• Op stille zaterdag kreeg het 5e bezoek van het 4e van Go Ahead Kampen. Na de overtuigende winstpartij van een week eerder werd er vol vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd. Coaches Kevin en Nathan konden ook beschikken over een grotere selectie dan in de afgelopen weken. Zo was keeper Joel weer terug van wintersport en verruilde Skippy deze zaterdag de trainersjas voor de voetbalschoenen.
    Om 14u werd er op veld 2 afgetrapt en het was te merken dat veel ploegen een voetbalvrij weekend hadden. Vele supporters wisten de weg naar ’t Achterveen te vinden. Mede hierdoor kreeg de thuisploeg vleugels en werd Kowet gelijk bij de strot gegrepen. De uitploeg speelde in 5-2-3 opstelling wat zeker in de 5e klasse uitzonderlijk is. Doordat het 5e besloot vol druk te zetten ontstonden er veel 1 op 1 duels die vaak werden gewonnen door de thuisploeg. Hierdoor ontstonden er veel kansen. Echter bleek al vrij snel dat het rendement vandaag niet al te hoog was waardoor Go Ahead Kampen lang in leven werd gehouden. Na 25 minuten kon het publiek voor het eerst juichen. Linksback Akkie zette na een mooie individuele actie Rick V. alleen voor de doelman en tikte de bal in het netje. Ruim 10 minuten later werd voorsprong uitgebreid naar 2-0. Een voorzet kwam op het hoofd van Skippy terecht. De keeper wist in 1e instantie redding te brengen waarna Remco er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten. Dit was tevens ook de ruststand.
    Na rust ging het 5e verder met waar het in de 1e helft gebleven was. Kansen creëren maar niet benutten. Het 3e doelpunt bleef maar uit waarna het geloof bij Go Ahead Kampen terugkeerde. Joel moest zich hierdoor een aantal keren flink strekken om zijn doel schoon te houden. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam na een dik uur spelen. De onderdruk gezette keeper van Go Ahead schoot de bal recht in voeten Frank. Vanaf ongeveer 25 meter bedacht hij zich geen moment en krulde de bal in de rechterbovenhoek. Dit doelpunt kwam ook deels op nam van Rik van E. Franks voetbalschoenen begaven het in de warming up. Gelukkig had hij dezelfde schoenmaat als Rik en kon Frank alsnog deelnemen aan de wedstrijd nog niet wetende dat hij de beschikking had gekregen over een paar wondersloffen. Het slotakkoord was voor Rik van E. die de bal vanaf de rand van de 16 in de rechterbenedenhoek plaatste.
    Hiermee bepaalde hij de eindstand op 4-0. Nog een speciaal woord van dank aan huisfotograaf Maarten Rouwenhorst voor het maken van de mooie actiefoto’s. Volgende week reist het 5e af naar Stadshagen voor de wedstrijd tegen CSV’28 4. Daar hebben ze naast voetbalvelden ook heerlijke broodjes döner. Extra reden om ons te komen supporten. Om 15u wordt er afgetrapt. Voor nu een prettig paasweekend en tot dan!
  • Alle foto's van Hatto-Heim 5 staan op Facebook van Hatto-Heim