• Vandaag stond de 6 punten kraker op het programma tegen de knapen Uit Hasselt. Voor dat de bal begon te rollen al een interessante pot omdat Olympia 2 punten voorsprong had op de Geel-Blauwen. Met 15 + 1 man gingen de jonge mannen op pad. 15+1? Ja, u leest het goed 14+1, het 6e speelde namelijk ook tegen Hasselt en Joran was de uitverkorene om het 6e te versterken. Roy zag het als team verraad en praat al uren niet meer tegen Joran.
    14:30 werd er op een dramatisch knollenveld waar Rinus de koeien nog voor geen goud op zou laten lopen afgetrapt. De jongens begonnen wat slapjes en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een achterstand van twee tegen nul, een domper. Na de mooie overwinning van vorige week was het verwachtingspatroon wat hoger. Er werden na 30 minuten wat wissels doorgevoerd en het ging meteen wat beter draaien. Frankie kreeg de bal op het middenveld, dribbelde richting het doel van olymipia en zoals altijd wanneer iemand in scorings positie is schreeuwt onze Rinie SCHIET SCHIET SCHIET. Frankie besloot daarom om de poot aan te halen en zorgde zo voor een wonderschone aansluitingstreffer, 2-1. Hatto-heim voetbalde door en er werd veel beter gevoetbald. Kort daarna kwam Rick aan de bal en ook hij maakte op fraaie wijze de 2-2. Een erg mooi doelpunt. Frankie kreeg helaas wederom last van zijn slepende hamstringblessure en moest daarom gewisseld worden, Ruben kwam voor hem in de plaats. Na 45 minuten banjeren op het waardeloze veld in Hasselt floot de scheids af voor de thee. Helaas voor de mannen was er geen thee geregeld.
    De tweede helft is begonnen en Hatto-Heim pakt het gelijk weer goed op. Er wordt goed gevoetbald en de beuk wordt er in gegooid. De snelle rechts boetoe van Hasselt had geen kans tegen goed spelende Roy, puik werk. Even later kwamen er een aantal corners voor Hatto-heim. Na weinig resultaat door de lange achterhoede spelers van Hasselt gooide Rik het over een andere boeg. De man met een zeer verfijnde trap slingerde de bal voor het doel de keeper zat volledig mis en het werd 2-3. Er wordt nog altijd gediscussieerd of het nou een eigen doelpunt was of niet. Het hele team zegt van wel terwijl Rik beweert dat hij geen hulp nodig had van de keeper.
    Afijn, olympia trapte weer af en zocht gelijk de linker kant op waar Gerco A.K.A Hector zijn man probeerde te verdedigen. De beste man Passeerde Gerco en lingerde de bal voor de spitta van Hasselt kopte met z’n kale klats hard de bal tegen de touwen. Piekermans kansloos en helaas 3-3.
    Hatto-heim trapte af en vervolgde het goede spel. De combinatie werd gezocht en er werd best veel gecreëerd. Nick slippers kreeg de bal en besloot om vanaf 35 meter de pantoffel aan te halen. Een wonderschoon doelpunt 3-4!
    Slippers had de smaak goed te pakken en smeekte aanvoerder Rinus of hij de versierde vrije trap mocht nemen. Rinus is Rinus en die gunt een ander net zo goed succes. Hij gaf Nick daarom de kans om nog een keer op goal te rossen. Slippers ging achter de bal staan alsof hij Ronaldo was in de champignons League finale, het hele team dacht hij schiet hem er vast niet nog een keer in, de wisselspelers waren al onderweg naar het bos om de bal te zoeken maar toch knalde Nick zeer fraai de bal langs de muur strak in de kruising, 3-5!
    De mannen van Hatto-Heim waren zeer euforisch. Niet eerder hebben ze mee gemaakt om zulke fraaie treffers te maken.
    Er werd verder gevoetbald. Hasselt besloot alles op de aanval te gooien en ging zo door schuiven en 1 op 1 spelen. De verdedigers en de CVM’s van het 5e hadden daar duidelijk moeite mee. Olympia creëerde veel kansen maar gelukkig resulteerde dit niet in een doelpunt. Olympia had de bal en zocht de aanval. Roy stond zijn mannetje maar de olympiaan of olymipiër was duidelijk gefrustreerd dus besloot hij een overtreding te begaan, dit werd helaas niet gezien door de scheids en er werd door gespeeld. De olympiaan gaf een steekbal op de rooie rechts boetoe en deze versierde een penalty. Of het daadwerkelijk een penalty was is discutabel maar één ding wat zeker is is dat de scheids had moeten fluiten op de eerder begaande overtreding van Olympia. Helaas was dit niet zo en mocht Hasselt de bal op de stip leggen. Joel zat dicht bij maar helaas ging de bal er in, 4-5.
    Het werd daarna nog erg spannend omdat Hasselt bloed rook. Gelukkig keepte Joël een wereld pot en werd hij niet meer gepasseerd. Na 90(+veel te veel minuten blessure tijd) spelen floot de scheids en waren de 3 (of 6) punten binnen. Na dit welverdiende resultaat bezitten de mannen van het 5e de 4e plek, met nog maar 2 punten achterstand op de nummer 2. Er mag toch voorzichtig meer naar boven gekeken worden dan naar beneden.
    De man die geen bier lust wordt aankomende week 25 en trakteerde daarom op een welverdiend biertje. Dit biertje smaakte heerlijk omdat er hard voor is gestreden. Wij bedanken ons trouwe publiek wat helaas omwille van de regels niet aanwezig mocht zijn voor hun onvoorwaardelijke support. Aankomende zaterdag kunnen de mannen weer even op adem komen want er staat voor dan geen wedstrijd op het programma. Wij wensen u allen een fijn weekend!