• Op de derde zaterdag van september stond voor de mannen van het zesde de derde bekerwedstrijd op het programma. Op het plaatselijk sportpark stond de thuiswedstrijd tegen wederom een Zwolse tegenstander op de rol. Dit keer mochten de mannen aantreden tegen EDON 3.

  Grote vraag was hoe de mannen er voor stonden na een knappe overwinning, gevolgd door een kansloze nederlaag. Een blik op de stand leerde dat doorgaan in de beker een utopie was dus er kon vrijuit gevoetbald worden. 

  Ondanks een aantal afzeggingen konden Eitje en Kolkie beschikken over een 16-tal spelers. Alleen de keeperspositie blijft altijd een lastig punt. Zoals onze trouwe volgers weten kwijten Bassie en Thijmen zich vol verve aan deze taak, maar het blijven natuurlijk voetballers in hart en nieren. Dus toen Kolkie aangaf voor zaterdag een rasechte keeper te kunnen inhuren, stemden zij hier beide mee in. En wat voor een keeper had Kolkie geregeld. Bij het verzamelen bleek dat Esmer deze zaterdag het doel kwam verdedigen. De mannen ontging de symboliek hiervan niet en ze wilden er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze wedstrijd gewonnen werd.

   

  Bij het opzoeken van de kleedkamer bleek dat er van de 16 spelers er nog maar 15 over waren gebleven. Willy, ook wel bekend als het Fantoom van Hattem, was wel gesignaleerd maar zoals alleen hij dit kan, ineens verdwenen. Pas bij de derde helft zagen de mannen hem weer terug. Navraag later leerde dat hij erg ontevreden was over de verslaggever en de vermelding van zijn prestaties tijdens de wedstrijd tegen Berkum 7. Hij had toch wel meer gepresteerd dan alleen maar een lobje net over het doel. Hij is daarom nu op zoek naar een scherpschuttersvizier en zodra hij deze heeft gevonden zal hij zijn opwachting weer maken. Hij heeft belooft dan met scherp te gaan schieten. U snapt het, de mannen hopen dat dit vizier snel geleverd gaat worden.

  Voordat Kolkie de opstelling bekend maakte, gaf Skuurtie aan dat hij nog een mededeling had. Hij vertelde afgelopen week een rit te hebben gehad naar München. Iets met een Oktoberfest terwijl het nog september is. En omdat hij niet met een lege bus terug wilde rijden had hij besloten om nog even over het festivalterrein te lopen. En daar had hij een stand gevonden die, u raad het vast al, afgekeurde pullaria verkocht (ook wel bekend onder de naam kannetjes). Volgens Skuurtie was er niets mis mee, maar volgens de verkoper waren ze voor Duitse begrippen iets aan de kleine kant. Skuurtie had daarom maar direct de hele partij opgekocht en met zijn bus naar Hattem vervoerd. Enige dat nu nog geregeld dient te worden is de officiële overdracht aan de kantine en dan kunnen de mannen binnenkort ook in Hattem genieten van  vers getapte kannetjes. Wij houden u hierover op de hoogte.

  Na dit heugelijke nieuws kon Kolkie dan eindelijk zijn opstelling bekend maken. Uiteraard Esmer op doel met het vertrouwde nummer 1. De verdediging had enig puzzelwerk opgeleverd want zowel Broens als Paulus hadden deze zaterdag verstek laten gaan. Het centrale verdedigingsblok werd daarom gevormd door Bassie en Skuurtie, geflankeerd door Ruben en Maxie. Op het middenveld mochten Vlo, Wessie en Simon zorgen voor de aanvoer naar de voorhoede bestaande uit Buurman, Vialli en Thijmen.

   

  Zoals u weet, worden er nieuwe kleedkamers gebouwd en zijn als gevolg daarvan de ballenhokken verplaatst. Na enig zoekwerk werd de ballenpomp ook weer gevonden want na een paar weken gebruik konden de ballen wel wat lucht gebruiken. Zo kon het gebeuren dat stipt op 14:59 alles present was op veld 2 voor de aftrap.

  Bjorn K knikte tevreden want dit leek weer op het vertrouwde zesde wat hij al zo vaak het gefloten.

  Nadat de toss was gewonnen en er van helft gewisseld was, er moet tenslotte in de 2e helft naar de kantine gevoetbald worden, kon Bjorn de wedstrijd in gang fluiten.

   

  Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor EDON. Het spel van het zesde kwam niet uit de verf. De buitenspelval die in de voorgaande wedstrijden al vrij roestig bleek te zijn, werkte nog steeds niet optimaal. Tel daarbij op dat de achterhoede in deze samenstelling ook nog niet eerder had gespeeld en u zult begrijpen dat dit tot diverse hachelijk situaties voor het doel van Esmer leidde. Uiteindelijk ging dit dan ook niet goed. Een diepe bal van achteruit viel over de laatste linie en de rappe rechtsbuiten ging er als een haas vandoor.  Met een bekeken schot wist hij Esmer te passeren en zo de 0-1 in het boekje van Bjorn te zetten.

