• Op de laatste voetbalzaterdag van 2021 mochten de mannen aantreden voor hun inhaalwedstrijd tegen KHC 4. Deze wedstrijd stond een paar maanden geleden ook al op de planning maar toen hadden de Kampenaren geen zin om te komen. Terwijl de wedstrijd toen op een zonovergoten zaterdag gespeeld kon worden, prefereerden zij blijkbaar een koude, druilerige zaterdag in december.  Smaken verschillen zullen we maar zeggen.

En de beschikbaarheid van andere elftallen zal hier ook wel enige invloed op gehad hebben.

De beschikbaarheid van de spelers van het zevende was, na de aansprekende resultaten van de afgelopen weken, prima. Ondanks diverse afmeldingen en blessures had  de technische staf toch de beschikking over 15 man terwijl paddy  in de tweede helft ook nog zijn opwachting zou maken.

Dit leverde weer de nodige hoofdbrekens op. De uitdrukking luidt ‘never change a winning team’ maar het zevende houdt wel van uitdagingen dus Paulus en Bassie hadden de opstelling toch enigszins, soms noodgedwongen, moeten aanpassen.

Maar al met al togen de mannen vol vertrouwen naar veld 2 voor hun laatste wedstrijd van 2021.

De eerste slag was direct voor de Kampenaren want zij wisten de toss te winnen.

Daarop floot de scheidsrechter van dienst de wedstrijd in gang. De mannen van het zevende probeerden hun vaste tikkie-takkie voetbal op de mat te leggen maar of het aan het veld lag, de tegenstander of hun eigen onkunde, het wilde maar niet lopen.

Paulus, die vandaag nog wel een extra kaarsje had mogen uitblazen en ’s-ochtends al aan de oliebollen had gezeten, dacht dat hij dan op zijn verjaardag ook voor wat vuurwerk moest zorgen. Het verbod van Mark R. uit Den Haag negerend probeerde hij een flinke vuurpijl te lanceren naar de spitsen. Zijn spieren wilden echter niet meewerken waardoor het meer een voetzoeker werd. Briesend  en stampend als Bonfire in zijn beste dagen vervolgde hij de wedstrijd maar op de bank werden de eerste bezorgde blikken al uitgewisseld. Bobby werd nog op pad gestuurd voor wonderzalf maar voordat hij deze had gevonden bleek het al te laat. Paulus moest de strijd al binnen een paar minuten staken en voor hem kwam JP in het veld.

Dit was de opmaat voor een dramatisch slechte eerste helft van het zevende. Zelf kwamen ze niet aan een fatsoenlijke aanval toe. De veldbezetting klopte niet en er werd continu achter de feiten aangelopen.  KHC maakte hier dankbaar gebruik van en de ene naar de andere aanvalsgolf rolde op de goal van merchandiser af.  Aangezien hij voor de wedstrijd al flink was ingeschoten door Bobby wist hij met het nodig kunst en vliegwerk zijn goal schoon te houden. En toen hij toch geklopt leek te worden had Van Weeghel met zijn timmermansoog gezien dat de doelpuntenmaker buitenspel stond. Zo werd de rust gehaald met een nul-nul en daar mochten de mannen hun handen bij dichtknijpen.

In de rust werd besloten qua tactiek te wijzigen. Het middenveld werd versterkt en voorin werd Thijmen als verse kracht ingebracht. Paulus besloot eerst te gaan douchen voordat hij de vruchten van zijn tactische omzettingen zou gaan aanschouwen. Dit had hij beter niet kunnen doen want zonder de blik en aanwijzingen van de meester bleek het toch lastig voor de mannen om zijn tactische vondsten op de mat tentoon te stellen.

Voor vertrouwen werd de tweede helft aangevangen maar zoals helft 1 eindigde zo ging de wedstrijd ook verder. Een aanvallend KHC en een verdedigend Hatto Heim. Zelfs Wessie op het middenveld viel stil van het niveau. En u als oplettende lezer weet dat dat toch niet zo snel gebeurd. Hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de solo die merchandiser in zijn eigen doelgebied begon toen hij niet zeker wist of hij een bal mocht oppakken. Wel of niet bewust teruggespeeld was de vraag. Nadat hij de Kamper spitsen minstens driekeer had uitgekapt besloot hij het leder toch maar op te pakken. Groot was zijn verbazing dan ook dat hij na deze knappe acties alsnog een vrije trap tegen kreeg. Gelukkig werd de vrije trap sportief naast geschoten.

Helaas wist de rest van het team geen vervolg te geven aan deze acties van merchandiser. Een flipperkastsituatie voor de goal viel voor een Kamper voet en met een bekeken schot werd de 0-1 op het bord gezet. Niet veel later viel na een lange bal van achteruit ook de 0-2. Broens zag diverse wit-blauwe spelers op hem afkomen en dat was hem toch te machtig.

Dit was het moment waarop Paulus de dug-out betrad en vol ongeloof hoorde hij de stand aan. Mismoedig schudde hij zijn hoofd en besloot dat hij in het vervolg dit niet mee zo zou aanpakken. We zullen zien of hem dit gaat lukken.

Halverwege de tweede helft volgde na een vlotte aanval ook nog de 0-3 en was het voor iedereen wel duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was.

KHC vond het wel best en Hatto Heim kon niet beter vandaag. Zelfs het inbrengen van verse krachten en de aanmoedigingen van Capitano Otti die ook nog het sportpark had gevonden mochten niet baten. Er kwamen nog wel kansen maar het vizier van de spelers stond niet scherp. Buurman, Stefan,  Eitje en Thijmen probeerden het wel maar de nul ging niet van het scorebord af. Aan de andere kant had KHC er ook nog wel een paar kunnen inleggen maar merchandiser, in samenwerken met zijn verdediging en het aluminium, hield zijn goal verder leeg.

Na 90 minuten afzien besloot de scheidsrechter dat hij dit niet langer kon aanzien en blies voor de laatste keer op zijn fluit.

Deze wedstrijd maar snel vergeten en door naar 2022.

De volgende wedstrijd staat, als Mark en Hugo geen roet in het eten gooien, voor 22 januari op de planning. Dan kunnen de mannen hun borst nat maken want dan wacht direct de uitwedstrijd naar koploper SEH 3.

Langs deze weg wensen de mannen van het 7e iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling .

Wij hopen u volgend jaar weer langs de lijn te mogen begroeten.

• Meer foto's staan op Facebook sv Hatto-Heim