• Zaterdagmiddag op een koud sportpark ’t Achterveen in het mooie Hattem.
    HMC VR1 speelt vanmiddag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Swift’64 uit Swifterbant VR2.
    Gelijk vanaf de aftrap zet HMC goed druk wat binnen 12 minuten resulteert in een doelpunt op naam van Jip 1-0(12e).
    Swift geeft dapper weerstand.
    Ze zijn dominant op het middenveld ze laten de bal gretig rollen langs onze verdediging
    waaruit een prachtig schot volg op doel, gelukkig stuurt Emma de bal met een mooie redding naast de paal.
    Swift neemt de corner gelukkig kan de verdediging de bal uitspelen naar het middenveld hieruit kan Lara de bal achter de keepster krijgen. 2-0 (31e)
    Tot aan de rust veranderd er niks meer aan de stand.
    Zou de kou parten gaan spelen?

Na een peptalk in de kleedkamer komen we het veld weer op.
    Swift begint vol  overtuiging aan de tweede helft  ze zetten goed druk en komen al gauw in ons strafschopgebied maar  met een mooie sliding kan Emma W de bal tegenhouden.
    Swift blijft strijden en komen veelvuldig op onze helft.
    Ze krijgen nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied.
    Gelukkig verdwijnt deze over de lat achter het doel.
    Er volgt een corner.
    Maar met een mooie redding weet Nayla deze met de vingertoppen uit het doel te houden.
    Dit heeft ons wakker geschud.
    HMC ging weer volop in de aanval  de bal rolt door het middenveld en vanuit een mooie voorzet kan Leonie de bal via de lat achter in het net krijgen. 3-0. (63e)
    Ondanks de kou blijven we strijden en druk zetten.
    We zijn niet meer weg te denken op de helft van Swift.
    Al gauw volgt het volgende doelpunt. 4-0 (75e).
    Jip weet te scoren door de keepster uit te spelen.
    Swift trap af.
    Ze komen nog een keer in de buurt van de 16 meter gebied maar gelukkig weet Nienke  de bal te veroveren  en deze weer voor te krijgen waaruit Jip de 5-0 kan maken.
    Dit is ook gelijk de eindstand.

In onze competitie gaan we als 2e op de ranglijst de winterstop in.
    21 januari staat de eerste wedstrijd uit tegen Oene op de agenda.
    Tegen onze vaste supporters zeg ik bedankt dat jullie er waren en ons hebben aangemoedigd dit heeft ons goed gedaan.
    En we zien jullie graag in het nieuwe jaar weer terug om ons ook dan weer aan te moedigen.

Namens de dames van HMC
    Wensen wij iedereen fijne feestdagen.