later met Lars en Thom uit O19-1 gedaan die de trainingen op donderdag verzorgen. Het is fijn dat zij allemaal tijd willen vrijmaken om ons team beter te laten voetballen. Hartelijk dank daarvoor. Elnathan zegde toe om zijn contract met ons met minimaal een jaar te verlengen. Daar zijn we blij mee.

Wij hebben het kampioenschap dit seizoen niet binnen kunnen slepen, ook al waren we er in de najaarscompetitie dicht bij. Onze hoop is op nu gevestigd op Hatto Heim 1 (met Elnathan, die vandaag ook nog scoorde) en Hatto-Heim O19-1 (met Lars en Thom). We rekenen op jullie!