• Op de eerste zaterdag van november speelde het 5e een uitwedstrijd in Wapenveld. Tegenstander was daar het 3e van WZC. Voordat we naar de wedstrijd gaan eerst even een kleine terugblik op vorige week. Zoals u in het vorige verslag kon lezen waren een aantal belangrijke materialen ineens verdwenen. Nou is met name een bal handig als je een potje wil voetballen en wil trainen. Het was dus een aangename verrassing dat de dienstploeg donderdagavond aan kwam zetten met 10 splinternieuwe ballen in een donders dikke kar. Hier hebben we samen de verantwoording over met onze vrienden van het 6e dus dat moet helemaal goed komen. Alle spelers waren natuurlijk razend enthousiast en stormden die avond over het veld in. Het leek wel code geel!
   
  Dan de wedstrijddag. Bij een belangrijke wedstrijd hoort natuurlijke een goede voorbereiding. Frank had besloten dat er om 11:30 verzameld moest worden zodat de ploeg ruim de tijd had om de wedstrijdlocatie goed op zich te nemen. Kevin had vandaag de verantwoording over het teamfruit en had lekkere appels en sinaasappels geregeld. Een aantal mannen besloot met eigen vervoer richting het paddendorp af te reizen waaronder de in Wapenveld wonende Jannes. Echter was er 12 uur nog geen spoor van hem te bekennen terwijl er om 12:30 moest worden afgetrapt. Dit terwijl hij het meest dichtbij woont van alle spelers.  Toen hij uiteindelijk aan kwam zetten stond die raar te kijken naar zijn ploeggenoten die al fanatiek over het veld heen liepen voor de warming. Het veld bleek het trainingsveld van de Wapenvelder lijnentrekker te wezen. Zo waren er 2 middencirkels en beschikte het vijfmetergebied over een ware bonus lijn.
   
  Toen ook Jannes klaar was met zijn warming kon er worden afgetrapt. Het 5e had in beginfase veelvuldig de bal en tikte geduldig rond totdat er ruimte was om aan te vallen. De tactiek van de thuisploeg was de crosspass van de rechtsback op de linksbuiten die vervolgens 1 op 1 duels met Gerco mocht gaan uitvechten. Deze linksbuiten bleek een handige voetballer te zijn en na een kwartier was hij ook verantwoordelijk voor de 1-0. Nadat er lange bal bij hem terecht kwam dacht heel Monnikenbos aan een dribbel. Echter besloot hij te schieten en passeerde met een heerlijke volley Joel. Het 5e raakte hierdoor niet van slag en bleef door gaan waar het mee bezig was. Hierdoor ontstonden er een aantal kansen voor o.a. Frank, Rinus en Robin. Na 40 minuten kwam de bal halverwege de helft van de tegenstander bij Frank terecht. Met een schitterende steekbal dwars door blauwwitte defensie zette hij Rick V. oog in oog met de doelman waarna hij de Hattemse fans kon laten juichen. Met een gelijke stand gingen beide ploegen aan de thee. Of nee toch niet want de thee in Wapenveld bleek uitverkocht te zijn.
   
  In de rust vonden er een aantal wissels plaats. Zo mocht Gerwin de positie van zijn tweelingbroer Frank innemen. Gerwin was ook getuige van de steekbal van Frank en dacht van wat hij kan kan ik ook. Dit bleek ook gelijk na rust. Gerwin kreeg de bal rond de middenlijn aangespeeld en zag ruimte achter de verdediging. Vervolgens stuurde hij Rick V. weg die de keeper omspeelde en zijn 2e doelpunt kon maken. Vervolgens moesten de padden op jacht naar de gelijkmaker en werd het duel fysieker. De scheidsrechter liet veel toe waardoor er een waar voetbalgevecht ontstond waar op een faire manier de randjes werden opgezocht. Na een uur spelen mocht Yordi zijn eerste minuten van het seizoen maken nadat hij bij het Mega Piraten Festijn tijdens het uitvoeren van een gek dansje geblesseerd was geraakt. Hierdoor kon de jarige Rik van E. gaan uitrusten. WZC zette aan en was een aantal keer dicht bij een doelpunt. De grootste kans was een hoekschop waar een bal hard op de deklat werd gekopt. Doordat WZC moest aanvallen kon het 5e loeren op de counter. Hier kwam uiteindelijk ook de beslissende goal uit voort. Harmen werd de linkerhoek in gestuurd waarna hij Gerwin zag vrij staan. Nadat hij 2 tegenstanders uit had gespeeld gaf hij de bal aan Rick V. die gelijk doorspeelde op Akkie. Akkie draaide vervolgens goed weg van tegenstander schoot de bal tegen de touwen. Hiermee was de wedstrijd beslist en blijft het 5e ongeslagen. 
   
  Daarnaast mag het 5e zich koploper noemen. Een prachtige prestatie en wie weet wat er naast bier nog meer in het vat zit. Volgende week speelt het 5e een thuiswedstrijd tegen het 4e van CSV’28. Om 13:00 wordt er afgetrapt. Tot dan!