• In de weekend van de Goedheiligman mochten de mannen van het zevende aantreden tegen het tweede elftal van de Boys.

  In de week voorafgaand aan de wedstrijd kwamen de aanmeldingen maar moeizaam op gang. Daarom besloten de Capitano en Paulus om de helpende hand te vragen van de bevriende teams die de lagere senioren genoemd worden in de volksmond.
  De inkt van het verzoek van nog amper droog, of de hulp werd uit alle hoeken al aangeboden.
  Mooi stukje samenwerking weer binnen de lagere senioren. Arie en Bietensapje werden afgevaardigd en van die kwaliteitsimpuls kregen de mannen van het zevende toch wel even een brok in de keel.
   
  Vanwege het klimaat werd besloten om op de fiets af te reizen naar sportpark De Kuul, zo werden twee vliegen in één klap geslagen. De spieren werden alvast losgemaakt en er was een minimale belasting van het milieu.
  Bij de prachtige Kuul werden de mannen hartelijk ontvangen door het tweede team van de Boys.
   
  Omdat er meer spelers kwamen opdagen dan zich hadden aangemeld ontstond er ineens luxe probleem waar het zevende niet vaak mee te maken heeft. Dat leverde de samenstellers van de opstelling nog de nodige hoofdbrekens op, maar beter zo dan een gebrek aan spelers.
  Nadat iedereen een strootje had getrokken en de elf namen bekend waren werd het veld betreden.
   
  En nadat er eindelijk ook een scheidsrechter uit bed getrommeld was kon de pret beginnen.
   
  De geelblauwen lieten van meet af aanzien dat het hun menens was en gingen direct vol op de aanval. De jonge tegenstanders hadden bij vlagen geen idee waar ze het zoeken moesten. Zij gingen van kastje naar de muur en weer terug.
  De kansrijke aanvallen volgden zich in rap tempo op. En het was aan de uitstekende keeper van de gasten te danken dat het lange tijd bij de brilstand bleef.
  Buurman zag een pegel vanaf de rand zestien al de linker bovenhoek in vliegen, ware net niet dat de keeper in een ultieme poging de bal uit het doel wist te ranselen.
  Ook een rake kopbal van Eitje werd ternauwernood uit het doel getikt door de doelman.
  Bietensapje, Klasie en Eitje heersten op het middenveld en sneden de verdediging van de Boys regelmatig compleet open. Buurman, Bobbie en Stefan probeerden er steeds door heen te komen. Toch was het te vaak wat slordig waardoor veel aanvallen in schoonheid stierven.
   
  Bassie, die gepikeerd was omdat Merchandiser ineens onder de lat wilde staan, kon het niet meer aanzien en besloot in te grijpen.
  Hij bracht zichzelf en Thijmen tussen de lijnen en in mum van tijd zag hij kans om de keeper te passeren.
  Een puike voorzet vanaf links knikte hij vakkundig in het doel.
  Niet veel later was het alweer raak. Eitje ging een snelle combinatie aan met Stefan en wist handig een tegenstander te omspelen. Uiteindelijk kon Thijmen bereikt worden en die zag zijn kans schoon en schoof de bal strak in de hoek.
  De Boys waren in deze fase van de wedstrijd rijp voor de sloop en het lag dan ook aan de geelblauwen dat de voorsprong niet verder werd uitgebouwd voor rust.
  Het noodlot leek zelfs nog even toe te slaan. Een overtreding op Broens werd niet op waarde geschat door de scheids, waarschijnlijk had hij de slaap nog niet helemaal goed uit.
  Daardoor kregen de Boys nog een dot van een kans. Een schot vanaf de zestien ging door een kluwen aan benen en daarom had Merchandiser er niet goed het zicht op. Maar na het betere grabbelwerk wist hij uiteindelijk zijn doel toch schoon te houden.
  Dus met een comfortabele voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.
   
  Kolkie had inmiddels ook wel zin om mee te doen en begon driftig te wisselen. Martin, Paulus, Eitje en de Buurman werden naar de kant verwezen en Suiker, Arie, Kolkie en Stefan werden het veld in gestuurd.
  Aan het spelbeeld veranderde de tweede helft niet veel, de geelblauwen vielen aan en de Boys probeerden tegen te houden, vaak ging dat goed. Maar een aantal keer kon Hatto Heim goed door komen en gevaarlijk worden. Het was dat de scherpte vaak niet optimaal was, want anders had de score snel verder uitgebreid worden.
   
  Suikert begaf zich een aantal keer op glad ijs en vond zichzelf daardoor languit met het gezicht in het gras. Er was niet zo best gestrooid was zijn lezing.
   
  Arie heerste met Broens in het centrum, waardoor menig poging van de Boys om tot een aanval te komen al vroeg in de kiem gesmoord werd.
  Bietensapje stond vaak aan de basis van de aanvallen van het zevende en bracht veel medestanders in scoringspositie.
  Helaas lukte het vaak niet om die voorbereiding te belonen met een doelpunt.
  Uiteindelijk kon Thijmen toch nog een keer scoren en daarmee werd hij man van de wedstrijd.
   
  Bobbie beloofde Eitje nog een cadeautje voor zijn verjaardag en deed dat in de vorm van het vakkundig onder de bal doorspringen na een prima voorzet. Bassie zag bijna nog kans om de doorgeschoten bal met de borstkas in het doel te werken, maar zag andermaal de paal als sta in de weg. Maar het beeld alleen al was een cadeau op zich dat door Eitje gretig werd uitgepakt.
   
  Over cadeautjes gesproken, het is natuurlijk Sinterklaasfeest, Arie was nog al begaan met het lot van de Boys. Ze probeerden van alles, maar er lukte maar bar weinig. Arie besloot daarom de bal maar in de voet van een tegenstander te spelen. Die Pakte dat cadeau graag uit en legde de bal leep over merchandiser heen. Die baalde als een stekker, want hij wilde graag de nul houden natuurlijk.
   
  De Boys kregen er zowaar weer een beetje geloof in en probeerden nog wat extra gas te geven. 
  Stefan had echter niet zoveel zin om daar aan mee te werken dus hij besloot op aangeven van Bietesapje zijn eerste doelpunt in dienst van het zevende binnen te tikken.
  Hiermee was het verzet van de Boys gebroken en kon de wedstrijd verder rustig uitgespeeld worden.
  De geelblauwen stapten wederom met een overwinning van het veld en namen de drie punten, na enkele versnaperingen op het terras (gelukkig overdekt), mee onder de snelbinders en fietsten via El Dorado weer richting Hattem.
   
  Volgende week spelen de mannen van het zevende thuis tegen WHC. Dan gaan zij hun best doen voor de derde driepunter op een rij.