• Op zaterdag 8 September stond de 2e bekerwedstrijd tegen OWIOS 6 op het programma voor het 4e.

De week ervoor werd er helaas nog verloren met 1-4 op eigen veld van VSCO, hier werden in blessuretijd de punten pijnlijk weggeven maar daar laten we het nu bij. Met dit in het achterhoofd begonnen de spelers aan de voorbereiding en eenieder was gebrand op 3 punten. Zo erg zelfs dat Jeroen, de nieuwe stuurman van het 4e, een overschot aan spelers had. Uiteindelijk vielen er nog een aantal spelers af door wekelijkse pijntjes en er schoven een aantal spelers door naar het 3e elftal waarbij de trainer een nieuw geheim systeem gebruikte die we helaas niet bekend mogen maken. We kunnen wel zeggen dat het effectief heeft gewerkt.

Maar goed, de wedstrijd. Voorafgaand aan het duel was het duidelijk te zien dat de ogen maar op 1 ding gericht waren; een overwinning. Dit moest zonder probleem gaan want OWIOS speelde een klasse lager. Toch heeft een deel van de spelers een slechte herinnering aan OWIOS in het verleden, een voorsprong van 0-5 weggeven, dus werd er serieus aan de warming-up begonnen. Zo serieus zelfs dat er een discussie ontstond over waar je nou de warming-up doet. Is dit op het veld of naast de lijnen? De een wilde het veld niet kapot trappen zodat hij daar zijn briljante acties nog kon uitvoeren en de ander wilde geen natte voetjes aangezien er een slootje naast lag. Het goede antwoord is voor ons nog niet duidelijk, maar er werd in ieder geval gelopen. Een hele vooruitgang. Hier bleef het alleen niet bij, even later werd er gekeken naar het gras en dit scheen in de ogen van een aantal spelers te hoog te zijn. Er kwamen een aantal hoogtes in millimeter voorbij maar ook hier blijft het juiste antwoord onduidelijk.

De koppen gingen uiteindelijk de zelfde kant op en het startsignaal klonk. Het elftal van OWIOS was blijkbaar onder de indruk geraakt van de warming-up van hun tegenstander aangezien ze defensief begonnen in een 1-4-4-2 formatie. Hatto-Heim reageerde echter al vrij snel hierop door een verdediger door te schuiven naar het middenveld. Het plan van OWIOS hield ook niet lang stand en binnen enkele minuten leken de eerste scheurtjes al in zicht in hun defensie. Nu horen we u allen denken, "ah daar komt de 0-1 al aan!", maar helaas moeten we jullie teleurstellen. De trainer heeft afgelopen zaterdag gezien waar hij de komende weken, misschien zelfs maanden op kan gaan trainen: een bal in de touwen jagen. Het bleek, net als de week ervoor, vrij lastig een keeper te passeren. Laat staan een bal onder de lat en tussen de palen te krijgen. Voor rust gingen de spelers dit ook nog niet onder de knie krijgen na veel oefenen op het goal van OWIOS. Helaas rolt de bal vaak meerdere kanten op en zo rolde hij ditmaal op het goal van Hatto-Heim af. De rappe vleugelspeler van OWIOS wurmde zich door de defensie heen en kapte keeper Tom zelfs uit. Deze zette op dat moment al een sliding in. U weet natuurlijk dat iedereen een beetje trager word als je verjaard, zo ook onze keeper. Met een ‘lichtelijk’ tikje werd de speler van OWIOS per ongeluk ten val gebracht. De scheids vond het echter een schwalbe eerste klas en liet rustig verder spelen. Voor rust viel er helaas ook nog iemand geblesseerd uit. Karl verstapte zich, en moest met een ei onder z’n enkel het veld verlaten.

Na de rust ging het weer rustig verder waar het gebleven was. Hatto-Heim creëerde kansen maar nog steeds was de scherpte ver te zoeken. Toch kon een doelpunt niet lang uitblijven ook al mocht het even duren?? Harmen, een van de jonge talenten van het 4e, had deze dag als enige zijn vizier op scherp staan en knalde de bal overtuigend via de rebound in het goal. Met deze voorsprong in de broekzak ging het 4e op zoek naar een vervolgtreffer. Remco dwarrelde met de bal het strafschopgebied en kapte een aantal spelers van OWIOS feilloos uit. Dit ter ergernis van een van hen die zich niet bedacht en Remco naar de grond schoffelde. De scheids had in de rust blijkbaar zichzelf bedacht op zijn eerdere beslissing en gaf hier dus ook geen strafschop. Waar is de VAR als je hem nodig hebt, niet? Afijn, de wedstrijd had hierna, op de ballen die overvlogen, weinig hoogtepunten. Echter klonk er voor het fluitsignaal een harde schreeuw over het veld heen tot grote schrik van een aantal mensen. Dhr Stouwdam stond op het eitje die de uitgevallen Karl gekregen had en deze liet horen het niet zeer plezant te vinden. Nadat eenieder weer gekalmeerd was kwam de wedstrijd ten einde. Een verdiende winst dat wel, maar het aantal doelpunten valt helaas nog tegen. Een verbeterpuntje voor de volgende wedstrijden. We willen hierbij ook de afgereisde supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Je ziet dat zelfs bij zo’n team als het 4e de supporters hoge eisen hebben kijkende naar het slinken in supportersschare. Maar goed, volgende wedstrijd tegen de buren uit Wezep hebben we weer een kans om onze klasse te laten zien.