• Vandaag was een vreemde dag. Onze trouwe schare supporters moest thuisblijven in verband met de coronamaatregelen. Chauffeurs en spelers in de auto’s op weg naar Heerde met mondkapjes op….

We hadden maar een wissel omdat Mark afwezig was en Ramon geblesseerd. Tom H. was verkouden geweest, had een training gemist en was niet helemaal fit. Hij stond daarom wissel. Elnathan begon de wedstrijd met Jip in het doel; achter speelden Tom S., Stijn, Viggo en Jente, midden: Tom F., Rens en Tom P.; voor: Jesse, Benjamin en Rick.

De eerste tien minuten hadden we een overwicht, maar het lukte nog niet goed de voorhoedespelers te vinden. Na 10 minuten brak Tom F. de ban en schoot de 0-1 binnen. Hij tekende een minuut erna – op aangeven van Jesse - ook voor de 0-2. Van SEH had het team niet veel te duchten. Daarna was het de beurt aan Benjamin om twee keer te scoren. Vooral de tweede was een fraaie goal. Vanuit de verdediging werd Tom H. gevonden die een steekpass op Benjamin verstuurde die vervolgens net iets eerder bij de bal was dan de keeper en het net vond. Net voor rust het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Tom F. speelt twee tegenstanders uit, komt op de keeper af en stift de bal keurig over hem heen: 0-5 bij rust!

Na rust was het even wachten op de 0-6. Daarvoor tekende Jesse Teuben. Hij speelde zichzelf vrij en scoorde met een klassiek puntertje in de rechterhoek. De 0-7 was weer een mooi uitgespeelde aanval. Tom F. kwam over links door en speelde Tom S. aan die de bal in het lege doel kon schuiven. Gaandeweg de wedstrijd deelde SEH ook wat speldenprikken uit. Een ervan leek een zeker doelpunt te worden, maar Jip werkte de bal uit het doel. Onze centrale verdediger Stijn bleek ook een rots in de branding. Hij greep regelmatig goed in en was sterk in de duels. Doelpunten maken is belangrijk, maar doelpunten voorkomen ook. De 0-8 kwam onbedoeld van de voet van Tom F. Hij wilde voorzetten, raakte de bal verkeerd, maar verraste daarmee de keeper in de linkerhoek. Hij kon er wel om lachen. Daarna scoorde SEH de – vanuit ons perspectief gezien – ongelukkige tegentreffer. Jip schoot een terugspeelbal een beetje gehaast weg en raakte Tom P. De bal kaatste van de voeten van Tom voor de voeten van een SEH-speler die – dat moet gezegd – keurig afrondde. Tom F. tekende met een hard en hoog schot uit een vrije trap voor de 1-9 eindstand.

Er moet nog worden opgemerkt dat na rust Bram en Jesse van O12-1 ons team kwamen versterken. Ze deden het heel goed, speelden met veel inzet en maakten het hun tegenstanders erg moeilijk. Bedankt Bram en Jesse!

Al met al een overtuigende overwinning waarin het team veel inzet ten toon spreidde. Bij vlagen was er ook goed combinatiespel te zien. Als het team het lukt om dat combinatiespel een hele wedstrijd vol te houden, kan het een heel mooi seizoen worden.