• Het 4e wederom sterker dan verhit Genemuiden.
    Afgelopen zaterdag stond nogmaals de kraker tegen Genemuiden op het programma.
    In tegenstelling tot vorige week nu gespeeld op het achterveen.
    Op een zonovergoten zaterdag traden de knapen van het 4e om 12:00 uur aan.
    Na dat enkele spelers de broodjes kroket of een bakkie koffie naar binnen hadden gewerkt konden de jongens zich gaan omkleden.
    Tegenwoordig besteed hoofdtrainer Jeroen de taken als het maken van de opstelling uit aan assistent trainer Niek.
    Er kon vandaag gekozen worden uit wederom 16 man.
    Zoals hier boven vermeld maakte Niek de opstelling bekend.
    Na het veterstrikken gingen de jongens richting het veld voor een warming-up.
    Het viel op dat Genemuiden vandaag met een paar wijzigingen in de manschappen kwam aantreden.
    Om 13:00 uur werd er afgetrapt. Hatto-heim begon matig aan de wedstrijd.
    Genemuiden zette vroeg druk en creëerde door wat geklungel aan de zeide van Hatto-heim een levensgrote kans,
    deze kans werd met hangen, wurgen, trekken en duwen benut.
    De scheidsrechter zag hier een overtreding in dus werd de goal afgekeurd.
    De Genemuidenaren waren het er niet mee eens en dat lieten ze blijken ook.
    De desbetreffende doelpuntenmaker ging flink tekeer tegen de man met de fluit.
    Goed, er werd verder gevoetbald en Hatto-heim kwam beter in het spel.
    Genemuiden gaf over de flanken veel ruimte weg waardoor de backies Roy en René van Dieren ook mee mochten doen aan de aanval.
    Het ging gelijk op. De gepensioneerde spits van Genemuiden was erg sterk ik de kopduels en verraste zo bijna doelman Leo door een hoge bal vanaf 25 meter bijna raak te koppen. Gelukkig voor het 4e was dit niet het geval.
    Er werd verder gevoetbald, Hatto-heim liet ondanks de grasmat mooi combinatiespel zien er creëerde hierdoor wat kleine kansjes.
    Even later werd er aan de kant van Genemuiden op 20 meter van het doel een overtreding gemaakt.
    Rinus ging achter de bal staan maar toen kwam Gert er aan.
    Gert eiste de bal op en ging de vrijetrap nemen.
    Trainer Jeroen was al onderweg naar de fiets om de bal op te gaan halen bij de hockey maar dat was niet nodig.
    Gert krulde de bal met zijn linkervoet fraai over de metershoge muur van Genemuiden in het doel, 1-0.
    Er werd verder gevoetbald, zowel Genemuiden als Hatto-heim creëerde nog wat kansen.
    Er werd een bal voor gegeven, Jeroen Klomp kwam knap achter de verdediging maar miste helaas deze levensgrote kans.
    Na 45 minuten werd er door de scheids gefloten voor een bakkie Thee.
    Er werd het een en ander tactisch doorgesproken en een aantal wissels doorgevoerd.
    Genemuiden zette de tweede helft nog wat meer aan om de gelijkmaker op het scorebord te zetten maar Hatto-heim had er geen kind aan.
    Er werd veel aangevallen en wederom lieten de knapen van het 4e mooi spel zien.

Uit een ingooi werd de bal voor het doel gewerkt, wie anders dan onze Harmen stond weer op de juiste plaats en scoorde met zijn gouden linker voet 2-0! Na 19 jaar kwam Harmen er achter dat hij toch een linkspoot is, hij scoorde vorige week ook al met zijn linkervoet tegen Genemuiden.

Er werd verder gevoetbald, een aantal keer werd de bal voor geslingerd en dit had effect.
    Joël had de bal op de rechterkant wurmde zich door de verdediging heen,
    een verdediger gooide zich er voor en viel. Joël kwam er langs en slingerde de bal voor het doel Joran stond op de juiste plek om binnen te tikken 3-0! Onder luid protest van de Genemuidenaren werd het doelpunt goedgekeurd.
    De mannen uit het Zwartewaterland konden zich niet bedwingen en er vielen zelfs twee gele kaarten.
    Na al deze heisa werd er verder gevoetbald en Genemuiden werd steeds steviger in de duels.
    Genemuiden peerde een aantal keer de bal naar voren maar de verdediging van Hatto-heim had er geen moeite mee, alle ballen werden weggewerkt.
    Hatto-heim had het merendeel van de tweede helft de bal en creëerde nog een aantal kansen.
    Hatto-heim krijgt een corner, Arjen ging mee naar voren en werkte de cornerbal binnen 4-0! Genemuiden creëerde nog een kans en deze werd fraai binnengeschoten, tot ergernis van de Genemuidenaren vlagde Jeroen voor buitenspel.
    De aanvaller die ook al geel had gekregen kon zich niet beheersen en ging wederom te keer tegen de scheidsrechter.
    De man met de fluit wat hier niet van gediend en gaf deze beste man een rode kaart.
    De jongen kon zich wederom niet beheersen en probeerde het team over te halen om met de wedstrijd te stoppen.
    Helaas voor hem bleven ze na 5 minuten discussiëren als een stel oude dames gewoon staan en voetbalden ze de wedstrijd uit.
    Er werd door de tegenpartij geroepen ‘’hier kan je niet tegen voetballen’’ hier waren de mannen van het 4e het duidelijk mee eens want Hatto-heim liet wederom een perfecte pot zien waarin Genemuiden geen schijn van kans had.
    Door de winst op Genemuiden is het 4e nog een plek gestegen op de ranglijst en kan het voorzichtig naar boven gaan kijken.
    Hatto-heim 4 bezit momenteel met 13 punten de 8e plek.
    Volgende week word er weer thuis gevoetbald tegen de nummer twee ZAC 5 om 15:00 uur.
    Komt u allen kijken!