• Op de eerste zaterdag van juni speelde het zesde de laatste wedstrijd van het seizoen.
    Uit bij KHC 4 in Kampen.

Het was een lang meeslepend seizoen. Waarin het zesde lange tijd zicht had op de hoofdprijs. Maar waar het zesde doorgaans na de winterstop zijn beste spel laat zien, wilde het de vorm na de winter niet meer echt ontloken.

Het seizoen ging zogezegd als een nachtkaars uit. Alle goede bedoelingen ten spijt lukte het Capitano Otti niet meer om zijn mannen aan de praat te krijgen. De motivatie ebde steeds verder weg en mede door een aantal hardnekkige blessures werd het steeds lastiger  om een volwaardig team op de been te brengen. Zo ook afgelopen zaterdag.

Maar als ware hij Hans Klok zelf kreeg Otti het toch voor elkaar om genoeg spelers richting Kampen af te laten reizen.
    Het mooie weer deed de mannen echter verlangen naar een koude gele rakker aan de kant van de IJssel, dus ook nu weer was het spel niet om over naar huis te schrijven.

Het zesde probeerde wel te voetballen, maar het lukte gewoonweg niet. Zo kreeg Nick het toch nog druk in zijn afscheidswedstrijd.
    Met tranen in de ogen haalde hij tot driemaal toe de bal uit het net. Die tranen konden evenwel ook van zijn hooikoorts komen overigens, daar gooide Nick het zelf tenminste op.
    Waar Nick het dus behoorlijk druk had deed mede jonkie Jordy het mooi kalm an. "Als een ezel zweet gaat ie dood" was zijn logische reactie op de vraag van zijn moeder waarom hij zo weinig liep.
    Geen speld tussen te krijgen.

Hoewel ik graag vele A4-tjes vol kalk met de mooiste aanvallen van het zesde, kan ik mij er niet één heugen.
    Nu kan ik natuurlijk van alles uit mijn duim gaan zuigen puur en alleen voor uw vermaak, maar dat voelt niet goed. Dat zou een soort van lezersbedrog zijn. Dat komt de geloofwaardigheid van het zesde niet ten goede.

De geelblauwen kwamen niet tot scoren en dus konden ze met een 3-0 nederlaag weer terug naar het mooiste stadje langs de IJssel.
    De nachtkaars was vanwege de warmte inmiddels gesmolten, dus daar hebben ze geen last meer van.
    Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen.
    Rest mij niets meer dan via deze weg onze eigen Björn K. te bedanken voor alle potjes die hij ons wilde fluiten. Hartelijk dank daarvoor.

En tot slot wensen wij Nick alle goeds toe in zijn nieuwe team volgend seizoen. Die hebben we dan toch maar weer mooi klaargestoomd voor het echte werk. Toch nog een lichtpuntje dit seizoen.

Allen een fijne zomer gewenst!