• Een goed spelend Hatto Heim heeft een grote stap gemaakt om uit de degradatiezone te komen door op de vierde plaats staande WVF met 3-1 te verslaan.
    Voor Hatto Heim scoorden Michel Koridon tweemaal en Rowan Mensink.

Om 14:30 uur floot de goed leidende scheidsrechter Bjorn van der Veen het begin signaal bij stralend mooi weer. Voor beide teams stond veel op het spel.
    Hatto Heim speelt om uit de degradatiezorgen te komen en WVF wil een gooi doen naar de winst in de 3e periode.
    Hatto Heim start voortvarend, in de 3 e minuut wordt Ward Willemsen weggestuurd door Rowan Mensink. Willemsen bereikt vanuit de voorzet, van de rechterkant, Twan van Rijssen die de bal net via de lat overschiet.
    WVF is gekomen voor de winst, zij zijn zeer gevaarlijk in de omschakeling omdat de aanvallende middenvelders Schulte en de Vries kort op de voorhoede bijsluiten.
    De eerste 15 minuten gaat het spel over en weer waarbij beide teams de aanval zoeken.
    In de 17 e minuut een grote kans voor WVF omdat een hoge bal niet goed wordt ingeschat door centrale verdediger Koridon van Hatto Heim.
    De bal wordt door WVF in het zijnet geschoten.
    Dan kan Hatto Heim in de 31 e minuut een snelle aanval opzetten.
    Gerben van der Worp speelt de rappe Willemsen op eigen helft aan en die kan driekwart veld richting keeper Hartenhof van WVF opstomen maar faalt helaas in de afronding.
    In de 33 e minuut een corner van Hatto Heim genomen door Bram Neuteboom die net over wordt gekopt door de boomlange Koridon.
    Hatto Heim blijft drukken op de verdediging van WVF, spits Jesse Winkelaar heeft de bal binnen de 16 meter lijn en zet een actie in waarbij hij gevloerd wordt.
    Scheidsrechter van der Veen, die er bovenop stond, wijst onmiddellijk naar de penalty stip. Michel Koridon is de persoon die deze neemt en laat keeper Hartenhof kansloos door strak en zuiver de 1-0 binnen te schieten.
    Dan volgt er voor de rust een periode waarbij er veel meer strijd is, WVF probeert onmiddellijk wat terug te doen maar Hatto Heim pareert dit kundig.
    In de 43 e minuut speelt de altijd voorop in de strijd gaande Twan van Rijssen Bram Neuteboom aan die een puike voorzet geeft op de opnieuw mee gestormde
    van Rijssen maar komt een teenlengte tekort voor de 2-0.
    Het laatste wapenfeit van de eerste helft komt van WVF, de bal wordt in het 5 metergebied gebracht waar een ondoorzichtige scrimmage wonderwel goed afloopt voor Hatto Heim.

De tweede helft is nog maar twee minuten oud als Hatto Heim de aanval kiest en Willemsen zijn directe tegenstander de Koning zijn hielen laat zien en een voorzet geeft op Winkelaar. Hij kan te weinig kracht geven aan de kopbal en keeper Hartenhof kan de bal simpel pakken.
    In de 52 e minuut heeft Hatto Heim weer een corner die wordt genomen door Neuteboom die centrale verdediger Koridon op een haar na mist.
    De bal komt opnieuw bij Neuteboom terecht die het vizier nogmaals scherp zet en Koridon weer in stelling brengt en nu is het wel raak.
    Met een harde kopbal in de rechter bovenhoek is keeper Melvin Hartenhof volkomen kansloos en komt Hatto Heim op een verdiende 2-0 voorsprong.
    Maar ook WVF blijft erg gevaarlijk met de bewegelijke mensen voorin en waarbij de buitenspel val niet altijd klopte.
    Gelukkig was keeper Jorick Mensink scherp en attent en kon hij met twee zeer goede acties achter elkaar in en buiten het strafschop gebied de boel veilig stellen en voorkomen
    dat WVF de aansluit treffer kon maken.
    De net ingevallen Robin van der Ziel van Hatto Heim speelt zichzelf goed vrij in de 68 e minuut in het strafschop gebied en schiet op doel.
    Dit schot kan de keeper net pareren en komt bij de goed spelende Jesse Winkelaar voor de voeten.
    Hij schiet net naast. Dan scoort WVF in de 72 e minuut nadat het buitenspel zetten van Dean Vreugdenhil, door zijn slimme loopactie niet goed gaat en dit keer was doelman Mensink net te laat en werd hij verschalkt met een mooie lob van Vreugdenhil en de 2-1 staat op het scorebord.
    De laatste periode neemt WVF meer risico en komt Hatto Heim onder grotere druk te staan al blijft Hatto Heim voetballend goed overeind.
    Tijmen Neutboom komt de laatste linie versterken in deze laatste fase.
    Hatto Heim kan nu met lange ballen er snel uitkomen en er ontstaan 1 tegen 1 duels richting WVF doelgebied.
    In de 90e minuut krijgt Robin van de Ziel de bal in het 16 meter gebied en weet op curieuze wijze 3 man op de vierkante meter te passeren maar vergeet dan om de 3-1 binnen te schieten.
    Dan na 7 minuten blessuretijd onderschept Rowan Mensink de bal en zet zelf een vlijmscherpe aanval op over de linkerkant.
    Hij krijgt de bal terug en scoort gedecideerd met een goed schot in de hoek en laat doelman Hartenhof kansloos en de 3-1 is een feit wat dan ook meteen de eindstand is.
    Een goed spelend en hard werkend Hatto Heim team heeft weer een verdiende overwinning binnen.

Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd bij VSCO uit waar Hatto Heim 3 punten op voor staat met één wedstrijd minder.
    Voor VSCO is dit de laatste competitiewedstrijd.