• Op een zonnige 11 mei speelde Hatto Heim 5 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Concurrent HTC 3 kwam op bezoek en er stond het een en ander op het spel. De Tuinders stonden namelijk 3 punten achter met een wedstrijd minder in de benen waardoor winst noodzakelijk was. Er werd om 17:00 uur afgetrapt zodat zoveel mogelijk liefhebbers de kans kregen om deze topper van dichtbij mee te maken.

    Om de dag door te komen sprak een groot gedeelte van de selectie om 13:00 uur af om Bij de Jongens te gaan lunchen. Hierin voelde metroman Robin al aan zijn water dat dit weleens zijn dag kon worden. Meerdere oerkreten schalden over de markt en bleken later zelfs van ver hoorbaar te zijn. Dat het late tijdstip ietwat onwennig voelde bleek toen de heren om 16:15 in volledig tenue op het veld stonden terwijl normaal gesproken de laatste jongens drie kwartier voor aanvang nog aan komen zetten. Vanaf veld 2 zagen de heren lange files op de Apeldoornseweg en Konijnenbergerweg. Dit stimuleerde nog meer de drang om de fans te belonen. Het grootste gedeelte van de supporters wisten voor 17:00 uur veld 2 bereiken zodat er sprake was van een ware heksenketel.

    De toeschouwers zagen een goed georganiseerd 5e wat loerde op de uitbrak. Die uitbrak kwam er al na luttele minuten toen Joran de diepte in werd gestuurd. Echter was de ondergrond zijn grootste tegenstander en kon hij de bal niet tegen de touwen schieten. Niet veel later was het weer bijna raak. Een corner genomen door Vincent werd bij door Akkie bij de 2e paal terug gelegd op Rick V. die rakelings over schoot. Het 5e was sterker en kwam in de 35e minuut op voorsprong. Bij een corner werd er door HTC met de hand uitverdedigd en ging de bal op de stip. Captain Jannes ging achter de bal staan en schoot de bal koelbloedig binnen. Met deze stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

    In de 2e helft leek de warmte invloed te hebben op het spelbeeld. De verzuring deed zijn intrede en dat ging ten koste van de nauwkeurigheid. Het 5e kon niet profiteren van de man meer situatie die zich het grootste gedeelte van 2e helft voor deed. Rik van E. was het meest dichtbij nadat hij een uittrap onderschepte en recht op de doelman af kon lopen. De spanning steeg in de 2e helft en metroman Robin zat geïrriteerd langs het veld. 10 minuten voor tijd mocht hij Reinhardt aflossen en een poging doen de wedstrijd in het slot te gooien. En dat gebeurde. Skippy ging in zijn afscheidsduel alleen op de doelman af. Het 1-op-1 duel werd gewonnen door de Zwolse doelman maar tikte de bal recht bij Robin in de voeten. Hij bleef koelbloedig en zorgde voor orkaan van geluid over het Achterveen. Uiteindelijk kon het publiek nog eenmaal juichen toen Iwan uit een corner de bal tegen het net aan kopte.

    Door deze overwinning kunnen de mannen van het 5e de titel ruiken. Er wacht nog een horde. Deze horde heet Go Ahead Kampen 4 en daar gaat het 5e volgende week op bezoek. Om 15:00 wordt er op Sportpark Middenwetering in Kampen afgetrapt. Hier gaat 5e naar toe met een voorsprong van 8 doelpunten op Berkum 7. De trappen een kwartier eerder af tegen onze zuiderburen van WZC 3. Kortom, spanning alom en bij zijn is meemaken. Wij zien graag volgende week weer in Kampen. Tot dan!

  • Foto: Maarten Rouwenhorst