• Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. Gemeente Hattem en de voetbalvereniging sv Hatto-Heim levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen.

Daarom bezoekt het campagneteam van ‘Ik val op!’ onze voetbalvereniging op donderdag 28 november aanstaande op sportpark ‘t Achterveen van 17:00 uur tot 20:00 uur. Vaste verlichting is de norm. Maar als die even niet werkt deelt het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabeltje uit aan fietsers. Jongeren die wel met verlichting fietsen maken kans op een mooie prijs.

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter.

Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Ik val op!

De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten en SHIFT gedragsverandering in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. In totaal vinden de komende maanden circa 36 acties plaats in Gelderland en Overijssel.

Er wordt hierbij samengewerkt met verschillende gemeenten in Gelderland en Overijssel die verkeersveiligheid belangrijk vinden en de acties op straat faciliteren. De campagne duurt tot eind maart 2020. Deel je bericht met #ikvalop en volg ons op Instagram  via ik.val.op.

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland

ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied, brengen ze de juiste partijen bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincie Overijssel en Gelderland. www.rovoostnederland.nl