• Wat op voorhand een eenvoudige winstpartij moest worden, bleek helaas niet zo simpel te zijn. Van de gebruikelijk ruime selectie van het 7e was vandaag geen sprake. Het gehele middenveld had collectief een verlofdag opgenomen. Omdat er ook nog een aantal jongens om andere reden afwezig waren, moest de hulp ingeroepen worden van het vijfde. Jan de Jonge bood zich aan om ons uit de brand te helpen en hij bleek uiteindelijk erg belangrijk te zijn deze zaterdag.

Door het ontbreken van het vertrouwde middenveld moest de opstelling creatief worden ingevuld. Jens in de goal. Chris, Jan, Timo en Maus achterin. Kroeze, Karel, Leroy en Jordy op het middenveld en Matthieu en Timon in de punt.

14.30 uur. De fluit was te horen en dan bal rolde! Hatto Heim besloot geduldig af te wachten wat de tegenstander te bieden had. Al snel werd duidelijk dat het 7e het voortouw kon nemen. ASC kon daardoor goed onder druk worden gezet. Het 7e was veel op de helft van de tegenstander te zien en het duurde dan ook niet lang tot de brilstand op het scorebord naar 0-1 veranderde. Matthieu wist zich te ontdoen van zijn tegenstander en wist de keeper met een goed schot, met links, te verschalken.

De snelle voorsprong smaakte naar meer en de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Jan de Jonge stormde voorwaarts en het leek wel of hij niet kon gestopt worden. Waarschijnlijk had het te maken met Jan zijn imposante uitstraling, maar het leek wel of tegenstanders Jan niet te durfden aan te pakken. ‘Er rende er eentje gewoon langs?!’ aldus een verbaasde Jan. Nadat hij de nodige meters had gemaakt kon hij van net buiten de zestien meter verwoestend uithalen. De keeper van ASC heeft de bal waarschijnlijk alleen horen langskomen. 0-2.

Hatto Heim kreeg deze middag talloze corners. Veel corners leken gevaarlijk maar werden het niet. De eerste 45 minuten zaten erop en het 7e kon met een 0-2 voorsprong aan de thee.

Er werd drie keer gewisseld in de rust. Jan, Jordy en Karel eruit voor Edwin, Nicky en Fiechter. Verse krachten in het veld zou je zeggen. Maar Hatto Heim begon slap aan de tweede helft van de wedstrijd. Het was duidelijk dat ASC zich nog niet gewonnen gaf. Na een kleine 10 minuten wist ASC zelfs de  aansluitingstreffer te maken. De spits van ASC wist zicht vrij te draaien en van een meter of 20 verschalkte hij Jens door de bal keurig in het net te plaatsen 1-2.

Hatto Heim was door de tegengoal wakker geschud en ging beter voetballen. Na de nodige mogelijkheden was het uiteindelijk Matthieu die op links doorbrak en 1 op 1 kwam te staan met de keeper. De keeper leek meer oog voor de kantine te hebben dan de bal. Matthieu kon daardoor eenvoudig de bal in de linker hoek plaatsen. 1-3! Dit gaf het nodige vertrouwen, maar toch was het opnieuw ASC die een exacte kopie van de vorige goal kon uitvoeren. Opnieuw was Jens kansloos bij een goed schot van de spits van ASC. 2-3. Hierdoor werd het nog onnodig spannend in een wedstrijd die Hatto Heim domineerde. Gelukkig wist Hatto Heim stand te houden en  de overwinning over de eindstreep te slepen.

Door de ‘creatieve’ opstelling en het gebrek aan scherpte voor de goal was dit geen gemakkelijke middag. Maar wel één waarbij de 3 punten mee naar Hattem genomen werden.

Tot slot

Hatto Heim 7 bedankt haar scheidsrechters, supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management.

Zaterdag 3 november heeft het zevende een vrij weekend. Op 10 november speelt Hatto-Heim 7 om 14.30 uur uit tegen Olympia '68 6. Wij hopen dat naast onze trouwe harde kern ook het overige publiek dan weer in grote getale aanwezig zal zijn.