  Niet veel later gaf Buurman aan dat het mooi was geweest. Waar hij normaal als een dertigtonnen diesel langs de zijlijn dendert, was hij nu niet vooruit te branden. Hij had een uitnodiging om naar Kachel FM te gaan afgeslagen maar de vervangende activiteit was hem ook niet in de koude kleren gaan zitten. Enige voordeel was volgens buurman dat hij nu nog wel een stem over had. Maar als gevolg hiervan liep buurman niet op diesel maar op euro95 en die combinatie loopt niet lekker.

  Eitje kwam er daarom in voor Buurman en nam plaats op het middenveld en Wessie werd naar de voorhoede doorgeschoven.

  Deze omzetting leidde er toe dat Hatto-Heim iets onder de druk uitkwam en ook aan aanvallen toekwam. Het moet wel gezegd worden dat de opbouw over het algemeen wel erg Engels aandeed.

  Kick en Rush en daar moeten de mannen het niet echt van hebben. Het tikkie-takka voetbal waarbij ze dan ook goed gebruik kunnen maken van de balvaste Vialli werd niet vaak getoond. Als dat dan wel eens gebeurde leverde dit direct gevaar op. Thijmen werd na een korte combinatie goed vrijgezet voor de Zwolse doelman maar zijn poging werd helaas uit het doel geranseld.

  De daaruit volgende hoekschop werd door Vialli precies bij Thijmen op het hoofd gelegd en nu wist hij het net wel te vinden. Zo zorgde hij alsnog voor de 1-1.   

  Hierna volgenden er nog een aantal kansen voor de mannen. Vialli kwam een centimeter te kort om de bal binnen te koppen en Bassie wist de keeper bijna te passeren met een achterwaartse hakbal maar met het nodige geluk wist deze de bal nog te keren. En als je dan zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel.

  Wederom werd de bal diep gespeeld en iedereen sprintte naar de bal toe. Esmer vanuit zijn goal, de Zwolse spits en Skuurtie vanuit tegenovergestelde richting. Het leek erop de Esmer als eerste bij de bal zou zijn maar door een kleine aarzeling wist de Zwolse spits toch net iets eerder zijn voet tegen de bal te zetten waarna hij de bal ongehinderd in het lege doel kon schieten.  De stand hiermee op 1-2 brengend.

  Het restant van de eerste helft leverde veel strijd maar geen doelpunten meer op. Bjorn K floot voor de rust en de mannen zochten de kleedkamer op.

   

  In de kleedkamer werd aangegeven dat de 2e helft er iets meer op balbezit gespeeld diende te worden. Het verdedigingsblok achterin werd vervangen. Martin en Kolkie namen deze posities nu over en Steef verving Vialli.     

  Zo zochten de mannen het veld weer op voor de 2e helft welke even later door Bjorn K in gang werd gefloten. 

   

  Onder het toeziende oog van Klasie en de familie Oosting speelden de mannen vervolgens de beste 25 minuten van de bekercampagne. EDON kwam er niet meer uit. Hatto-Heim zette hoog druk en de ene na de andere aanval rolde op het Zwolse doel af. Dit kon toch alleen maar leiden tot doelpunten? Dat was wel de verwachting van het publiek en diverse malen sprongen ze op om vervolgens weer te gaan zitten omdat een 100% kans toch gemist werd. Blijkbaar is Willy niet de enige die op zoek is naar een scherpschuttersvizier.

  Na een minuut of 25 floot Bjorn K voor een drinkpauze en het was ongelofelijk dat het nog steeds 1-2 stond. Vlo gaf aan te willen wisselen maar Bassie was onverbiddelijk. Je gaat pas van het veld af als je gescoord hebt. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd want binnen 5 minuten zat Vlo op de bank. Een overtreding net iets over de middellijn leverde een vrije trap op voor het zesde en waar iedereen nog aan het discussiëren was, zag Vlo de keeper van EDON heel ver voor zijn goal staan. Hij bedacht zich niet en pegelde de bal ineens in de goal. Hiermee de discussie nog groter makend want nu waren de Zwollenaren in alle staten. Er was nog niet gefloten etc. Bjorn K had hier geen boodschap aan een keurde het doelpunt goed.

  En zo mocht Vlo de bank opzoeken en nam Bassie zijn plaats in. Even later verving Vialli Thijmen en gingen de mannen op jacht naar de winnende treffer.

  Deze viel inderdaad maar helaas voor iedereen die had zesde stond aan te moedigen aan de verkeerde kant. De buitenspel val haperde wederom en de Zwolse spits kon alleen op Esmer afgaan. Waar Esmer in voortgaande situaties als winnaar uit de bus was gekomen, was hij nu kansloos en zo kwam de 2-3 in het boekje van Bjorn K.

  Hierna probeerden de mannen het nog wel maar het mocht helaas niet zo zijn.

  Na 90 minuten floot Bjorn K voor het laatst en zo zat de bekercampagne van 2023-2024 er voor de mannen weer op.

   

  De blik kan nu gericht worden op de competitie.

  Komende zaterdag mogen de mannen daarin thuis aantreden tegen IJVV 6.

  U bent hierbij wederom van harte uitgenodigd om de mannen te komen steunen in hun jacht op de eerste punten van het nieuwe seizoen.