• Op de tweede zaterdag van februari stond voor de mannen van het zesde de thuiswedstrijd tegen wederom een Zwolse tegenstander op de planning. Dit keer mochten de mannen aantreden tegen de Holtenbroekers van HTC.

  De TC had in aanloop van de wedstrijd zijn handen weer vol. Er waren al diverse blessuregevallen en de ziekenboeg werd na vorige week nog verder aangevuld. Hoe dat precies in zijn werk is gegaan terwijl er geen wedstrijd gespeeld werd, is niet helemaal duidelijk maar dat even terzijde. Tel daarbij op afwezigheid vanwege werk of een scoutingreis naar Londen en het was duidelijk dat de bezetting niet overhield.

  Gelukkig heeft de TC ondertussen goede contacten met de diverse andere elftallen en zo konden zaterdag Lucas, Sven, Tom en Stan verwelkomd worden als welkome ondersteuning.

  Ook Wessie werd gepresenteerd als aanwinst maar na enige bestudering van de spelerslijst bleek hij al als speler van het 6e op de lijst te staan. Omdat hij echter druk is met de talenten uit het 2e kan hij echter maar sporadisch zijn kunsten komen vertonen. Maar deze zaterdag was hij er weer eens bij.

  Dat de gastspelers er zin in hadden, bleek al snel. Terwijl de mannen van het 6e nog de week stonden door te nemen onder het genot van een bak koffie, stonden zij al te trappelen om de kleedkamer op te zoeken. Verbaasd keken de mannen elkaar aan want er waren nog minstens 40 minuten te gaan tot de aftrap. Daarnaast moest de opstelling nog in elkaar gezet worden door de Buurman en ze wilden ook nog wel de aftrap van het vlaggenschip zien.

  Uiteindelijk belandde toch iedereen in de kleedkamer en daar kon de Buurman zijn opstelling bekend  maken. Dit leidde direct tot grote commotie want Buurman had besloten dat Bassie wel wat rust verdiende en hij had hem op de bank geposteerd. Wel aan de rechterkant van de bank uiteraard  zodat Bassie zich er goed thuis zou voelen. Bassie, die normaal altijd zich als eerste meldt als er wissels gezocht worden,  had vandaag echter op een basisplaats gerekend en besloot, na het tellen van de aanwezige spelers, dat hij dan maar aan de rechterkant bij het eerste naar de wedstrijd ging kijken.        

  Zo zochten de spelers (minus Bassie dan) veld 2 op voor hun wedstrijd. Nou zijn de mannen wel wat gewend qua speelvelden maar de biljartlaken die dit veld in het verleden was, bleek  het niet meer te zijn. Berg en dal is een beter omschrijving.  Voordat de wedstrijd echter kon beginnen, kwam er een zware delegatie van het 4e langs. De materiaalman van dienst had blijkbaar niet helemaal goed opgelet en nu waren zij al hun ballen, bidons en verdere aanverwante zaken kwijt. Deze zaken bleken inderdaad nu gebruikt te worden door het 6e. Na het uitspreken van welgemeende excuses en een standje voor de materiaalman, mocht het materiaal in gebruik blijven en kon Bjorn K. dan eindelijk de wedstrijd laten beginnen.

   

  De eerste klap was voor de Zwollenaren want zijn wisten de toss te winnen.  Zij besloten voor de aftrap te kiezen en niet veel later blies Bjorn K. de wedstrijd in gang.

  HTC is de nummer 2 van de stand maar in het begin van de wedstrijd was dit niet aan het spel te zien. Er was maar 1 ploeg die het spel maakte en dat waren de mannen van het 6e. Voor zover mogelijk op het veld lieten zij de bal rondgaan en werd geprobeerd de voorhoede te bereiken. Klasie, Tom en Steef regen de ene na de andere doelpoging achter elkaar maar de bal wilde maar er maar niet in. Vooral Steef en Tom hadden hun vizier in de kleedkamer laten liggen. Dichts bij een treffer was Tom maar zijn inzet hobbelde tergend langzaam op de paal.

  En dan gaat een oude voetbalwijsheid op. Als je ze zelf niet maakt, dan doet je tegenstander dat wel. Bij 1 van hun sporadische uitvallen werd de bal ingeschoten door de spits van HTC. Sven, die tot die tijd nog niet veel te doen had gehad, wist deze inzet te pareren maar de bal viel uit deze rebound weer precies bij dezelfde spits in de voeten en deze wist Sven nu met een simpele schuiver te verschalken. Zo werd het compleet tegen de verhoudingen in 0-1.

  De mannen raakten hier echter niet van in de war en gingen verder met hun spel zoals zij dat tot die tijd gespeeld hadden. Wie wel flink in de war raakte was de Zwolse bank en de Zwolse vlagger. Bjorn K. nam gedurende de eerste helft een aantal beslissing waar ze het niet mee eens waren.  En voor het beeld, de beslissingen werden naar beide kanten gemaakt dus van partijdigheid kon hier geen sprake zijn.  Van Weeghel haalde hier zijn schouders maar voor op. Hij hoefde alleen maar de uitwedstrijd bij HTC weer voor de geest te halen waar dit ook meerdere malen het geval was geweest om te beseffen dat hij zich hier niet druk om ging maken.

