• In een matige wedstrijd van beide kanten waarbij spanning de boventoon voerde leek Hatto Heim er met de winst vandoor te gaan maar Hattem scoorde in de 81e minuut de gelijkmaker, de 1-1 eindstand was een goede bespiegeling van de wedstrijd die op het eind nog spectaculair en spannend was.

Bij prachtig weer en een goed veld floot scheidsrechter Willems geassisteerd door de twee neutrale assistenten om 18:00 uur het aanvangssignaal.

De wedstrijd begon bij beide teams met slordig spel en wilde niet goed op gang komen. Het eerste wapenfeit kwam, na 10 minuten, op naam van Hattem aanvoerder Kersbergen hij zette spits Noordberger vrij voor keeper Jorick Mensink die goed zijn doel uitkwam en een doelpunt voorkwam. Even later wist Bas Behrens van Hatto Heim met een schot in de korte hoek doelman Stefan de Weerdt te testen maar die zat er goed bij.

Linksback van Hattem, Kevin Isidora, kwam veelvuldig op om gevaar te stichten bij de Hatto Heimse defensie. Rechtsbuiten Behrens, die vele weken niet in actie was geweest door blessureleed, moest hierdoor te veel verdedigende arbeid verrichten. Ondanks dat de verdediging van Hatto Heim een mannetje over had. Hier maakte ook aanvoerder Kersbergen van Hattem gretig gebruik van.

Verdediger Gerben van der Worp  van Hatto Heim wist in de 26e minuut een goed schot vanaf ruim 25 meter op de doel van Hattem af te vuren maar werd goed gepareerd door de Weerdt

Na een keiharde tackel van Kersbergen op Behrens van Hatto Heim kreeg die terecht de gele kaart gepresenteerd en door commentaar van Isidora op scheidsrechter Willems ontving hij ook een gele kaart. Isidora moest hierdoor gaan oppassen in de duels met de snelle en technische Behrens, hier werd door Hatto Heim geen gebruik van gemaakt.

De 1200 toeschouwers werden de eerste helft niet echt getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd die dan ook met 0-0 de rust inging.

In de tweede helft gaat Hatto Heim voortvarend van start en resulteerde in twee corners achter elkaar die uiteindelijk niets opbrengen. Dan wisselt Hatto Heim Behrens en van de Worp (blessure). Daar komen Ruben Bouwhuis en Ward Willemsen voor in het veld. En deze laatste brengt zichzelf in stelling  door schuin buiten de 16 meter keihard op het doel te vuren in de richting van de verste hoek en dit was te machtig voor doelman de Weerdt van Hattem en de 0-1 stond op het scorebord in de 60e minuut door dit schitterende doelpunt.

Hattem oogt dan wat aangeslagen en Hatto Heim heeft dan de overhand. Linksbuiten Bram Neuteboom stuurt met een mooie actie twee verdedigers het bos in maar komt niet verder dan een corner.

Dan pakt Hattem de strijd weer op en wisselt drie spelers, hierdoor komt er weer meer strijd binnen de lijnen voor Hattem. Een aantal gevaarlijke situatie voor het doel van Hatto Heim zijn het resultaat maar doelman Mensink houdt dan zijn doel nog schoon. Dan krijgt Hattem de zoveelste corner en die wordt in eerste instantie weggewerkt tot buiten de 16 meter.

Invaller Jort Steenman krijgt de bal voor zijn voeten en schiet richting doel , omdat hij de bal niet goed raakt wordt het soort van lob die doelman Mensink niet meer kan pareren en hierdoor komt de 1-1 op het scorebord in de 81e minuut.

Toch gaan hierna beide teams voor de volle winst en blijft het spannend in het veld en golft het spel op en neer. Hatto Heim krijgt nog een mooie kans na een goede voorzet voor de altijd keihard werkende Twan van Rijssen. Hij komt een paar cm te kort om de bal in het doel te werken.

Dan wordt in de blessuretijd de net ingevallen Joep van Apeldoorn van Hatto Heim weggestuurd en die komt in duel met de uitgekomen keeper de Weerdt. Van Apeldoorn tikt de bal net voor de keeper weg die van Apeldoorn door de lucht doet vliegen. Scheidsrechter Willems is gedecideerd en wijst naar de penalty stip en stuurt de keeper van het veld omdat hij een overtreding maakt en daardoor scoringskans ontnam.

Na een aantal minuten steekt de assistent scheidsrechter zijn vlag omhoog, hij heeft gezien dat de overtreding buiten de 16 meter was. De scheids neemt dit over waardoor er een vrije trap overblijft. Rowan Mensink weet hier met zijn vrije tap geen voordeel uit te halen.

De Weerdt zijn plek wordt ingenomen door linksback Isidora die in de 50e minuut nog een zeer goede redding maakte op een schot van Hatto Heim.

En zo eindigt deze wedstrijd in een terecht 1-1 gelijkspel. Hatto Heim loopt onverwacht nog uit op naaste concurrent Rouveen die een zware 5-0 nederlaag leed. Geen goed voetbal maar uiteindelijk wel spektakel  en spanning tot het eind en zo kan er weer volop over nabesproken worden.

• Foto's Gradus Dijkman