• Op de 11e van de 11e trad het 5e van Hatto Heim aan tegen het 4e van CSV’28. Het 5e startte de wedstrijd als trotse koploper maar wist dat er een geduchte tegenstander op bezoek kwam. In het bestaan van deze ploeg werden de degens regelmatig gekruist met de ploeg uit Stadshagen. Dit leverde wisselende resultaten op. Kevin had in eerste instantie 17 man tot zijn beschikking. Echter paste de Groningen wonende Robin niet in de coupe en moest helaas de wedstrijd missen. Daarin tegen kon Skippie wel zijn opwachting maken om dat de wedstrijd van Berkum A1 was afgelast. Desondanks had Kevin de schrik van zijn leven toen Maarten met een of ander Duits toverdrankje aan kwam zetten. Maarten had de verantwoording over het teamfruit en had iets vloeibaars met een fruitsmaakje meegenomen. Een aantal jongens wou graag proeven maar Kevin trad op met harde hand zodat de toverdrank pas na de wedstrijd genuttigd kon worden.
    Daarnaast ging ons Royke in protest. Hij had na een blessure twee keer getraind en droomde van een basisplaats. Dat was niet het geval en daarom weigerde Roy zich om te kleden en stelde zichzelf in dienst als vlogger van het 5e. Het eindresultaat was dus dat er naast de startopstelling 4 mannen een plekje op de reservebank konden gaan zoeken. Na een goede warming up kon er om klokslag 13 uur worden afgetrapt. Het vijfde ging fanatiek van start en was het Akkie die vlak na de aftrap de bal hard in het zijnet schoot. Een paar minuten later konden de fans van Hatto Heim voor het eerst juichen. Skippie kreeg de bal op de rand van de 16 en plaatste de bal laag tegen de touwen. Enkele minuten later was het weer raak. Jannes mocht vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap. Dat is in de meeste gevallen al een halve goal en vandaag werd dit een hele. Via de muur rolde de bal achter de keeper. Dit schot eiste zoveel van Jannes dat hij na 20 minuten besloot om er mee te kappen. U zult nu wel denken, dat werd een makkelijk middagje voor het 5e. Nou dat viel vies tegen want na de tweede treffer kwam de klad erin. CSV’28 wist er van te profiteren en wist voor rust nog op gelijke hoogte te komen.
    Ook aan het begin van de 2e helft kwam het 5e met de rug tegen de muur de staan. Dit kwam mede door de bezoekers die de bal begonnen rond te tikken als Barcelona in vervlogen tijden. Echter hield de Hattemse defensie stand en wist Joel met een paar knappe reddingen het vijfde op de been te houden. Na een uur speeltijd kwam het 5e tegen de verhouding op voorsprong. Skippie kreeg de bal aan de linkerkant. Vervolgens vertrok de bal van zijn voet en belande achter de Zwolse doelman. Hierbij weet alleen Joost of het een perfect schot was of een mislukte voorzet. Maar goed, de euforie was hier niet minder om. Even later zou Skippie bijna een hattrick voltooien. Vanaf rand 16 nam hij een bal in 1 keer op de pantoffel en ramde de bal net naast het doel. De laatste 20 minuten gebeurde er weinig op het gebied van kansen. Aan beide kanten werd er veel strijd geleverd alleen leverde dit geen grote kansen op. Hiermee trok het 5e de driepunter over de streep en blijft het ongeslagen. Nog belangrijker is dat het lijstaanvoerder blijft in de competitie. Toen de kleedkamer was bereikt kreeg de selectie toestemming om het toverdrankje van Maarten te proeven. De conclusie is dat je er misschien niet beter van gaat voetballen maar dat het de prestaties in 3e helft bevorderd.
    Volgende week is het 5e vrij. Een week later treden de mannen aan tegen het 5e van IJVV uit IJsselmuiden. Om 15u wordt er op sportpark Den Uithoek afgetrapt. Tot dan!