• Op de zaterdag dat in Hattem de plaatselijke derby op de planning stond, mochten de mannen van het zesde afreizen naar Hasselt van een wedstrijd tegen Olympia 4.

  Ondanks de brede selectie kostte het capitano Otti toch nog de nodige hoofdbrekens om een compleet elftal op de been te krijgen. Uiteindelijk had hij toch nog de beschikking over 13 man en kon de tocht naar Hasselt ondernomen worden.

  Aangekomen op sportpark ’t Hoenbroeck werd even getwijfeld of men hier wel juist was. Het hele sportcomplex leek wel uitgestorven. Zelfs de goals op het hoofdveld waren verdwenen. Navraag leerde dat heel Hasselt naar Elspeet was afgereisd om het plaatselijke eerste te ondersteunen in Elspeet. Alleen het 4e elftal had moeten achterblijven.

  Nadat de mannen zich hadden omgekleed en capitano Otti de opstelling bekend had gemaakt, kon het voetbalveld worden opgezocht.

  Aangezien Olympia vanuit de verslagen wel wist dat de mannen graag op echt gras voetballen, hadden ze een fijn echt grasveld gereserveerd. Bij het betreden zakte men ongeveer tot de enkels in de modder weg maar verder was het een goede grasmat.

  Nadat de opgetrommelde scheidsrechter (er was tenslotte niemand meer aanwezig dus deze moest apart worden ingevlogen) alle spelers had gecontroleerd en er een juiste speelbal was gevonden kon er begonnen worden. Wessie had namelijk direct in de gaten dat de beste man met een juniorenbal was komen aanzetten en dat kon natuurlijk niet.

   

  Vanaf de aftrap zetten de geelblauwen de plaatselijk groenhemden flink onder druk en het balletje ging, ondanks het zware veld, lekker rond. Het duurde dan ook niet lang voordat een vloeiende aanval door het hart van de Hasselter defensie sneed. Vlo stuurde met een bekeken bal Wessie de diepte in. Deze had al gezien dat Ono positie had gekozen voor de goal en hij legde de bal panklaar neer. Ono wist hier wel raad mee en wist zo de 0-1 te maken. Olympia gooide er meer fysiek voetbal in en wist zo het spel van het zesde flink te ontregelen. Met bodychecks die bij het ijshockey niet zouden misstaan werd Vlo meerdere malen ondersteboven gekegeld en ook Wessie moest het ontgelden. De scheidsrechter vond het allemaal kunnen en zo ging het niveau bij het zesde omlaag. Met lange ballen werd steeds vaker de lange spits van Olympia gezocht en Kolkie had zijn handen vol aan de beste man. Ook JP had niet zijn beste dag want op het zompige veld kon hij zijn draai niet vinden. Meermaals glibberde hij alle kanten op terwijl het spel langs hem heen golfde. Toch leek de rust met een voorsprong gehaald te worden. Leek, want na het knullig weggeven van het balbezit werd met een strakke voorzet de spits gevonden en deze schoot de bal feilloos achter Henkie. Niet veel later floot de scheids voor de rust.

  Klasie werd ingebracht en Eitje mocht op de bank gaan uitrusten.

  De rust leek de mannen van het zesde goed gedaan te hebben. Nadat de scheidsrechter de tweede helft weer in gang floot werd Olympia flink onder druk gezet. Kansen voor de Buurman en Klasie gingen er echter niet in. En dan weet u het wel. Bij een snelle uitbraak van Olympia werd de bal van links voorgegeven. Deze voorzet vloog net over het hoofd van Kolkie maar precies op het hoofd van de lange spits. Met de precisie van een timmerman knikte hij de bal in de hoek achter Henkie. En na deze 2-1 was het leed nog niet geleden. JP verloor de rechtsbuiten even uit het oog en met een bekeken schot bracht deze de 3-1 op de borden. Gezien het tempo van de tegendoelpunten kregen een aantal spelers alweer visioenen van het ZAC scenario. Dit ging de mannen toch te ver en de mouwen werden nog eens flink opgestroopt.

  Otti schoof waar mogelijk mee naar voren en er ontstonden een aantal kleine kansen maar echt gevaarlijk werd het niet. Totdat Skuurtie zich aan de zijlijn melde om een ingooi te nemen. Dit omdat vaste ingooikoning Bassie in Hattem was achtergebleven om de sponsoren te ontvangen. Skuurtie toonde zich een waardige vervanger en slingerde de bal de zestien in. Hier vond hij geen medespeler maar wel een verdediger van Olympia. Deze kopte de bal met een bekeken boogje over zijn eigen verbouwereerde keeper en scoorde zo de 3-2. De geelblauwen geloofden er weer in maar niet veel later stond het 4-2. Wederom leidde geklungel achterin tot balverlies en ja hoor…de lange spits stond weer aan het einde van een snelle uitbraak en scoorde zijn derde van de middag.

  Dit was toch wel het breekpunt want het geloof in een goede afloop nam nu toch wel snel af. Vooral toen niet veel later zelfs de 5-2 viel. De linksbuiten liet de verdedigers zijn hielen zien, wist Henkie te omspelen en kon zo de bal binnenschieten.

  Blijkbaar vond de scheidsrechter het hierna toch wel wat erg worden voor de geelblauwen. Hij besloot ze dan ook maar een handje te helpen. Diverse aanvallen van de groenhemden werden wegens buitenspel afgefloten terwijl dit door een haperende buitenspelval niet het geval was. Vlaggenist Van Weeghel stond erbij en krabde zich eens aan zijn hoofd. Normaal wordt hij genegeerd als hij vlagt en nu juist omdat hij niet vlagt. Vlaggen blijkt toch lastiger te zijn dan men in eerste instantie zou denken.

  Olympia geloofde het nu echter wel en Hatto Heim ging daarom op zoek naar een doelpunt om de uitslag iets dragelijker te maken.

  Dit resulteerde uiteindelijk in het hoogtepunt van de middag. Skuurtie kreeg de bal aangespeeld rond de middellijn. Hij had de hele wedstrijd al gezien dat de keeper van Olympia niet van de modderige doelmond hield en vaak ver voor zijn doel stond. Hij bedacht zich dan ook geen moment en legde al zijn frustratie in het schot dat hij al zo vaak in zijn gedachten had genomen. Met een grote boog zeilde de bal over de keeper heen in het doel. Na deze 5-3 vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en besloot voor de laatste keer te fluiten.

   

  Snel werd de kleedkamer opgezocht zodat de terugreis naar Hattem gemaakt kon worden. De plaatselijk derby wil je natuurlijk niet missen. De uitslag van deze wedstrijd zorgde toch nog voor een goed gevoel bij de mannen.

   

  Volgende week wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd tegen Be Quick ‘28 6.