• Afgelopen vrijdag en zaterdag (27 en 28 mei) stond voor de meiden van MO13 in het teken van de Hattem Trophy. Een internationaal voetbal toernooi georganiseerd door vv Hattem, Hatto-Heim en WZC Wapenveld. Wat een mooie afsluiting van het seizoen.

Samen met Aulum IF (Denemarken), SV Raadt (Duitsland), VIOS Vaassen en FC de Billt werd 2 dagen lang gestreden om de winst in de poule. Naast een sportieve uitdaging ook gewoon een geweldige ervaring voor alle aanwezige speelsters.

Zonder de vaste coaches maar onder de bezielende leiding van Iris Bakker en Jeroen en Heidi Eikelboom speelde HMC zijn wedstrijden op het complex van WZC Wapenveld. De eerste wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van F.C. de Bilt moesten de dames echt even wennen aan het 8-tegen-8 spelen en het kleinere veld. F.C. de Bilt had duidelijk de overhand en won redelijk eenvoudig met 4-1. De 2de wedstrijd tegen SV Raadt gaf een heel ander beeld. De meiden waren gebrand op een goed resultaat en speelden bij vlagen prima voetbal. Ondanks en betere spel en dankzij een (terecht) afgekeurde goal gingen de 3 punten uiteindelijk naar de Duitse tegenstander.

Dat 3x scheepsrecht is bleek ook maar weer eens in de wedstrijd tegen VIOS. De stijgende lijn van wedstrijd 2 werd namelijk doorgezet en HMC trok uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind. De sippe gezichten na 2 nederlagen verdwenen als sneeuw voor de zon en vol vertrouwen werd gestart tegen het Deense Aulum IF. Dat de Denen een aardig balletje kunnen raken weten we van de nationale ploeg, maar ook de meiden van Aulum IF waren niet alleen voor de gezelligheid naar de Veluwe afgereisd. Er volgde een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen, maar alleen Aulum 2x wist te scoren. Ondanks 3 nederlagen en 1 overwinning reisden de dames met een tevreden gevoel af naar de familie Bakker om daar neer te strijken op “camping Bakker”. Na een gezellige en onrustige avond doken de meiden uiteindelijk moe maar voldaan hun tent in om nog enige rust te pakken voor dag 2 van de Hattem Trophy.

Op zaterdag mochten de dames met de jarige Chenna in de gelederen nog 2x aantreden voor wedstrijden tegen opnieuw SV Raadt en tegen VIOS. Als echte toernooi voetballers starten de meiden een stuk scherper aan dag 2 en werden de speelsters van SV Raadt direct goed onder druk gezet. Na een paar eerste speldenprikjes volgde de 1-0 en uiteindelijk ook de 2-0 voor HMC waarna de wedstrijd was gespeeld. Rust om bij te komen werd O13 niet gegund want 5 minuten na het laatste fluitsignaal volgde alweer de aftrap tegen de leeftijdsgenoten uit Vaassen. Gelukkig zit het dit seizoen met de conditie wel goed en dat was ook terug te zien op het veld. Na de 2-0 overwinning op vrijdag volgde nu een klinkende 4-0 overwinning! Door deze winst eindigde MO13 op een keurige 3de plek in de poule. Een mooie afsluiter van een heerlijk toernooi!

Namens de speelsters: Alle begeleiders en supporters bedankt!