• Op zaterdag 23 maart nam het 5e van het Hatto Heim het in Kanaalderby op tegen het 3e van WZC. In het de heenwedstrijd werd er een 3-1 overwinning geboekt tegen de padden. Dit wilden de Wapenvelders voorkomen waarna er een spionageplan werd opgesteld. Wie zich afgelopen op ‘t Achterveen bevond hoorde vanuit de richting van de Hezenberger Sluis een hoop gekwaak. Een dag later werd bekend van wie dit geluid afkwam. Dit bleken namelijk leden van het WZC 3 te zijn. Vol ongeloof keerden zij terug naar het paddendorp waar zij hun dorpsgenoten vertelde over een nieuw soort Kanarie (voor meer achtergrondinfo verwijs ik u naar het insta-account van de gasten). Deze kanarie droeg een geel shirt, een blauw broekje en onder de poten zaten noppen. Het angstzweet brak uit en er werd hulp ingeschakeld van hoger hand. Deze hulpkracht vroeg nog wel netjes aan Jannes of hij mee mocht naar Hattem. Over de net ontdekte kanarie was namelijk nog vrij weinig bekend en voor hetzelfde geldt bleken het agressieve kanaries te zijn. Onze Jannes sprak de hulpkracht streng toe en zij bij betaling van een krat bier er een oogje werd dicht geknepen. Dat deze Wapenvelder een man van zijn woord was bleek bij aankomst in kleedkamer 1 waar de selectie werd opgewacht door een gevuld kratje Heineken. Nogmaals dank hiervoor.

Om 14u werd er op veld 3 afgetrapt en de heren van het 5e gingen gelijk in de aanval. Na luttele minuten stormde Jordy door over de rechte kant en zag Rick V. koers zetten richting de 2e paal. Jordy wist Rick V. ook te bereiken die de bal al glijdend in het zijnet schoot. Even later kon het publiek wel juichen. Akkie mocht na zijn uitstekende 2e helft van vorige week weer van rechtsback positie in actie komen. Dit deed hij vanaf het begin uitstekend en als Denzel Dumfries vloog hij met enige regelmaat over de rechterkant. Hier zag hij Rick V. vrijstaan die bal nu wel wist binnen te schieten. Dit werd overigens ook vastgelegd door de massaal uitgelopen pers. WZC werd wakker en begonnen met het uitdelen van de eerste speldenprikjes. Echter hield invaldoelman Thomas (via deze weg dank voor het meedoen) zijn doel schoon. Helaas was hij enkele ogenblikken later kansloos na een enorme poeier van het geheime wapen van WZC. Na de goal ontstond er gelijk op gaande wedstrijd met kansen over en weer. Het was de thuisploeg die de leiding nam. Denzel Akkie stoomde weer over de rechterkant en zag Reinhardt en Rick V. vrij staan op de rand van het zestienmetergebied. De laatstgenoemde werd bereikt achter de keeper. Vlak voor rust was er nog een momentje voor in het grote familieplakboek van de Van de Worps. Aanvoerder Rinus mocht even op adem komen en zag zijn neefje Harmen in buurt staan. Zichtbaar ontroerd en trots droeg hij de band over aan de verbaasd kijkende Harmen. Na de wedstrijd vertelde Harmen dat hij niet had verwacht dat de aanvoerdersband die normaal om de grote boerenbiceps van Rinie heen zat om zijn arm bleef zitten zonder dat hier hulpmiddelen aan te pas moesten komen.

Met 2-1 werd er gerust en na gebeurde waar de uitploeg al bang voor. De lucht werd donker en er ontstond een hoop kabaal. De grote kanarie-invasie werd in gang gezet. De kanaries waren overal te vinden en er was voor de padden geen ruimte om weg te springen. Een belangrijke rol was hierin weggelegd voor de ingevallen Frank. Nadat hij 2 schoten net langs de paal zag rollen zette hij Reinhardt oog in oog met de doelman die vervolgens kansloos was. Niet veel later kon het thuispubliek weer juichen. Ditmaal was het Jordy die bal vanaf 20 meter hard in rechterbenedenhoek poeierde. Vlak daarop had het alle schijn dat Rick V. voor zijn derde treffer mocht aantekenen. Het hele Achterveen trilde op zijn grondvesten maar de grensrechter stond met zijn vlag in de lucht. Er was buitenspel geconstateerd waarna het feest niet doorging. Rick V. ging naarstig op zoek naar zijn hattrick en met behulp van zijn befaamde techniek zocht hij het doel op. Hieruit kwam zijn 3e goal niet voort. De hattrick kwam er wel in de 70e minuut. Uit een corner kwam de bal via Jannes en de doelman bij Rik van E. terecht. Vanaf 5 meter schoot hij de bal richting de keeper die vervolgens de bal bij Rick V. in de voet legde die kon binnenschieten. Hiermee tekende hij voor zijn hattrick. De kanarie invasie leek voorbij wat resulteerde in een aantal kansen voor de gasten. Het grootste gevaar kwam uit een corner die in 1 keer de goal in leek te draaien. Echter stond Jannes goed op te letten bij de 2e paal waarmee een tegendoelpunt werd voorkomen. De wedstrijd kabbelde rustig naar het einde en na 90 minuten stond de 5-1 op het scorebord. Hiermee is het Apeldoorns kanaal definitief in handen van het 5e.

Volgende week speelt het 5e wederom een thuiswedstrijd. Hekkensluiter Go Ahead Kampen 4 komt naar op bezoek. Om 14 uur wordt er op ’t Achterveen afgetrapt. Tot dan!

• Foto's Hatto-Heim 5 - WZC 3