• Op zaterdag 16 maart ging het 5e van Hatto Heim op bezoek bij het 7e van WVF.
    Wie het verslag van een zaterdag eerder heeft gelezen las dat de ene na de andere speler sneuvelde met een blessure.
    Keeper Joel zag dit vanuit zijn doel aan en ging gelijk op de vlucht richting de Alpen.
    Hierdoor mocht Rinie vandaag zijn o zo geliefde Heinekengroene tenue weer aantrekken.
    Rond een uur of 1 werd er met 12 fitte voetballers afgereisd naar Westenholte.
    Later zou Skippy ook nog aansluiten wat het aantal op 13 zou brengen.
    Om 14u werd er afgetrapt en die eerste helft kan heel kort worden samengevat.
    1-0, 2-0, 3-0, 4-0, thee. Vervolgens leek er in kleedkamer 8 van de Weide Steen iets wonderlijks te gebeuren.
    Waar een dikke achterstand meestal niet heel bevorderlijk werkt leekt dit deze keer genezend te werken.
    De kampioenkoorts leek verdwenen en er werd besloten om de 2e helft in te gaan alsof het nog 0-0 stond.
    Deze gedachtegang wierp zijn vruchten af want hoe moeizaam er in de eerste helft werd gevoetbald, hoe soepel het liep in de openingsfase van de 2e helft.
    Met een omgegooide opstelling, zo nam Maarten onder de lat plaats, stonden buitenspeler Harmen en middenvelder Akkie respectievelijk links- en rechtsback
    te voetballen en werd Rinie in de punt opgesteld, vloog het 5e over het Zwolse kunstgrasveld.
    Dit werd dan ook beloond door een doelpunt van Joran. Niet veel later werd het 4-2 door een doelpunt van opstomende back Akkie.
    Dit gaf een boost en Hatto Heim was nog een enkel keer dichtbij de derde treffer. Echter besliste WVF 10 minuten voor tijd definitief de wedstrijd.
    WVF kwam er uit en de Zwolse rechtsbuiten wist Maarten voor het eerst deze middag te verslaan.
    De laatste goal werd gemaakt door oproepkracht Blom die vanuit de achterhoede mee opstoomde naar voren en de bal vanaf 2 meter over de doellijn wist te schieten.
    Hiermee bepaalde hij de eindstand op 5-3.
    Een nederlaag waarmee de titelaspiraties voorlopig in de ijskast kunnen worden gestopt.
    Dit is enorm zonde omdat het niveau tussen de eerste en de tweede helft er groot was.
    Maar ja, dat is ook onderdeel van de sport.
    De komende wedstrijden moeten er zo veel mogelijk punten worden gepakt en daarna zien we wel weer verder.
    Om te beginnen volgende week in de Kanaalderby tegen WZC 3 uit Wapenveld.
    Om 14 uur wordt er op het Achterveen afgetrapt.
    Tot dan!