• Hatto Heim, de trotse koploper in Oost 3C, laat twee gezichten zien in de eerste en tweede helft met een eindstand van 1-1. Gebroeders Mensink houden Hatto Heim op koers.

Met mooi voetbalweer op het sportpark van Swift’64 trapten Swift en Hatto Heim om 15:00 uur af. Hatto Heim begon, met een overvolle blessure en ziekenboeg, slapjes aan het duel.

Swift daarentegen begon fel en maakte het Hatto Heim direct moeilijk door snel om te schakelen met scherpe counters door met name de linksback van Swift Neville Brown. Gerben van der Worp had hier een lastige tegenstander aan vandaag.

En toch kwam in dit deel van de wedstrijd de beste kans op naam van Hatto Heim doordat Rowan Mensink in de 14e minuut een fout in de opbouw van Swift bijna afstrafte. Mensink kwam oog in oog te staan met de sluitpost van Swift, keeper Menno seinen, die goed redde.

Hatto Heim krijgt in de 18e minuut diep op de helft van Swift een vrije trap die goed genomen wordt door Laurens Admiraal en via een kopbal van Peter Sikkema net naast gaat.

Dit waren de wapenfeiten van Hatto Heim de eerste helft. Swift nam duidelijk het heft in handen en was stuk feller en hielden de linies korter op elkaar waardoor zij de baas waren op het veld. De opbouw van Hatto Heim koste teveel tijd en er werd zonder vertrouwen gespeeld. Rowan Mensink gaf verschillende keren aan dat het bal tempo echt omhoog moest. Dat gebeurde ook alleen niet bij Hatto Heim maar wel bij tegenstander Swift die vol de aanval koos. Dat resulteerde in een mooie aanval over rechts in de 24e minuut waarbij spits Tom Roskam de paal toucheerde en Hatto Heim goed weg kwam. Even later schiet Swift uit een corner op de lat. En even later nogmaals door spits Roskam. Dat dan de stand na een half uur spelen nog steeds 0-0 is mag een wonder genoemd worden.

In de 35e minuut is het dan toch raak voor Swift doordat nr 11  Bas van Sponsen goed inschiet na een weifelende verdediging en de 1-0 op het scorebord zet.

Een paar minuten later redt doelman Jorick Mensink van Hatto Heim in de korte hoek na een goed schot van spits Roskam. Als het op slag van rust 4-0 zou staan dan was dat niet vreemd geweest.

Na de rustpauze blijkt dat Coach Walderveen van Hatto Heim heeft ingegrepen en stuurt twee wisselspelers het veld in. De van een blessure terugkomende Michel Koridon en Ruben Bouwhuis en dus zijn Peter Sikkema en Kyle Olaria in de kleedkamer achter gebleven. Koridon gaat centraal achterin spelen en Bouwhuis wordt op het middenveld geposteerd om zodoende met vier middenvelders het middenveld weer in handen te krijgen.

Het is duidelijk dat Hatto Heim direct met andere intenties van start gaat. We zitten nog in de 46e minuut als Winand Meilink via een aanval over rechts de bal krijgt en de keeper van Swift op zijn weg vindt.

In de 51e  minuut valt dan de op dat moment verdiende gelijkmaker. Middenvelder Rowan Mensink stuurt door middel van een super steekpass  Ruben Bouwhuis weg die rustig blijft en de 1-1 laat aantekenen.

De linker flank van Swift blijft gevaarlijk doordat rechtsback Gerben van de Worp er diverse keren op snelheid geklopt wordt en er gevaarlijke situaties voor het doel van Hatto Heim ontstaan.

Rond de 70e  minuut creëert Hatto Heim vele kansen maar ballen worden net naast en over het doel gespeeld. Hatto Heim dringt aan en neemt risico’s en is niet tevreden met de 1-1.

Maar Swift blijft levensgevaarlijk over de linkerflank, in minuut 76 komt de bal buiten de 16 meter voor de voeten van een Swift speler die hard richting de hoek schiet. Keeper Mensink redt uitstekend door de bal uit de hoek te tikken. Er ontstaan vele mogelijkheden voor beide doelen, waarbij de wedstrijd tot het eind spannend blijft.

In de 90e wederom een hachelijke situatie voor het doel. Swift krijgt de bal voor vanaf links, de bal gaat voor het doel langs waarbij keeper Jorick Mensink goed anticipeert door mee te gaan met de bal en om moment van inschieten kan hij met een sublieme actie de bal uit het doel houden.

Dit was het laatste wapenfeit van beide teams waardoor de punten worden gedeeld. Dit geeft ook een juiste afspiegeling van de wedstrijd en hierdoor kan Hatto Heim zich gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Rouveen volgende week die Hulshorst met 6-1 aan de kant schoof.