• MEIDENVOETBAL IS STOER!

Wereldwijd voetballen er zo’n 45 miljoen meisjes en vrouwen. In Nederland is meisjesvoetbal zelfs een van de snelst groeiende sporten. Nu de Oranje Leeuwinnen begonnen zijn aan het WK in Canada bereiden de Hattemse voetbalverenigingen zich voor op opnieuw een grote ledenaanwas voor volgend seizoen.

Uniek in Hattem is de samenwerking tussen de buurverenigingen s.v. Hatto Heim en v.v. Hattem. Onder de naam Hattemer Meiden Combinatie –afgekort HMC- werken zij al jarenlang samen. Hierdoor krijgt het meisjes- en vrouwenvoetbal de aandacht die het verdient en hangt er niet een beetje bij, zoals bij veel andere verenigingen die zich traditioneel op jongens richten.

• HATTEMER MEIDEN COMBINATIE

Het streven is om in elke leeftijdscategorie teams samen te stellen. Dat doel is bijna bereikt. Nu al komt HMC in de competitie uit met MO11 - MO13 - MO15 - MO17 en MO19 teams.HMC krijgt dan ook steeds meer een regionale functie. Meisjes en vrouwen uit de hele Noord-Veluwe die liever alleen met elkaar voetballen kunnen bij HMC terecht.

• ONZE VISIE

Jezelf ontwikkelen, een klasse hoger spelen, dit moet altijd een ambitie blijven voor ieder individu en team maar als iedereen plezier heeft, hoeft onze voetbalvereniging niet voor het hoogste te gaan. Op deze manier is elk lid waardevol. Of je nou in het eerste speelt of in het vijfde of bij de mini’s allemaal ben je onderdeel van de club en de club is onderdeel van jouw leven. Dat moet de komende jaren de centrale gedachte zijn.

• HMC (Hattemer Meiden Combinatie) krijgt eigen Bestuur

De Besturen van s.v. Hatto-Heim en vv Hattem verenigingen hebben recent het besluit genomen de succesvolle HMC samenwerking voort te zetten en verder uit te bouwen.Het voetbal wint onder meisjes en vrouwen nog steeds aan populariteit, elk seizoen schrijven Hatto Heim en Hattem weer veel nieuwe meisjes in bij beide verenigingen. Om recht te doen aan deze ontwikkeling dient de organisatie rondom HMC mee te groeien; de meiden verdienen evenveel (organisatorische) aandacht als de jongens.Met trots kan nu aangekondigd worden dat in dat proces een concrete volgende stap is gezet: de gezamenlijke meisjesvoetbalafdeling HMC krijgt een eigen Dagelijks Bestuur.

Marien van Stegeren wordt de eerste voorzitter van HMC, Mark Kraan gaat de positie van bestuurslid voetbaltechnische zaken bekleden en Linda van Stegeren wordt de secretaris. Die activiteiten die direct met ‘het voetbal’ te maken hebben worden belegd bij de HMC vrijwilligersorganisatie terwijl de meer randvoorwaardelijke portefeuilles zoals kantine- en accomodatiezaken, sponsoring, ledenadministratie en financien bij de twee ‘moederverenigingen’ blijven. Inmiddels is het HMC Bestuur in oprichting al voorzichtig gestart met de bemensing van de verschillende commissies. Mocht je ook actief willen worden voor HMC, aarzel dan niet en spreek ze aan of mail via voorzitter@hmchattem.nl of info@hmchattem.nl

Wij wensen namens beide verenigingen Marien, Mark en Linda veel succes en plezier bij de verdere uitbouw van HMC. En uiteraard is het zo dat de bestuursleden van beide verenigingen hun nieuwe collega’s zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden.

• De elftallen van HMC voor het seizoen 2018/2019

• HMC MO19-1

• HMC MO17-1

• HMC MO15-1

• HMC MO15-2

• HMC MO13-1

• HMC JO12-4M

• HMC MO11-1

• Dames 7x7

• Dames 7 tegen 7

Wij zijn druk bezig om 1 of misschien 2 teams te gaan vormen voor de 7 x 7 vrouwenvoetbal.
    Er zijn wat dames die graag weer willen voetballen.
    Maar om een goed overzicht te maken willen we jullie vragen om dan zo snel mogelijk een mail te sturen naar voorzitter@hmchattem.nl als je meer info wilt en je evt. op te geven.
    Ook bij de HMC staat plezier hebben op de eerste plaats.

• PARTNERS VAN HMC HATTEM

De twee sponsoren van de HMC zijn Kitcentrum Wapenveld en Autoschade Jansen