• Zaterdag 4 mei trad Hatto Heim 5 aan tegen IJVV 5. De competitie loopt tegen het eind aan en het is nog ontzettend spannend doordat er 3 ploegen strijden om de felbegeerde titel. Om 12:07 werd er verzameld en iedereen had er zin in. Dit bleek ook in de eerste 10 minuten toen het 5e aantal keren op de deur beukte, helaas zonder resultaat. Na deze 10 minuten kwam de klad er in en er ontstond een draak van een 1e helft. Hierin kreeg het 5e ook een tik te verwerken doordat Rinus en Jannes uitvielen met een blessure. Hierbij moet wel worden gezegd dat vervangers Jordy en René een prima wedstrijd speelde. Een doelpunt leek er voor rust niet in te zitten. Totdat het 5e na 35 minuten een corner kreeg. Deze werd genomen door Reinhardt die de bal op het hoofd van Iwan legde die vervolgens de bal binnen knikte. De ban leek gebroken want niet veel later stuurde Iwan Joran de diepte in de bal vervolgens bekeken in de linkerbenedenhoek plaatste. Dit was ook de ruststand.

    In de rust werd besproken dat de duimschroeven aangedraaid moesten worden want het doelsaldo kan van groot belang zijn aan het eind van dit seizoen. Het 5e ging ook vol in de aanval alleen was het nog vrij lang wachten op het 3e doelpunt. Kevin en Nathan keken naar de bank en zagen daar Robin alias Robicep zitten. Hij mocht de plek van Roy in de spits innemen zodat hij zijn power kon gebruiken om de deur open te beuken. Dit had effect op de gehele ploeg want niet veel later was het Rick V. die bal vanaf de achterlijn in de korte hoek poeierde. Een schitterend doelpunt en vanaf dat moment waren de mannen niet te houden. Even later kwam een volley van Reinhardt in de voeten van Harmen terecht die vanaf de 5 meter de bal binnen kon tikken. Reinhardt kon natuurlijk zelf niet achter blijven en nadat hij de diepte in werd gestuurd pegelde hij de bal in de kruising. Het laatste kwartier werd de grote Ruben van Dieren show. Normaal is hij de man die functioneert als social media mannetje maar na lange afwezigheid mocht hij het gele tenue weer aantrekken. Vlak na zijn invalbeurt zette Reinhardt hem 1 op 1 met de doelman en koelbloedig schoof hij de bal in het doel. Dit was nog niet alles want de geschiedenis bleek zicht te halen. Reinhardt zag Ruben richting de 2e paal denderen en speelde de bal naar hem waarna hij met de bal de goal in liep. Het slotstuk was voor HatRick V. die zijn naam weer eer aan deed. Tweemaal wist hij de IJsselmuidense doelman eenvoudig te omspelen en hiermee tekende hij aan voor 8-0 en 9-0. Dit was ook de einduitslag waarna het 5e de koppositie heroverde met een marge van 7 doelpunten op nummer 2 Berkum 7.

    Volgende week komt het 3e van HTC op bezoek. Zij hebben 3 punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Kortom, een direct concurrent. Beide ploegen kunnen zich misstap veroorloven wat deze wedstrijd cruciaal maakt. Om 17:00 wordt er op ons eigen Achterveen afgetrapt. We kunnen alle support gebruiken dus komt allen naar ons mooie sportpark, smeer de kelen goed en ga achter het 5e staan. Vanwege de Veluwe trophy ook het verzoek om de auto te laten staan en de fiets te pakken. We zien u graag. Tot dan!

  • Foto's: Maarten Rouwenhorst