• Op de eerste zaterdag van februari speelde het 5e tegen het 7e van Berkum. Een belangrijke ontmoeting want beide ploegen hadden vooraf hetzelfde aantal punten waarbij het 5e een wedstrijd minder in de benen heeft. Er stond dus wel wat op spel. Het aantal aanwezigen schommelde de gehele week dus Captain Rinus had voor de zekerheid 2 extra spelers weten te regelen. Een week eerder had hij broer Gerben weten te strikken Dit was zo succesvol dat Captain Rinus besloot om nogmaals een blik te werpen op zijn stamboom. Hierin kwam hij erachter dat neefje Simon nog beschikbaar was en zin had om een potje te voetballen. Daarnaast was oproepkracht Remco Blom bereidt om af te reizen naar Berkum. Daarnaast mocht Iwan na een jaar de bouwkeet verlaten en kon hij de schoenen met stalen neuzen verwisselen voor de schoen met nop.
    Aangekomen bij Berkum liet Ruben blijken een alleskunner te zijn.. Het 1e van Berkum speelde ook een thuiswedstrijd en bij aankomst moest de mediastand nog worden geïmplementeerd. Ruben zag het woord ‘media’ staan en hielp zijn collega met het opzetten van de partyten. Toen de partytent stond en de mediaman van Berkum was voorzien van tips kon de kleedkamer worden opgezocht. Berkum wist dat er een absolute topploeg op bezoek kwam en deed er alles aan om de mannen uit de concentratie te halen. In de naastgelegen kleedkamer stond een speaker met een flinke bas. Deze werd op standje maximaal gezet waardoor de mannen door de kleedkamer werden gedreund. Het geluid stond zo hard dat zelfs Robin dit niet kon overstemmen. Hij deed een meerdere pogingen en zong de nummers van Suzan & Freek zo hard als hij kon maar zonder resultaat. Gedesillusioneerd kleedde hij zich om en werd het veld opgezocht.
    Na een stevige warming up kon er op veld 4 worden afgetrapt. Het 5e had in de openingsfase de bal en mocht het spel maken. Berkum had de beschikking over 2 rappe buitenspellers en loerde op counter. Daarnaast bleek de combinatie Berkum 7 en scheidsrechters geen gouden formule te zijn. Dat idee hadden we al in de thuiswedstrijd maar vandaag was nogmaals een bevestiging. Op iedere beslissing van de arbitrage werd met een hoop bombarie en theater gereageerd. Zo ook toen het 5e na 25 minuten de leiding nam. Uit een corner kwam de bal via de kluts op de kale kletser van Iwan terecht die bal in het netje kopte. Volgens de thuisploeg was hier sprake van een overtreding en met een hoop geschreeuw werd de middencirkel opgezocht. In de eerste helft gebeurde er verder weinig noemenswaardig waardoor doelman Joel zonder te duiken aan de thee kon. Hiermee was hij hard op weg om zijn vooraf uitgesproken ambitie te behalen.
    Na rust waren de rollen omgedraaid. Berkum voerde de druk op het en het 5e moest loeren op de counter. Echter bleven de kansen uit. Na een kwartier deed de thuisploeg een tactische omzetting bracht een linksback in met het loopvermogen van Abdi Nageeye. Nadat een corner van Hatto Heim onschadelijk werd gemaakt zette de linksback het op het lopen. Nadat de marathonman klaar was met zijn rush speelde hij Gerco vakkundig uit en legde bal achter Joel. Een enkel ogenblik later leek het 5e op voorsprong te komen. Reinhardt, Akkie en Rick V. combineerden door de Zwolse defensie waarna de laatstgenoemde de bal wist binnen te tikken. Echter stond hij buitenspel niet doorging. Daarnaast kreeg het 5e via Joran en Rinus nog kansen maar deze werden helaas niet verzilverd. Wat dit seizoen een terugkerend iets is dat tegenstanders van Hatto Heim 5 werelddoelpunten maken. Dit was vandaag ook weer aan de order. Een speler van Berkum krijgt op de rand van de 16 de bal en krult vervolgens de bal in de winkelhaak. Terwijl de thuisploeg door het dolle heen is moet de 5e snel met een plan komen. Volle bak op de aanval en breekijzers Rinus en Iwan in de punt van de aanval. En ja, dan zul je net zien dat die aan de andere kant valt. 2 spelers van Berkum komen voor de goal en waar eerst Joel en Karl nog redding weten te brengen valt de bal in de goal. Hiermee is de wedstrijd gespeeld en konden de wonden worden gelikt.
    Kevin zag dat het aanvallend niet veel was en besloot hierbij een spits vast te leggen voor de toekomst. Zijn naam is Levy van Erven, de pasgeboren zoon van Rik van E. Na de wedstrijd werd hier bij stilgestaan en werd er een presentje uitgereikt. Toen dit gebeurd was kon de modder worden afgespoeld en kon de terugreis worden ingezet naar de goede kant van de IJssel. Onder het genot van de zangkunsten van Raymond Smit werd de nederlaag weggedronken. De eerstvolgende wedstrijd is om 9 maart. Daarom gaat het 5e nu genieten van een winterstop. In die weken gaat een aantal mannen inspiratie op doen bij Borussia Mönchengladbach en vind er ook nog een darttoernooi plaats.
    Tot over een maand!
  • Het 5e heeft een presentje uitgereikt aan de spits voor de toekomst Levy van Erven.

Zoontje van ploeggenoot Rik & Bernet van Erven.