• 18 mei 2024. Wat een dag. Hatto Heim 5 officieus kampioen en de kurk ging alvast van de fles. Echter kreeg de perschef al snel na afloop een vaag bericht in zijn zakelijke postvakje. Hoogmoed komt voor val... Afzender onbekend. Wat wel bekend was dat enige opponent Berkum 7 het nog op moest nemen tegen WZC 3. Wanneer Berkum 7 deze wedstrijd met 18 doelpunten verschil zou winnen mochten zij de schaal in beslag nemen.  Echter was WZC 3 een aantal weken gedrild door Jannes en vol goeie hoop doken de mannen van Kevin en Nathan achterin  de pickup van Captain Rinus om in de paddentrek aan te sluiten richting Zwolle

    Om 20u werd er afgetrapt en zagen al snel dat er een potentiële toptrainer in Jannes zit. De Kluiver Filosofie was duidelijk zichtbaar en Berkum wist niet waar ze het zoeken moest. WZC 3 combineerde er op los en bij balverlies werd de zogeheten ‘5-seconderegel’ gehanteerd zodat dat de bal snel weer in bezit was. Na ballen op het houtwerk en in het zijnet pakte de uitploeg na een schitterende aanval verdiend de voorsprong.. Samen met de meegereisde Hatto Heimers werd het feestjegevierd. Berkum 7 kwam daarna meer in de wedstrijd en wist vlak voor rust een penalty te benutten. De 2e helft ging eveneens gelijk op waarna Berkum 7 zich de meest gelukkige mocht noemen met een 2-1 overwinning. Het gat van 18 doelpunten werd niet gedicht waarmee mag het 5e zich officieel kampioen noemen van de 5e klasse 01! Nadat de delegatie van het 5e elkaar in de armen dook toonde Berkum 7 zich van zijn sportieve kant door ons gelijk te feliciteren. Vervolgens werd WZC 3 nog bedankt voor hun geweldige veldspel waarna tevreden de terugreis naar Hattem weer werd ingezet.

    Hiermee komt het  historische seizoen 23/24 tot z’n eind. Een seizoen waarin het 5e na een spannende titelstrijd kampioen mag noemen. Dit konden wij niet alleen zonder de sponsoren, supporters, gastspelers en de intensieve trainingspartijtjes met het 6e. Hiervoor onze dank en we u graag volgend seizoen weer! Hierbij sluit ik het af want de inkt raakt op en heel seizoen journalistiek werk leveren gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Tot de volgende!