• Erm, toch vooral bekend van de Hallenhuisboerderij, moet dit jaar de bakermat worden van de 3e ster voor Hattoheim 4. Vorig weekend werd hier namelijk de basis gelegd voor een nieuw kampioenschap dit seizoen. Een waar trainingskamp met alles er op en eraan. Ook bier. Tuulk.

Deze zaterdag was de eerste test, tegen Vevo 2. Het begin was zoals je bij een eerste wedstrijd mag verwachten, rommelig. De spanning was duidelijk zichtbaar. Jurginho heeft echter bijna nooit last van spanning. De keren dat het bij hem dun door de broek liep zijn op 1 middelvinger te tellen. Daar kon je ook vandaag weer een gifje op innemen. En ja hoor, hij scoorde de eerste twee goals van de wedstrijd. De eerste was een mooie vrije trap waarbij hij de bal in de linkerkruising schoot en de keeper op het verkeerde been leek te zetten. De tweede begon met een aantal kapbewegingen en daarna een schot met links in de andere kruising.

Niet onbelangrijk was dat dit voorafgegaan was door een ingreep van Plaat. Met een schaafwond als bewijs. De rest van de verdediging werd prima verzorgd door Gerjo, Marien en John. Laatstgenoemde deed ook vaak mee aan de aanval trouwens. Een keer werd zijn voorzet gevaarlijk maar Michel kopte de bal net naast het doel. Het middenveld was in handen van Arne en Paul. Paul die zijn hand ook vaak opstak voor buitenspel. Tevergeefs vaak. Beiden Schoten ook nog een paar keer van afstand op doel. Maar daar zat de keeper van Vevo telkens goed bij.

Op de flanken stonden Arwin en Derk. Derk zette vooral de lijnen goed uit, moedigde iedereen aan, stuurde Plaat goed breed en zorgde dat er ranja kwam in de rust. Arwin speelde goed maar viel begin tweede helft op de grond. 'Hij kan niet meer lopen' werd geroepen. Er was grote paniek gezien de blessure geschiedenis van Arwin maar het bleek gelukkig slechts kramp in zijn beide kuiten. Dit kwam volgens hem zelf omdat hij al om 08:00 in de kantine achter de bar stond. Maar de speciaal biertjes van de avond daarvoor, een broodje bal sate en een kipschnitzel als lunch hielpen volgens hem misschien ook niet mee.

Rakker was de vervanger van Arwin. Rakker deed zijn naam als ex-topscoorder van de Veluwe eer aan en scoorde de 3-0 en de 4-0. Beide goed laag in de verre linkerhoek binnengeschoten. Michel lag vooral veel op de grond. Zelfs even knock out. Maar toen zijn vrouw en kinderen het sportpark op kwamen lopen werd hij wakker en scoorde de 5-0 met een mooie knal vanaf 20 meter.

Arjen kwam er ook in de tweede helft. Hij scoorde nog na een mooie aanval maar dat werd afgekeurd. Zijn mooiste actie was een weergaloos hakje waarmee hij zijn tegenstander omspeelde. Het publiek veerde daardoor massaal op en stond op de banken. Als je boa bent en dit leest, dat laatste was niet gebeurd. Iedereen zat netjes.

Jan de joffer Jan stond op doel. Inclusief baard. Toen Jan zijn pet tegen de zon ook gewoon de tweede helft op hield (met de zon in zijn rug) wist de tegenstander het zeker: een hipster op doel bij Hattoheim 4 dit jaar. De minst gepasseerde keeper van het veld was helaas wel 1 keer kansloos. De 5-1 vloog in de kruising en werd opvallend genoeg uitbundig gevierd door de Vevo aanvaller.

Het slotstuk van de wedstrijd werd verzorgd door Arend Jan. Hij deed 3 minuten mee. Aornd moet zijn knie inmiddels zoveel mogelijk ontlasten waardoor hij alleen nog maar ballen aanraakt die in het doel kunnen belanden. De andere ballen laat hij rustig onder zijn voet door rollen. Een ietwat vreemde tactiek volgens de toeschouwers maar Aornd bewees zijn gelijk door met zijn enige balcontact van de wedstrijd de 6-1 binnen te schieten. Tevens de eindstand.

Op de Planche de belle Ville kon het geel van JumboVisma vandaag de favorietenrol niet waarmaken. Op sportpark het Achterveen bleef het geel van Hattoheim 4 wel fier overeind. Met de 6-1 overwinning ook gelijk lijstaanvoerder. In een interview na de wedstrijd met onze grensrechter Hendri Streng, die foutloos was, gaf hij aan dat het wel erg heet was vandaag. Helemaal de eerste helft omdat er geen drinkpauze was en de scheids te lang liet doorspelen. De scheids zelf viel vandaag op door zijn nieuwe spelregel dat spugen alleen nog maar mag vanaf 3 meter.

Bedankt ook aan de trainer Clemens, verslaggever Rik en de toeschouwers. Het was een mooie dag. Goed weekend.

• Vrije trap van de meester zelf Jurgen v/d Weerd