By special request from "the Bottle" a game report in English.

But since your reporter isn’t a crazy henkie, he wil continue in Dutch.

Op zaterdag 20 april mochten de mannen van het zesde aantreden voor het restant van de wedstrijd tegen SVI 5. Deze wedstrijd was een aantal weken geleden gestaakt na 50 minuten bij een stand van 1-0 voor Hatto-Heim.

Waar die wedstrijd werd gespeeld in wind en regen mochten de mannen dit keer de wei in onder een stralende zon en een behaaglijke temperatuur.

Deze temperatuur was zelfs zo behaaglijk dat het aantal beschikbare spelers als water voor de zon verdampte. Uiteindelijk bleven er nog 13 man over.

Hoewel er maar 40 minuten gevoetbald dienen te worden leek dit de buurman toch wel wat weinig dus hij trommelde Tom op om op de bank plaats te nemen.

Terwijl de mannen van het zesde nog rustig in het zonnetje stonden te kijken naar de wedstrijd van het tweede, liepen de speler van SVI al naar het veld voor hun warming up. Een groot verschil in voorbereiding, maar zou dit ook zijn weerslag hebben op de wedstrijd?

Uiteindelijk zochten de mannen van het zesde ook de kleedkamer op en daar werden ze met twee problemen geconfronteerd.

Aangezien zowel capitano Otti als luitenant Paulus niet aanwezig waren was er geen opstelling bekend. Skuurtie bleek vlak voor de wedstrijd gepromoveerd te zijn tot chef opstelling en nadat hij alle aanwezige speler had bekeken schudde hij een opstelling uit zijn mouw. Heel veel keuze had hij niet dus dat scheelde wel een hoop gepuzzel.

Direct daarna kon het tweede probleem aangepakt worden. De wedstrijd zou hervat gaan worden met een penalty voor Hatto- Heim. Alleen waren de vaste penalty nemers, te weten Wessie en Bassie, in geen velden of wegen te bekennen. Op de vraag wie dan nu de penalty moest nemen, kwam dan ook niet direct een antwoord. Uiteindelijk werd Jordy bereid gevonden om dit klusje te klaren.

Nu alle problemen getackeld waren zochten de mannen van het zesde veld 2 op om aan hun voorbereiding te beginnen. En nadat Björn K ook ten tonele verscheen kon de wedstrijd verder gaan daar waar hij een aantal weken eerder was gestopt. De bal ging op de stip en Jordy nam plaats achter de bal.

Björn blies op zijn fluit en Jordy zette zich in beweging. Of het de druk was, de zon tegen of de korte voorbereiding is bij uw verslaggever niet bekend maar de bal werd niet echt lekker geraakt door Jordy en de keeper wist de penalty dan ook te stoppen. Zou de vloek van de laatste weken dan weer gaan toeslaan??

De mannen waren toch echt niet van plan dit te laten gebeuren. De rug werd gerecht, de koppies gingen omhoog en het spel werd voortgezet alsof er niets gebeurd was. Het spel golfde heen en weer maar echt grote problemen voor de defensie ontstonden er niet (misschien dat het lek van de laatste weken boven is?). Uiteindelijk was het Jordy die de ban brak (en zijn misser herstelde). Hij snelde na een vlugge uitbraak zijn tegenstander voorbij en wist de bal nu wel in het net te schieten. De Zwollenaren waren het spoor even bijster en het zesde leek door te gaan drukken. Echter gaat dan de oude voetbalwet gelden, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel.

De Buurman kwam 1 op 1 met de keeper en leek de 3-0 te gaan maken. Leek, want op de één of andere manier slaagde hij hier niet in. Het spel werd vervolgd en uit de hierop volgende aanval wist de spits van SVI, hij had zich al CR7 helemaal vrijgelopen in de 16, de bal achter een kansloze Nick te koppen. Buurman wist wel hoe laat het was en hij besloot zichzelf direct te wisselen en joker Tom als vervanger in de lijnen te brengen.

Hierna probeerde SVI door te drukken maar de defensie wist verder schade te voorkomen. Het middenveld kreeg steeds meer grip op het spel waardoor SVI in de slotfase steeds meer onder druk werd gezet. Uiteindelijk werd er over rechts een mooie combinatie opgezet tussen Tom en Klasie. Klasie, die al een paar keer dicht bij een assist was geweest, kreeg de bal nu wel terug bij Tom. Deze twijfelde geen moment een schoot de bal beheerst binnen. 3-1 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Niet veel later floot Björn K. voor de laatste maal en eindelijk mochten de mannen van het zesde weer 3 punten bijschrijven.

Ten slotte wil uw verslaggever u nog even meenemen naar een moment later op de middag.

Tante Rikie was enigszins teleurgesteld in de mannen van het zesde. Blijkbaar was het niet doorgegeven dat er maar 40 minuten gevoetbald diende te worden dus was er netjes voor thee gezorgd. Dit was echter niet nodig geweest. Eitje, die ook al een reprimande van haar had gehad bij de vorige thuiswedstrijd tegen SVI kon dit niet laten lopen. Bij het rad van fortuin wist hij beslag te leggen op een taart. Hij sprintte hierop de kantine in om deze direct af te staan aan tante Rikie. Dit samen met de welgemeende excuses van het zesde zorgde voor een grote lach op haar gezicht.

Klasse Ei!

De competitie zal op 4 mei worden vervolgd met een uitwedstrijd in Dronten. Er mag dan aangetreden worden tegen ASVD 9.