• Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma voor het 5e elftal. Deze wedstrijd konden de heren de 3e plek veiligstellen door enkel een overwinning uit de strijd te slepen tegen de hekkensluiter van de competitie, WVF 8. Om de teamspirit al vroegtijdig op te bouwen werd er besloten om het lichaam te gaan sterken bij ‘bij de jongens’ in de binnenstad van ons prachtige Hattem. Dit bleek al gauw een meesterzet aangezien er een aantal spelers hun ruggengraat weer eens verloren hadden de avond ervoor en dit probleem direct getackeld kon worden.
  Vervolgens kon er tijdens de lunch de opstelling bekend gemaakt worden. Deze werd ditmaal iets anders gedaan dan normaal. De staf heeft de avond ervoor Astro tv zitten kijken en werden hierdoor ontzettend door geïnspireerd. Vol spiritualiteit werden speciale kaartjes gemaakt voor de heren om door het lot verbonden te worden aan een uitverkoren positie met eventueel nog een bijbehorende taak. Het lot had alleen nog wel aardig wat te bepalen, aangezien de selectie maar liefst 22 man(!) ter beschikking had. Naast de normale selectie, besloten Leiders Land en Grift de voetbalschoenen voor eventjes uit de wilgen te halen. Daarnaast konden Frenkie en Ruupje na een lange blessure ook eindelijk weer een paar minuutjes rondjes rennen in de wei.
  Zoals u al kunt zien kan het niet aan de voorbereiding liggen. Naast de overwinning stond de bokaal voor topscorer ook nog op het spel waar veteraan Zwaan de koppositie nog in handen had, maar met 1 doelpunt minder zat Veldkamp hem nog op de hielen. Dit werd voor Zwaan echter iets moeilijker, omdat deze volgens het lot centraal achterin zijn kwaliteiten het beste kwijt kon. Dit terwijl Veldkamp zijn vertrouwde positie als aanvallend middenvelder weer kon bekleden.
  De warming-up was vanouds van hoogstaand niveau, ditmaal geleid door de kersverse captain en bovendien keeper: Gerrit. Nadat er een paar balletjes tactisch rond getikt waren en de keeper in was geschoten kon er om 15:00 eindelijk afgetrapt worden op een zonovergoten voetbalveld.
  Helaas voor de mannen van het 5e kon er wederom niet bij het 1e gekeken worden (Hint naar de man van wedstrijd zaken voor volgend seizoen).
  De drang om de 3e plek te gaan verstevigen was er zeker, maar het 5e kon helaas niet toeslaan en een voorsprong pakken. WVF kon zelf nog niet gevaarlijk worden aan de bal, dus hierop dacht het 5e eventjes een handje te helpen. Keeper Gerrit was helaas nog niet toegekomen aan het stukje terugspeelbal in het boek ‘keepen voor dummies’. Deze pakte hierom ook rustig een bal op die teruggetikt werd vanuit de verdediging, tot vermaak van vriend en vijand. Hierop volgde uiteraard een indirecte vrije trap die WVF kon benutten en verrassend op voorsprong kwam. Na een spoedcursus terugspeelballen kon er weer afgetrapt worden en gefocust worden op de gelijkmaker. Om toch een beetje verandering te brengen werd er besloten alle 10 de veldspelers te wisselen om dat beetje verschil te gaan brengen. Helaas bleef het lot het 5e tarten en kon WVF in de 39e minuut de keeper kansloos laten om voor de 0-2 te tekenen. In de rust werd er daarom weer besloten het gehele veld weer te wisselen inclusief de keeper. Ditmaal mocht Dokter, voorheen vlaggenist, zijn wedstrijd afmaken tussen de palen. De strijd om topscorer liep ook nog in volle gang, Veldkamp was gretig op zoek naar een doelpunt om op gelijke hoogte te komen. Dit lukte echter nog niet en Zwaan kon zijn vreugde niet binnenshuis laten en liet daarom ook luidkeels zijn blijdschap horen als Veldkamp een kans niet kon verzilveren. In de 2e helft kon Hatto-Heim eindelijk de aansluitingstreffer maken via Roy, die loepzuiver af kon maken. Er werd gretig gezocht naar een gelijkmaker, maar helaas kwam WVF eerder aan bod. Dokter die vol op de focus was om geen terugspeelballen op te pakken, vergat dat deze regel niet telt bij tegenstanders. Deze liet de bal vervolgens glippen waardoor WVF voor de 1-3 kon tekenen. In een slotoffensief kon het 5e alleen nog een 2-3 komen, waar Roy wederom koelbloedig kon afronden. Meer zat er helaas niet in en wellicht kan dit verlies de 3e plek gaan kosten.
  Desondanks willen we alle trouwe supporters danken die in grote getallen toch trouw zijn gebleven na 90 bijzondere minuten en uiteraard het gehele seizoen. Volgend jaar hopen wij eenieder weer te zien, wanneer we opnieuw een gooi gaan doen naar de kampioensschaal. Hopelijk wordt er om 13:00 thuis gespeeld wanneer het eerste ook thuis speelt, (hint voor de man van de Wedstrijdzaken). Om zo het eerste te kunnen aanschouwen en zo wat meer kantine omzet te genereren.

  Felicitaties gaan uit naar het vlaggenschip, welke het kleine kansje op handhaving toch wist te verzilveren door master of the air Michel, die in het slotoffensief maar liefst 2 keer wist te scoren.

 • HATTO-HEIM 5 OP HET TERRAS BIJ DE JONGENS