• sv Hatto-Heim blijft ook in de thuiswedstrijd tegen Olympia'28 aan de goede kant van de score.
    De geel/blauwen pakte vandaag de vijfde zege op rij door met 2-1 te winnen van de formatie van Hans Roeland Olympia'28.

De wedstrijd kende een goede start Winand Meilink schoot in en de bal kwam terug in de voeten van Rowan Mensink hij schoot op het doel maar zijn schot werd nog geblokt door de verdediging.
    sv Hatto-Heim pakte na een minuut of tien het heft in handen en Olympia kwam er bijna niet meer aan te pas.
    Kleine kansjes waren er voor Ward Willemsen en van een blessure terugkerende Bas Behrens.
    Het duurde tot de 25e minuut toen Jorick Mensink moest optreden op een schot van Stan Roosken.
    Winand was er vandoor over rechts en zijn voorzet werd op een haar na gemist door de inkomende Ward.
    sv Hatto-Heim blijft drukken en heeft het betere spel , maar de laatste pass mis steeds net de juiste richting.
    Net voor rust werd Bas onderuit gehaald door Koen Holthof en kreeg van scheidsrechter Driessen een terechte gele kaart.
    Tweede helft een dubbele wissel aan de kant van Hatto-Heim , Ruben Bouwhuis en Joep van Apeldoorn kwamen het veld in voor Bas Behrens en Ward Willemsen.
    Hatto-Heim begon weer scherp aan de wedstrijd en het was Gerben van de Worp die over de rechterkant op kwam stomen,zijn schot belandde in het zijnet.
    Hatto-Heim kreeg een vrije trap die vanaf rechts en werd genomen door Rowan Mensink ,zijn voorzet werd hard ingekopt door Roan Admiraal en zo kwam de stand op 1-0.
    Hierna kreeg Hatto-Heim weer een kans maar Ruben Bouwhuis kwam net te laat voor een schot.
    Dezelfde Ruben maakte een paar minuten later een overtreding en uit de vrije trap die volgde kwam Olympia op 1-1.
    Aanvoerder Stan Roosken was net wat sneller bij de bal als de uitkomende keeper Jorick Mensink en kopte knap raak.
    Maar Hatto-Heim ging door en versierde een hoekschop die door Winand Meilink werd genomen.
    Zijn voorzet kwam op het hoofd van Joep van Apeldoorn en die kopte de bal hard in het doel 2-1.
    Hatto-Heim kreeg hierna nog enkele mogelijkheden door Joep ,Elnathan en Noah.
    De ingevallen Bertus Finke van Olympia'28 kreeg ook een kans voor de gelijkmaker maar zijn inzet was te slap ingeschoten.
    In de blessuretijd kreeg een aanvaller van Olympia de grootste kans van de wedstrijd , een voorzet van Finke ging via zijn knie over het doel van Mensink.
    Hierna probeerde Olympia nog van alles,maar de verdedigers van Hatto-Heim bleven goed op de benen staan.
    Scheidsrechter Driessen uit Zwolle floot in de 94e minuut af voor de wedstrijd en konden de mannen van Marcel van Walderveen de drie punten bij zetten op de ranglijst.
    Zaterdag staat weer de El Clásico van Hattem op het programma , de stadsderby begint om 18.00 uur.
    vv Hattem speelde vandaag gelijk tegen BAS 1-1.
  • Foto's Gradus Dijkman