• Afgelopen zaterdag speelden de mannen van het zesde heen eerste officiële wedstrijd van het seizoen thuis tegen SEH3. Op een afgeladen sportpark ‘t Achterveen (mogelijk dachten veel mensen dankzij Peter Heerschop dat Ajax vanaf nu zijn thuiswedstrijden op het mooiste sportpark van de Veluwe zou spelen, maar niets was minder waar), trapte het zesde af. Otti had wel even zijn best moeten doen om een voltallige selectie bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk had hij geluk en meldde Frank Schoonhoven zich aan. Zoals u heeft kunnen lezen deed hij vorige week ook mee en dat was hem blijkbaar net zo goed bevallen als de mannen van het zesde. Kortom, iedereen blij. Voor de zekerheid had Otti ook nog Plaat geregeld, die in zijn drukke agenda nog een gaatje had kunnen vinden voor de eerste helft.

Wessie had nog een verrassing geregeld voor zijn ploegmaten. Vorig seizoen hadden we al gemeld dat hij tegenwoordig marktkoopman is bij Puma en nu had hij dus maar bedacht dat het zesde wel als proeftuin gebruikt kon worden voor Puma. Dus het testpanel kreeg een gloednieuwe bal voorgeschoteld. Het mag gezegd, het ding zag er leuk uit en hij was rond. Op het eerste gezicht zou het wel wat kunnen worden dus.
    Vanaf de aftrap ging de nieuwe knikker lekker rond bij de geelblauwen en werd de druk op de gasten meteen opgevoerd.
    Dit resulteerde al snel in een aantal corners en mogelijkheden, maar het vizier stond op deze hete middag nog niet helemaal op scherp in de eerste helft. Ono, Klasie, Frank en Wessie schoten de bal rakelings langs de paal, maar dat telt niet in het huidige voetbal.
    Achterin konden de hattoheimers tamelijk rustig aan doen, want SEH stelde maar weinig tegenstand tegenover het spel van het zesde. Ze kregen alle tijd om de opbouw te verzorgen en een vrije middenvelder te vinden. Dat lukte steeds vrij aardig, want Klasie, Vlo en Eitje wisten wel raad met de ruimte die ze geboden werd.

Toch duurde het nog vrij lang voordat de eerste treffer in het boekje van Björn K. verdween. Paulus zag enige ruimte op het middenveld en beende met grote passen en de bal aan de voet de ruimte in. Daar aangekomen zag hij Wessie uit de rug van zijn tegenstander weglopen en met een bekeken pass zette hij Wessie alleen voor de keeper. Die zag in tweede instantie kans om de terechte 1-0 op het bord te zetten.
    Wessie, die wederom in de veronderstelling was dat hij te weinig ballen kreeg toebedeeld (later terechtgewezen door de analist van het zesde, die statistisch kon onderbouwen dat juist hij de meeste ballen had ontvangen), had het door die goal ineens op zijn heupen gekregen. Hij leek helemaal in zijn element met het nieuwe leder aan zijn voet. Hij was overigens wel één van de weinigen die tevreden was over de bal. Het ding werd door sommigen al voorzichtig vergeleken met een skippybal. Die opmerkingen waren overigens aan dovemansoren oren gericht. Maar de jongens van het zesde zijn de beroerdste niet en dus bleven ze speciaal voor Wessie met de nieuwe bal spelen.
    Enfin, binnen twee minuten na de openingstreffer was het wederom raak. Wessie lepelde de bal listig over de keeper heen, maar zag de bal tot zijn schrik op de lat belanden. Bassie, die ernstig afgetraind is tegenwoordig was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken. Zoon Jesse maakte aan de zijlijn een buikschuiver van trots.
    Tot aan de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar tot doelpunten kwam het niet meer.
    De rust vormde een welkome onderbreking van de wedstrijd die onder tropische omstandigheden werd gespeeld.
    Plaat vond het welletjes en werd bedankt voor bewezen diensten en Otti gaf zichzelf en Paulus ook rust vanwege kleine pijntjes.
    Kolk, Suiker en Skuurtie waren de logische vervangers.
    Bassie was als enige overgebleven van de laatste linie van de eerste helft en vond dat zo onterecht dat hij zich na vijf minuten liet wisselen. JP stond al vanaf de vroege ochtend gereed langs de lijn om in te vallen, dus je kon het niet afkijken of hij stond in het veld.
    In later stadium kwamen ook Bobbie en Van Weeghel nog binnen de lijnen en zo nam iedereen dus deel aan het spel.
    De tweede helft verliep identiek aan de eerste en dus was het weer eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. Kans op kans werd gecreëerd en het derde doelpunt kom dus niet lang uitblijven.
    Weer was het Wessie die, nadat hij twee kansen om zeep had geholpen, wist te scoren. En niet veel later stelde hij Bobbie in staat om te scoren. Ja Wessie was helemaal in zijn nopjes met de bal, maar goed hij staat er op zijn werk ook dagelijks mee te pielen. Hij wil weten wat hij verkoopt.
    Vooralsnog staat ie nog alleen in zijn euforie, want het gefoeter op het ding was niet van de lucht.
    Ook het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Wessie en daarmee maakte hij zijn eerste hattrick van het seizoen alweer vol. We kunnen gerust stellen dat hij goed uit de zomerstop is gekomen.
    En net als Wessie waren ook zijn ploeggenoten zeer content met zijn hattrick, want zoals u weet mag diegene die een hattrick scoort de bal mee naar huis nemen. Kortom; iedereen was blij!

De komende twee wedstrijden moet het zesde nog vol aan de bak om het doorgaan in de beker te voorkomen, te beginnen met een uitwedstrijd tegen Oene 3. We houden u op de hoogte.