  De Zwollenaren deden hun naam echter eer aan. Als complete Zwolse malloten begonnen ze Bjorn K. voor van alles en nog wat uit te maken. De vlagger smeet zijn vlag op de grond en ging zelfs verhaal halen Bij Bjorn K. Zoals bekend is Bjorn k. niet gediend van dit soort fratsen en dat werd de Zwollenaren dan ook snel duidelijk gemaakt. Dat na dit gebeuren er nog 11 Zwolse malloten op het veld stonden mag een wonder heten. Waarschijnlijk heeft Bjorn K. niet alles meegekregen waar hij voor uit werd gemaakt want anders dat dit zeker tot kaarten geleid.         

  De mannen van het 6e zagen het hoofdschuddend aan en besloten dat hier maar 1 antwoord op mogelijk was. Na een vlotte combinatie werd de bal voorgetrokken en daar stond Klasie helemaal vrij om de 1-1 binnen te schieten.

  De Zwollenaren leken rijp voor de sloop maar dan steekt er zoals wel vaker een vervelend kenmerk van het 6e op. Zij zijn altijd erg bereid om hun tegenstanders terug in het zadel te helpen en ook nu stak dat vervelende euvel weer zijn kop op. Bij een onschuldige Zwolse aanval over rechts werd de bal veroverd door Broens. Hij had de bal kunnen terugspelen op Sven maar hij kreeg ruzie met de bal en verloor deze aan de Zwolse linksbuiten. Deze maakte hier dankbaar gebruik van en snelde op het Hattemse doel af. Hier legde hij de bal panklaar neer voor een meegelopen HTC-er en deze werkte de bal zonder pardon binnen voor de 1-2.

  Het enige dat je de Zwollenaren mee moet geven is dat ze zeer effectief met hun kansen omgingen.    

   

  Niet veel later vloot Bjorn K. voor de rust.

  In de rust werd er niet veel gezegd behalve dan door Sven. Hij is het voetballende spel van het 6e niet gewend en vroeg zich af of al dat draaien en kappen nu echt allemaal nodig was. Een bal wegrossen kan ook. Dat past echter niet in de voetballende filosofie van het 6e zullen we maar zegen.

  Terwijl het vlaggenschip ondertussen een comfortabele 4-1 voorsprong had opgebouwd, mochten de mannen proberen om hun wedstrijd nog te gaan winnen.

   

  Bjorn K. floot na 15 minuten pauze de wedstrijd weer in gang en het spelbeeld van de eerste helft zette zich voort. Een aanvallend Hatto Heim en een afwachtend HTC dat er met counters en lange ballen probeerde uit te komen.

  En wederom staken de mannen de Zwollenaren de helpende hand toe. Een terugspeelbal werd door Sven niet lekker aangenomen. De conditie van het veld hielp hier ook aan bij. En in plaats van de bal weg te rossen moest hij gaan kappen om de bal onder controle te krijgen. Toen dat eindelijk gelukt was en hij de bal wegschoot wist de Zwolse spits er zijn voet tegen te zetten. En waar dit soort ballen bij de Hatto Heimers niets oplevert, caramboleerde deze bal natuurlijk wel binnen de palen en zo stonden de mannen ineens tegen een 1-3 achterstand aan te kijken.

  Omdat er nu toch wat moest gebeuren werd Kolkie ingebracht om in de spits plaats te nemen. Klasie werd hiermee automatisch  schaduwspits en ook Stan werd van achteruit doorgeschoven.

  Veel leverde dit in eerste instantie niet op. Uiteindelijk was het echter Stan die na een lange solo waarbij hij meerdere Zwollenaren wist te passeren de 2-3 binnenschoot.

  Volgens Wessie een goal uit het boekje waar ze elke week op trainen. 

  Hierna werd het spelbeeld wat onvriendelijker. Martin moest zich laten vervangen na een tik op zijn scheenbeen en Wessie schoffelde nog een Zwolse tuinder tegen de vlakte. Dit deed hij nu echter netjes buiten de beruchte lijnen zodat dit verder geen gevolgen had.

  Bjorn K. zag dit allemaal eens aan en vond het na 90 minuten wel mooi geweest. Voor de laatste keer blies hij op zijn fluit en daarmee was de volgende nederlaag voor de mannen een feit.

  Zij konden zich nu levendig voorstellen hoe de Deventenaren van de Eagles zich moesten hebben gevoeld na hun bekernederlaag tegen ADO. Beter zijn dan je tegenstander maar wel verliezen.

   

  Gelukkig had het vlaggenschip de punten wel binnen weten te houden dus de nederlaag werd in de kantine dan ook snel weggewerkt tijdens de derde helft. En tijdens deze derde helft verscheen zelfs  Willie nog ten tonele. Tijdens de hele wedstrijd had hij zich vakkundig verstopt (hij wordt ook wel Das Phantom van het 6e genoemd) maar in de derde helft was hij er ineens. Hopelijk komt hij zijn kunsten ook nog weer eens vertonen tijdens de 1e en 2e helft van een wedstrijd. Want met zijn snelheid en neusje voor de bruine fruitschaal is niets mis.

  Het komende carnavalsweekend zijn de mannen vrij.

  Hun eerstvolgende wedstijd is 25 februari. Dan mogen zij uit naar HTC. In plaats van het 4e elftal mogen zijn dan aantreden tegen het 5e.